Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Crypto Hot Spot Japan Menunjukkan Tidak Cinta untuk ICOs


· 29 Mac 2018 · 10:00 pm <! – Petikan

Walaupun kedudukan Jepun di barisan hadapan perdagangan crypto dan peraturan, yang mereka ketinggalan jauh. Walaupun ICO telah meletup ke peringkat dunia sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Jepun telah melihat hampir segelintir. Tiada Peraturan, Tidak Baik Semalam saya mencadangkan bahawa ia mungkin disebabkan oleh rangka kerja pengawalseliaan yang agak kuat bahawa Jepun adalah pasaran panas untuk cryptocurrency. Tetapi belum ada garis panduan yang jelas yang berkaitan dengan ICO.

Akhir Petikan ->

Walaupun kedudukan Jepun di barisan hadapan peraturan perdagangan crypt dan terdapat satu kawasan di mana mereka sangat ketinggalan. Walaupun ICO telah meletup ke peringkat dunia lebih beberapa tahun terakhir, Jepun telah melihat hampir segelintir.


Tiada Peraturan, Tidak Baik

Semalam saya mencadangkan bahawa ia mungkin kerana rangka kerja pengawalseliaan yang agak kuat bahawa Jepun adalah pasaran panas untuk cryptocurrency. Tetapi belum ada garis panduan yang jelas berkaitan dengan ICO. Mungkin ketidakpastian ini adalah salah satu sebab mengapa mereka belum menangkap di negara ini?

Dalam satu kenyataan Oktober lalu, pengawas kewangan Jepun, FSA, mengatakan bahawa beberapa ICO akan berada di bawah peraturan yang ada.

Tokoh Utiliti atau Saham

Seorang pegawai FSA bercakap tanpa nama ke Japan Times mengesahkan bahawa keputusan utama faktor akan menjadi penggunaan token yang dimaksudkan. Ini adalah seiring dengan beberapa kedudukan negara lain mengenai perkara itu.

Jika pelabur menerima ganjaran seperti dividen, skim ini adalah seperti dana pelaburan yang memerlukan lesen untuk beroperasi secara sah. Walau bagaimanapun, token untuk digunakan dalam sistem pembayaran akan berada di bawah peraturan sedia ada untuk cryptocurrency. Pertukaran semasa boleh berdagang ini selagi mereka menerima kelulusan kerajaan.

 FSA Jepun pada ICOs

Di mana Ada Will

Satu cara di sekeliling ini adalah untuk menyenaraikan token yang dikeluarkan di ICO di bursa luar negara. Alis Co yang berpangkalan di Tokyo menggunakan taktik ini apabila berjaya menaikkan 400 juta yen ($ 3.6 juta) dalam ICO mereka pada Mac 2011.

Ketua Pegawai Eksekutif Yasahiru Masu berkata bulan lepas:

Kami yakin dengan rancangan perniagaan kami … tetapi kami terkejut apabila kita sebenarnya boleh menarik banyak wang yang cepat

Dia juga mendakwa telah berunding dengan FSA sebelum melancarkan ICO.

Perubahan adalah a-Comin '

Sejak itu, sudah tentu kita telah melihat kehilangan 57 bilion yen (setengah bilion dolar) semasa hack Coincheck pada bulan Januari. Ini telah mendorong panel penyelidikan FSA yang akan mempertimbangkan (antara lain) peraturan ICO pada bulan-bulan akan datang.

FSA menyedari manfaat ICO dan percaya kunci adalah menghapuskan ICO yang 'buruk' melalui peraturan. Pegawai tanpa nama itu berkata:

Walaupun kami memberi amaran bahawa terdapat potensi untuk penipuan dengan ICO, mereka memudahkan para pemula untuk mengumpulkan wang … Kita perlu mengimbangi kebaikan ICO dan perlindungan pengguna.

Sudah tentu, menarik untuk melihat apa yang berlaku sebaik sahaja peraturan-peraturan diletakkan, dan Jepun akhirnya mempunyai peluang untuk menangkap ICO-mania yang telah merenggut seluruh dunia crypto.

Adakah anda berfikir ICOs akan mendapat lebih banyak tarikan di Jepun sebaik sahaja garis panduan dan peraturan jelas disediakan? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Gambar ihsan Nikkei, Wikimedia Commons

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments