Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Crypto.com Mendapat Kelulusan Lesen Untuk Menawarkan Perkhidmatan Pembayaran Daripada Pengawal Selia Singapura


Platform dagangan Crypto Crypto.com telah menerima lesen kelulusan daripada Penguasa Kewangan Singapura. Crypto.com ialah bursa utama yang ingin mengembangkan operasinya ke pasaran Asia Tenggara dan akhirnya ke peringkat global.

Lesen Pembayaran Token Digital Dalam Prinsip ini yang telah diberikan kepada syarikat lain telah membantu firma itu menawarkan perkhidmatan di Singapura.

Lesen ini dipanggil Lesen Institusi Pembayaran Utama yang ditafsirkan sebagai lesen kewangan utama yang termasuk di bawah Akta Perkhidmatan Pembayaran yang akan membantu penerima mengendalikan perkhidmatan Token Pembayaran Digital (DPT).

Dua syarikat lain ialah Genesis dan Sparrow Tech. Selepas kelulusan akhir, lesen ini akan membenarkan Crypto.com berpeluang menyediakan beberapa perkhidmatan pembayaran kepada pengguna Singapura yang mengikut Akta Perkhidmatan Pembayaran.

Singapura Mahu Menjadi “Hab Kripto Global yang Bertanggungjawab”

Pihak Berkuasa Kewangan Singapura telah menyatakan bahawa lesen khusus ini sukar diperoleh dan ketat kerana Singapura mahu menjadi “hab crypto global yang bertanggungjawab”.

Platform dagangan akhir-akhir ini telah mencapai satu lagi kejayaan besar yang akan membantu pengembangannya. Baru-baru ini, Pihak Berkuasa Kawal Selia Aset Maya Dubai meluluskan kebenaran awal kepada platform dagangan. Keizinan ini adalah untuk Lesen MVP Aset Maya.

MAS telah “menetapkan bar kawal selia yang tinggi” dan kelulusan sebenarnya “mencerminkan platform yang dipercayai dan selamat” yang telah dibina oleh Crypto.com. Lesen DPT adalah lesen yang tidak diberikan dengan mudah dan ia juga agak dicari. Hanya sebilangan kecil syarikat di Singapura telah berjaya mendapatkannya.

Sebanyak empat belas syarikat daripada dua ratus pemohon telah berjaya menerima lesen ini, seperti yang dilaporkan oleh Bloomberg. Lesen ini terutamanya bergantung kepada risiko bersama-sama dengan skop perkhidmatan yang disediakan oleh platform dagangan.

Lesen Institusi Pembayaran Utama platform dagangan meluluskannya untuk dapat menyediakan perkhidmatan pembayaran tanpa sebarang ambang tertentu.

Cadangan Bacaan | Restoran Singapura Menerima Pembayaran Kripto Di Tengah-tengah Penentangan Perundangan

Persekitaran Kondusif Untuk Pertumbuhan Cryptocurrency Di Singapura

Timbalan Perdana Menteri Singapura, Heng Swee Keat, berpendapat bahawa Singapura menerima dan menerima pakai blockchain dan industri aset digital. Beliau juga telah menyebut bahawa Singapura bersedia untuk menjadi tuan rumah kepada syarikat Aset Digital yang bertanggungjawab untuk membantu memudahkan pertumbuhan komuniti Web 3.0.

Dalam sebulan yang lalu, banyak firma kripto seperti Triple A, Hodlnaut dan Paxos telah menerima lesen daripada Pengawal Selia Singapura. Bersama-sama dengan firma ini, sebuah firma Singapura bernama Chintai, menerima Lesen Perkhidmatan Pasaran Modalnya.

Di sebalik pendirian positif Singapura terhadap kripto, pihak berkuasa masih prihatin dengan menjaga dan melindungi keselamatan kewangan bersama dengan kepentingan pelabur.

Ketua Pegawai Eksekutif, Kris Marszalek telah menyatakan bahawa ini sememangnya akan membantu platform mencapai matlamat pengembangannya di Singapura. Langkah Singapura ini menunjukkan bahawa negara itu mempunyai keyakinan terhadap ruang aset digital walaupun kejatuhan semasa yang telah berlaku di seluruh industri.

Bacaan Berkaitan | Crypto.com Melangkah Untuk Meningkatkan Keselamatan Dan Kajian Privasi Melalui Derma

Kripto
Bitcoin didagangkan untuk $20,000 pada carta empat jam | Sumber: BTCUSD pada TradingView
 Featured Image from UnSplash and Chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments