Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Data Menunjukkan Pengambilan Untung Tinggi Dalam Matawang Kripto Ini


Keuntungan telah bertimbun merentasi pelbagai mata wang kripto semasa pasaran kenaikan harga. Pada masa inilah aset digital di seluruh angkasa telah meningkat ke paras tertinggi baharu sepanjang zaman, melukis carta dengan warna hijau yang cantik. Walau bagaimanapun, dengan kemunculan pasaran beruang, mata wang kripto mula kehilangan nilainya, tetapi terdapat pelbagai pemulihan di sana sini. Data menunjukkan bahawa 3 aset telah menyaksikan pengambilan untung secara besar-besaran semasa pemulihan tersebut.

Keuntungan Daripada Matawang Kripto

Laporan terbaru dari Santiment menunjukkan bahawa pelabur telah mengeluarkan keuntungan mereka daripada tiga mata wang kripto. Ketiga-tiga aset digital ini ialah Aave, Chainlink dan Polygon, yang kesemuanya telah menyaksikan beberapa kenaikan harganya apabila minggu baharu dibuka.

Ia mengikuti kenaikan harga bitcoin melebihi $20,000, di mana beberapa aset digital dalam ruang itu terus mencatatkan keuntungan dua digit dalam tempoh masa yang sama. Walau bagaimanapun, pelabur dalam aset tertentu ini telah mengambil ini sebagai tanda untuk mula menarik keuntungan mereka. Dengan setiap kenaikan harga, pengambilan untung telah berkembang, menunjukkan bahawa pelabur telah menunggu pemulihan sedemikian untuk mula mengeluarkan keuntungan.

Santiment menyatakan bahawa aliran seperti ini selalunya boleh menunjuk ke arah isyarat teratas jangka pendek. Ini masuk akal kerana pengambilan untung ialah lambakan terus token di pasaran, yang meningkatkan jumlah bekalan yang beredar, dan tanpa permintaan yang mencukupi untuk mengelap bekalan baharu ini, ia boleh menampung harga aset digital. Walau bagaimanapun, firma pengagregatan data juga menyatakan bahawa ia masih sangat bergantung pada harga bitcoin. Jika bitcoin memegang teguh melebihi $20,000, maka aset digital ini boleh melihat lebih banyak peningkatan walaupun berlaku pengambilan untung, kata Santiment.

Masa Untuk Mendapatkan Syiling?

Biasanya, pasaran beruang adalah masa terbaik untuk membeli syiling, terutamanya apabila pasaran umum sedang panik menjual tokennya. Walau bagaimanapun, untuk ketiga-tiga mata wang kripto ini, ia mungkin jauh daripada masa terbaik untuk mula memasukkan wang ke dalamnya.

Pergerakan harga mereka sebahagian besarnya bergantung pada prestasi bitcoin, dan harga bitcoin terus bertahan di atas paras $20,000 pada masa penulisan ini. Ini telah menyebabkan kebanyakan aset digital dalam pasaran mengekalkan nilai perolehan mereka walaupun dengan penjualan besar-besaran itu berlaku.

Carta jumlah pasaran pasaran Crypto daripada TradingView.com

Total market cap falls to $929 billion | Source: Crypto Total Market Cap on TradingView.com

Contohnya, Poligon (MATIC) meningkat 1.84% dalam 24 jam terakhir dan 14.50% dalam tujuh hari terakhir. Ini menunjukkan bahawa aset digital itu mengekalkan nilai yang diperolehnya. Ini adalah kes yang sama untuk Chainlink, yang terus mengekalkan di atas paras $7.80, serta AAVE, yang harganya meningkat 2.13% dalam tempoh 24 jam yang lalu dan menjadi arah aliran hanya sedikit sebanyak $80.

Masa terbaik untuk membeli aset ini ialah semasa pembetulan menurun yang dijangka mengikuti pemulihan ini. Ini akan berlaku jika harga bitcoin jatuh di bawah $20,000, di mana aset digital ini kemudiannya akan memberi harga dalam kesan penjualan yang diserlahkan oleh Santiment.

Featured image from Forbes, chart from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments