Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Crypto Exchange Binance Memperkenalkan Mekanisme Pembakaran Yuran Baharu Untuk LUNC


Misi untuk mengekalkan nilai Terra Classic (LUNC) telah dilaksanakan oleh seluruh komuniti, dan Binance telah berjaya sentiasa berada di barisan hadapan dalam hal ini. Pembakaran yuran transaksi 1.2% yang dicadangkan disokong sepenuhnya oleh komuniti, yang menyebabkan nilai aset digital itu melonjak. Kini, Binance telah bergabung dengan mekanisme pembakaran yuran dagangan baharu yang akan membantu mengurangkan lagi bekalan LUNC.

Binance Merancang Untuk Membakar LUNC

Satu cara untuk mengambil syiling daripada bekalan tanpa mengambil token daripada atau memudaratkan pelabur yang memegang token adalah melalui pembakaran yuran. Binance telah diumumkan bahawa ia akan melalui laluan ini dengan mata wang kripto dengan membakar yuran dagangan yang direalisasikan daripada dagangan LUNC.

Sebelum ini, telah dicadangkan bahawa pembakaran cukai sebanyak 1.2% harus diletakkan pada semua perdagangan LUNC yang aktif di bursa crypto, tetapi Binance telah menentangnya kerana ia takut akan tindakan balas daripada pengguna yang tidak berpuas hati. Menurut Chanpeng Zhao (CZ), Ketua Pegawai Eksekutif Binance, pertukaran kripto sebaliknya mencari “cara yang lebih baik dan cepat untuk menyokong komuniti.”

Carta harga LUNC daripada TradingView.com

Pada hari Isnin, 26 September, bursa crypto mengumumkan bahawa ia akan melaksanakan mekanisme pembakaran yuran dagangan untuk semua aktiviti Dagangan Spot dan Margin. Ia merancang untuk mengambil semua yuran dagangan yang direalisasikan dalam masa seminggu dan melaksanakan pembakaran mingguan berjadual setiap hari Isnin pada 00:00:00 UTC. Transaksi pembakaran dalam rantaian dan laporan mingguan kemudiannya akan disediakan tepat 24 jam selepas setiap pembakaran.

Binance telah merancang untuk kumpulan pertama yuran dagangan dibakar, yang dinyatakan sebagai; “yuran dagangan pada pasangan dagangan spot dan margin LUNC yang akan dibakar akan dikira dari 2022-09-21 pada 00:00:00 (UTC) hingga 2022-10-01 pada 23:59:59 (UTC).” Ia seterusnya menambah bahawa “Rebat yuran pada pasangan dagangan spot dan margin LUNC ke Program Penyedia Kecairan Binance Spot untuk tempoh 2022-09-21 pada 00:00:00 (UTC) hingga 2022-09-27 00:00:00 (UTC) akan dikecualikan daripada jumlah terbakar.”

Binance merancang untuk menukar semua yuran dagangan dalam mata wang kripto lain seperti BUSD, USDT, dan BNB yang direalisasikan daripada aktiviti dagangan kepada LUNC sebelum setiap pembakaran. Diskaun, yuran rebat dan/atau semua pelarasan atau diskaun yuran lain tidak akan terjejas oleh luka bakar.

“Dengan cara ini, kami boleh berlaku adil kepada semua pengguna,” kata CZ on Twitter. “Pengalaman perdagangan dan kecairan kekal sama, dan Binance masih boleh menyumbang kepada penurunan bekalan LUNC, yang merupakan kehendak masyarakat.”

Featured image from Times Tabloid, charts from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments