Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

CPChain Memperluaskan Pasukan dan Kerjasama mereka untuk Menyokong Visi Berbasis Blockchain mereka untuk IoT


· 15 Februari 2018 · 3:15 pm <! – Petikan

Internet of Things (IoT) mempunyai masalah yang semakin meningkat dengan keselamatan data, kedaulatan, kecekapan. Rangkaian Cyber-Physical (CPChain) sedang mencari untuk menangani masalah-masalah ini dan memukul tanah yang berjalan dengan perkongsian, pertukaran, dan pertumbuhan pasukan. Peranan Blockchain di IoT Oleh kerana penerapan global persekitaran IOT terus berkembang, banyak kebimbangan yang berkaitan dengan keselamatan data dan kecekapan sistem telah menjadi biasa. Matlamat CPChain adalah untuk mewujudkan satu platform berasaskan data bertaraf dunia untuk

End Excerpt ->

Internet of Things (IoT) mempunyai masalah yang semakin meningkat dengan keselamatan data, kedaulatan, dan kecekapan. Rangkaian Siber-Fizikal (CPChain) sedang mencari untuk menangani masalah-masalah ini dan memukul tanah dengan kerjasama, pertukaran, dan pertumbuhan pasukan.


Peranan Blockchain dalam IoT

Oleh kerana penggunaan global persekitaran IoT terus berkembang, kebimbangan yang berkaitan dengan keselamatan data dan kecekapan sistem telah menjadi perkara biasa. Matlamat CPChain adalah untuk mewujudkan platform berasaskan data bertaraf dunia untuk persekitaran IoT dengan memasukkan unsur-unsur terbesar storan teragih, pengiraan yang disulitkan, dan teknologi blockchain.

 Peranan Blockchain dalam IoT

Salah satu usaha terbesar CPChain adalah untuk menangani kebimbangan skalabiliti yang semakin meningkat dari persekitaran IoT dan mengendalikan onboarding besar-besaran peranti dan komunikasi peranti yang mengikuti. Untuk menangani kebimbangan tersebut, CPChain melaksanakan kedua-dua sistem konsensus rantaian hibrid dan sampingan untuk mencapai aliran transaksional yang tinggi sambil mengekalkan kuasa pengiraan yang diperlukan pada tahap minimum.

Matlamat infrastruktur CPChain melibatkan memudahkan setiap komponen yang terlibat dengan persekitaran IOT dari input data, penyimpanan data, dan aplikasi dan pelaksanaan data yang disebutkan di atas. Mereka telah menamatkan fasa penyelidikan dan pembangunan mereka dan akan menggunakan kedua-dua platform dan penyelesaian blockchain mereka dalam tempoh tiga tahun dengan matlamat yang jelas di sepanjang jalan.

Membina Hubungan Tidak Berubah

Salah satu aspek yang paling penting dalam membangunkan kejayaan projek di ruang IoT menjamin perkongsian yang tertumpu dalam industri yang tepat untuk memupuk pembangunan dan pertumbuhan. SAIC Motor, salah sebuah syarikat automotif milik negara terbesar di China, baru-baru ini bekerjasama dengan CPChain untuk terus membangunkan cara yang efisien di mana data dari kereta pintar boleh diproses dan ditadbir.

Program perintis menampilkan 200 kenderaan elektrik yang diletakkan di kampus Universiti Jiao Tong Universiti, dengan beberapa mereka digunakan untuk ujian platform yang melibatkan data automotif. Sebahagian daripada dataset yang diuji termasuk status pergerakan, lokasi, dan metrik rupa bumi yang akan dihantar dalam masa nyata untuk mentadbir kenderaan terpencil dengan cara yang cepat dan berkesan.

CPChain mempunyai sokongan daripada saham berwajaran tinggi di ruang blockchain juga termasuk QTUM dan Vechain – dua platform terkenal dari Asia. CPChain juga mengumumkan usaha kolaboratif dengan Metaverse untuk mempromosikan visi bersama mereka mengenai masa depan data

 Membina Hubungan Tidak Berubah

Sama seperti platform blockchain popular yang lain seperti Ethereum, token CPC CPChain digunakan untuk menggerakkan rangkaian dan membayar yuran transaksi. Bekalan maksima ditetapkan pada 1 bilion, tetapi bekalan semasa yang beredar hanya sekitar 230 juta. Pelaksanaan masternode juga akan dimasukkan ke dalam pelan CPChain sebagai satu cara untuk menjamin rangkaian melalui mekanisme pendorong yang terinspirasi. Bpk

juga akan digunakan untuk menyertai proses tadbir urus CPChain, yang lebih mempromosikan pemegang yang ingin menyokong rangkaian. Pemaju juga akan memerlukan bilangan CPC yang berkaitan dengan sumber yang diperlukan untuk digunakan menggunakan infrastruktur CPChain.

Tanda CPC CPChain baru-baru ini telah disenaraikan di pertukaran popular Bibox untuk meningkatkan akses kepada individu yang berminat dalam projek tersebut. Walaupun token kini dicetak sebagai ERC20, peluncuran utama utama CPChain adalah tepat di sekitar sudut dan akan berlaku pada Oktober 2018.

 Token Kuasa Sisa-Kuasa Fuel Network

Tim Berpengalaman dengan Banyak Sokongan

Di sebalik usaha yang besar ini untuk merevolusikan jalankan infrastruktur IOT adalah beberapa veteran yang berpengalaman dengan kelayakan yang mengagumkan. Saintis utama CPChain, Dr Long Chengnian, adalah seorang profesor di salah sebuah universiti teknikal yang paling berprestij di China dan telah diketengahkan sebagai penulis pada lebih 50 penerbitan yang berkaitan dengan IoT. Pengasas bersama CPChain, Dr. Zhao Bin, memiliki banyak paten di IoT dan telah mencipta kerja yang diterbitkan berkaitan dengan Dr Long.

Pasukan ini mempunyai sekitar 20 ahli yang bekerja di projek ini dalam pembangunan dan pemasaran dan sedang dalam proses menambah bakat untuk terus membina visi masa depan mereka untuk persekitaran IoT yang sempurna.

Untuk maklumat lanjut mengenai CPChain, sila lawati cpchain.io dan muat turun projek lightpaper dan whitepaper . Untuk terus mengikuti perkembangan CPChain terkini, menyertai pasukan CPC dalam sembang telegram mereka. Untuk pertanyaan tambahan mengenai CPChain, sila lawati torque.vc .

Adakah anda percaya bahawa blockchain akan mempunyai kesan yang signifikan terhadap persekitaran IoT? Adakah anda berfikir bahawa CPChain dapat memenuhi visi mereka untuk merevolusikan cara aliran data IOT? Maklumkan kepada kami dalam komen-komen di bawah.


Gambar ihsan dari Flickr / @ aeruginosa CPChain, dan Pixabay

Bitcoinist tidak menyokong dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, , iklan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

Show commentsSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments