Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

CyberVein Bersaing Terhadap IOTA dan Byteball? Itu Bukan Hanya Itu


· 2 Mac 2018 · 12:00 am <! – Petikan

Baru-baru ini, satu projek yang dipanggil CyberVein di bulatan teknologi mula menyebar. Pelbagai teknologi dan bersaing untuk mengesyorkan kepada rakan-rakan projek rendah ini (jika anda tidak mendengarnya, sila berhadapan dengan bulatan sosial anda). Sesetengah orang mengatakannya secara langsung terhadap projek DAG terkenal IOTA dan ByteBall, tetapi apabila anda memahami CyberVein, anda akan mendapati bahawa ia tidak begitu mudah. CyberVein disebutkan dalam paparan putih bahawa mekanisme yang sedang berjalan adalah

Akhir Petikan ->

Baru-baru ini, sebuah projek yang dipanggil CyberVein di bulatan teknologi mula menyebar. Pelbagai teknologi dan bersaing untuk mengesyorkan kepada rakan-rakan projek rendah ini (jika anda tidak mendengarnya, sila berhadapan dengan bulatan sosial anda). Sesetengah orang mengatakannya secara langsung menentang projek DAG terkenal IOTA dan ByteBall, tetapi apabila anda memahami CyberVein, anda akan mendapati bahawa ia tidak begitu mudah. ​​


CyberVein menyebut dalam paparan putih bahawa mekanisme berjalan adalah gabungan struktur DAG, Bukti konsensus Sumbangan dan mesin maya pangkalan data. Tetapi ini hanyalah sebahagian daripada senibina DAG CyberVein. Platform CyberVein juga boleh membuat kontrak pintar, pangkalan data operasi mesin maya dan bahasa pengaturcaraan, walaupun mekanisme konsensus dan inovasi.

Jika membandingkan projek itu dengan bangunan yang dihiasi dengan halus, struktur DAG bermaksud yayasan CyberVein, mesin maya pangkalan data adalah diperkuat bangunan konkrit, bahasa pengaturcaraan dan kontrak pintar adalah hiasan dalaman di setiap apartmen, Bukti Sumbangan Sumbangan adalah sistem pintu masuk pintar pintar bangunan!

 Cybervein Tangle

Bermula dari sini dengan kagum, pembaca mungkin sudah mula mempersoalkan diri sendiri, adakah CyberVein benar-benar mempunyai projek penanda aras? Ethereum? Tetapi ethereum tidak mempunyai pangkalan data. IOTA dan bola salji? Mereka tidak mempunyai mesin maya atau bahasa pengaturcaraan. EOS? Mekanisme konsensus EOS adalah DPOS, yang akan menghasilkan hashrat pekat daripada keadilan absolut PoC!

 Cybervein Banner

Lebih lanjut digali ke CyberVein, saya mendapati CyberVein membuat beberapa penambahbaikan kepada struktur DAG sedia ada. CyberVein menambah unit kontrak yang diperintahkan kepada keadaan kacau-balau DAG yang sedia ada, dengan itu memastikan atom dan keseragaman struktur DAG di dalam status urus niaga, menyelesaikan masalah IOTA dan Byteball yang mengecam. Di samping itu, jenis baru kontrak pintar berinteraksi mendapat manfaat daripada konsep unit kontrak CyberVein, jadi topik kontroversial seperti cross-chain dan lintas ekosistem akan menjadi realiti. Betapa mengagumkan!

Juga, konsensus PoC pastinya inovasi kegemaran semua orang. Secara ringkas, PoC mengambil kira kuantiti sumbangan setiap orang ke rangkaian. Siapa yang menyumbang lebih banyak akan mempunyai kebarangkalian yang lebih besar untuk mendapatkan ganjaran dari rangkaian. Di sisi lain, orang-orang yang menyumbang agak sedikit boleh mendapatkan ganjaran yang sepadan mereka berbanding dengan keburukan langsung PoW.

Logik konkrit khusus di CyberVein adalah dalam peningkatan penyimpanan data dalam nod memaparkan pada rangkaian, jumlah sumbangan akan meningkat secara serentak, dengan itu mengurangkan kesukaran mengira nilai hash untuk mendapatkan jumlah yang lebih besar daripada yuran transaksi (yuran transaksi CyberVein mempunyai mekanisme menurun secara linear). Dalam sistem PoC CyberVein, walaupun sesetengah sumbangan peserta boleh memfokuskan pada kepala lengkung normal kesan ekor panjang, sumbangan peserta terdistribusi di bahagian bawah mungkin lebih besar daripada kepala, walaupun jumlah setiap individu menyumbang adalah kecil.

Untuk memastikan faedah peserta membuat sumbangan kecil, sumbangan mereka akan secara beransur-ansur meningkat dengan berlalunya masa, sumbangan kepada lengkung pengagihan biasa akan mula membentuk "ekor" panjang. Pada masa yang sama, penyumbang besar dan kecil akan mengimbangi satu sama lain, sekali gus menjadikan keseluruhan rangkaian untuk mencapai keadaan yang adil dan seimbang untuk menarik lebih ramai penyumbang terlibat.


Imej ihsan CyberVein

Kandungan artikel ini telah disediakan oleh syarikat yang dirujuk. Bitcoinist tidak menyokong dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil sebarang tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments