Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Di mana hendak pergi selepas kickstarter: kesukaran berputar sehingga pengeluar elektronik yang niche


· 15 Februari 2018 · 4:30 petang <! – Petikan

Idea dari platform dagangan yang disentralisasi yang diuruskan oleh pengeluar demi minat mereka sendiri Ketua Pegawai Eksekutif Hamster Marketplace LLP, usahawan Rusia dan pengilang elektronik Denis Bulavin, ketika dia menubuhkan saluran jualan untuk produk utamanya, tablet PlayPad kanak-kanak, yang dihasilkan di Rusia. Dalam karyanya dalam segmen elektronik khusus, beliau menyaksikan permintaan untuk platform yang membolehkan pengeluar bebas lain mencari pembeli mereka dan meningkatkan

End Excerpt ->

Idea platform dagangan yang terdesentralisasi yang dikendalikan oleh pengeluar demi minat mereka sendiri datang kepada CEO Hamster Marketplace LLP, pengusaha Rusia dan pengilang elektronik Denis Bulavin, ketika dia menubuhkan saluran jualan untuk produk utamanya, tablet anak-anak PlayPad, yang dihasilkan di Rusia.


Dalam karyanya dalam segmen elektronik khusus, dia melihat permintaan untuk platform yang membolehkan pengeluar bebas lain mencari pembeli mereka dan meningkatkan jualan tanpa terlibat dalam perjuangan yang mahal untuk bilangan tempat yang terhad di rak dan tingkap kedai di pasaran yang memaparkan vendor utama dan pengeluar barangan yang tidak asli, yang khalayak sasarannya mungkin berbeza sekali.

Apa Yang Harus Dilakukan Apabila Anda Disko Tahap kesukaran mempromosikan produk niche secara langsung bergantung kepada status niche dalam pasaran:

 • niche yang ditubuhkan: telah ditemui, terkenal; penonton sasaran utama telah berkumpul dan terdapat alat-alat operasi yang diketahui untuk mencapainya. Lazimnya diduduki oleh set pengeluar yang bersaing yang lebih banyak atau kurang.
 • niche muda: telah ditemui, diketahui dengan ketara; penonton sasaran diketahui, tetapi tidak berstruktur, dan alat untuk mencapainya diketahui. Pelbagai produk dalam fluks; pengeluar baru dengan produk yang bersaing sentiasa memasuki pasaran.
 • niche segar: telah ditemui, tetapi tidak diketahui umum atau diketahui sama sekali; penonton sasaran utama tidak dipelajari, dan alat untuk mencapainya belum diciptakan atau dibuat beroperasi. Boleh diduduki oleh pengeluar tunggal yang produk / ciptaannya adalah apa yang ditemui / dicipta niche ini, atau oleh pasangan yang berpindah cepat / penulis penemuan / penemuan selari.

Kesukaran yang paling besar dalam hierarki ini dihadapi oleh pengilang unik produk yang, sebagai penemuan atau penemuan, mencipta niche yang tidak pernah wujud dan kini wujud dalam keadaan "sup primordial," di mana penonton sasaran produk berselerak atau berkelompok, tanpa hubungan antara ahli individu.

Pakar pemasaran tidak mempunyai alat terpusat untuk berinteraksi dengannya, dan usaha untuk mencari pembeli bermula dengan mencari cara untuk memberikan penglihatan PR sebanyak mungkin sehingga fakta bahawa produk dan niche yang unik telah wujud. Kerja promosi ini tidak dapat diguna pakai untuk pengilang jika ia tidak memiliki sumber daya yang sangat kuat dan unik.

Sebagai contoh, Apple tidak mempunyai kesukaran untuk mencapai pendedahan maksimum, yang membolehkannya segera menarik penonton sasaran utama ke niche yang dicipta dengan penemuan daripada iPhone. Alasannya adalah kedudukan pasaran yang unik yang diduduki akibat kejayaan produk terdahulu, iPod. Malah, vendor global jatuh pendek, kerana Apple sendiri melakukan dengan PDA Newton 14 tahun sebelum ini, belum lagi pengeluar indie kecil dan induk "permulaan garaj" dengan hanya 1-2 orang.

Untuk niche baru tugas ini sering termasuk banyak yang tidak diketahui:

 • walaupun penonton sasaran produk mungkin tidak diketahui – terdapat banyak kes apabila ciptaan baru digunakan oleh kumpulan orang yang berlainan daripada yang dimaksudkan;
 • alat-alat untuk menjangkau penonton tidak diketahui atau tidak berfungsi.

Produk-produk newbie mengalami paradoks dari "lemon-squeezing net," suatu produk yang ide hampir semua orang dapat menghargai dengan segera, tetapi yang tidak dapat dipasarkan menggunakan Alat pemasaran utama seperti SEO atau konteks, hanya kerana tiada siapa yang tahu tentang kewujudan internet itu, dan tidak ada yang berfikir, "bagaimana saya mencari sesuatu yang akan menghalangi benih jatuh dari teh saya ketika saya memerah lemon ke dalamnya."

Penjual s dalam niche muda juga menghadapi sedikit kesukaran, kerana walaupun penonton sasaran mereka diketahui, ia tersebar di seluruh sektor lain (contohnya, penonton sasaran tablet kanak-kanak PlayPad adalah peratusan dari "ibu bapa dengan anak-anak kecil" pasaran segmen). Alat untuk mengakses segmen biasanya diketahui dan beroperasi, tetapi "memancing" bahagian yang sepatutnya memerlukan sama ada menyusun melalui tangan atau menyaring seluruh segmen melalui "jejaring halus" yang bermaksud membelanjakan wang untuk memasarkan kepada penonton sehingga seratus kali lebih besar daripada sasaran. Itulah harga untuk mewujudkan niche.

Kepada majoriti projek indie, ia terlalu banyak untuk ditangani. Inilah sebabnya mengapa pengeluar dalam niche muda tetap tempatan: mereka hanya tidak mempunyai sumber untuk "menyusun" atau "menapis" pada skala global. Walau bagaimanapun, ciptaan semalam oleh seorang pencipta bersendirian boleh menjadi produk global seawal hari ini.

Bagaimana Penciptaan Mencapai Kejayaan Global

Transformasi kepada produk global biasanya mengambil salah satu daripada laluan berikut:

 • produk itu pergi virus . Sumber untuk pemancaran virus hampir semua ciptaan biasanya pada pengguna awalnya: orang-orang yang berpeluang dengan produk baru entah bagaimana bergema dengan sangat, bahawa gelombang perhatian mulai berpindah kepada semua orang di sekitar mereka sehingga mereka meliputi seluruh dunia. Itu, sebagai contoh, adalah apa yang berlaku dengan jam tangan Pebble selepas kempen crowdfunding Kickstarter yang berjaya. Secara amnya, ia disebabkan oleh Pebble bahawa ceruk pintasan smartwatch kini sudah pasti berubah daripada yang muda hingga yang terbentuk. Sememangnya, ciptaan menjadi virus sebelum Kickstarter dicipta, dan bahkan sebelum konsep "crowdfunding" atau "pergi virus." Walau bagaimanapun, tumpuan peneroka awal pelbagai projek di satu tempat, seperti di Kickstarter dan tempat-tempat lain, mewujudkan sinergi yang kuat yang meningkatkan apa-apa perubahan projek yang ditimbulkan oleh dunia dan bukannya kelalaian yang lengkap.
 • projek itu dipaparkan dalam pameran global atau pasaran. Filem biografi Joy (2015) melakukan tugas yang baik untuk menunjukkan kesan pasaran, menggunakan pameran global masa itu, infomercial. Penciptaan watak utama, mop sendiri, gagal pada mulanya disebabkan oleh kedudukan yang lemah (masalah pertama dalam bidang baru tidak mengetahui khalayak sasaran), dan hanya pada percubaan kedua ia menghasilkan permintaan segera pada skala nasional, terima kasih kepada persembahan infomercial yang lebih berjaya. Seperti yang telah berlaku pada masa lalu dengan infomercial dan rantai runcit utama, kini pasaran dalam talian terbesar boleh, berdasarkan satu imej pada skrin, atau satu penempatan di rak atau laman utama, mengubah satu pembuat rumah suri rumah menjadi asas untuk pelbagai -million-business kingdom empire.
 • perubahan konteks global. Kami tidak akan masuk ke dalam senario ini, kerana sifatnya tidak dapat dikendalikan, tidak terkawal, dan tidak dapat diramalkan. Kickstarter adalah orang pertama yang memberikan pandangan terpusat pada skala inventif di dunia: platform satu ini telah dilihat lebih dari 131.

ribu projek yang dibiayai dengan berjaya. Tetapi dengan token yang sama, ia juga dapat dilihat sebagai keraguan kegagalan: berapa daripada projek-projek itu menjadi virus, produk global? Berapa banyak daripada mereka sekurang-kurangnya melampaui membekalkan satu kumpulan produk kepada penyokong mereka? Berapa banyak daripada mereka berjaya di pasaran global?

Mencapai jumlah jualan yang stabil di pasaran dalam talian utama bermakna menaikkan tahap baru, dan banyak vendor yang baru muncul tidak membuatnya. Malah memasuki platform e-dagang utama yang sedia ada bukan pilihan untuk semua projek.

Pembekal kecil dan baru bermula di muka Amazon:

 • persaingan besar-besaran dan sebilangan besar produk;
 • orientasi terutamanya ke arah Pasaran AS (bukan pasaran global);
 • bergantung kepada bilangan ulasan positif;
 • keperluan untuk membeli iklan, jika tidak, produk tidak boleh dipromosikan.

Pada AliExpress, sebaliknya, mereka tenggelam di kalangan barang-barang yang tidak asli, berkualiti rendah dan serupa dengan yang telah membanjiri hampir setiap kategori dengan sedozen, seratus, dan ribu.

Sementara itu, bagi pengguna, keadaan pasaran runcit elektronik menghasilkan markup 35-300% pada produk oleh orang tengah, pengilang baru yang lebih sedikit di pasaran, dan kekurangan maklumat mengenai produk baru yang menarik dan berguna, jika pengilang mereka tidak dapat menembusi tahap penciptaan baru di Kickstarter atau di tempat lain.

Antara Kickstarter dan Amazon: Whe re Hamster Marketplace Akan Mengambil Tempatnya

Ia adalah dalam bidang pasaran ini, antara Kickstarter dan Amazon, sebelum ini purgatori untuk idea-idea yang baik, bahawa platform runcit Hamster Marketplace akan mengambil tempatnya

Pada pelancarannya, Hamster Marketplace akan berorientasikan kepada pengeluar elektronik indie (bermula dengan kit DIY buatan tangan eksklusif, permintaan yang berpotensi setinggi kos yang terlalu tinggi untuk mempromosikan produk dan produk yang khusus). Pada masa akan datang, platform ini boleh berkembang untuk memasukkan barangan bukan elektronik yang menunjukkan potensi pertumbuhan yang jelas apabila dipromosikan ke khalayak Hamster Marketplace.

Marketplace Sebagai Inkubator: Dari DIY ke Kilang, Dari Pasaran Tempatan ke Global [19659010] Projek-projek "antara Kickstarter dan Amazon" mungkin mempunyai skop yang berbeza, tetapi masalah yang sama: siling yang tidak dapat ditembusi.

Sesetengah tidak dapat beralih dari "permulaan garaj" kepada pengeluar fungsi, sementara yang lain gagal memasuki global pasaran dan kekal sebagai pemain tempatan.

Hamster Marketplace dapat membantu kedua-duanya, berikutan konsep uniknya sebagai platform runcit global yang tidak terdesentifikasi dengan tidak ada perantara, yang dikendalikan oleh pengeluar sendiri, menawarkan sesuatu yang bernilai kepada kedua-dua pengeluar dan pembeli:

 • dan jualan yang semakin meningkat di Hamster Marketplace akan dapat dilakukan untuk pengeluar elektronik dan alat yang inovatif, dari kecil ke DIY, ke kilang-kilang kecil; Sementara itu,
 • pembeli akan mendapat akses kepada barang-barang unik yang tidak akan pernah ditemui di huru hara pasar-pasar lain, pada harga sebenarnya pembuat harga, dengan markup minimum diperlukan untuk platform itu sendiri untuk beroperasi dan berkembang.

Rukun Kejayaan: Mengapa Kami Percaya di Pasaran Hamster

Kerana ini adalah platform:

 • Untuk barang khusus eksklusif, iaitu platform yang berfungsi untuk memperluaskan pelbagai idea dan persembahan baru, tetapi mengelakkan diri berantakan dengan sama, terlalu banyak barang dan pelbagai klon perkara yang sama;
 • Itu, terima kasih kepada pengkhususannya, menarik penonton sasaran yang diperlukan, memperluaskan rangkaian penerimanya awal projek;
 • Itu beroperasi sebagai nirlaba, yang bermakna ia kurang mahal bagi vendor daripada mana-mana pasaran lain, sekurang-kurangnya oleh margin yang ditetapkan oleh pemilik pasaran;
 • Mengikut niche bahawa pasar besar telah lama tidak dapat dipulihkan.

Pengumpulan wang untuk Ham Marketplace

Bagi dana penciptaan dan pelancaran platform runcit, Hamster Marketplace LLP menganjurkan dan menjalankan kempen crowdfunding melalui penawaran token.

Dana yang dibangkitkan akan menuju: [19659018] pelancaran dan pembangunan platform IT Hamster Marketplace sebagai aplikasi laman web dan mudah alih;

 • menarik penjual elektronik dan alat yang inovatif;
 • menarik pembeli yang berminat untuk memperoleh produk yang unik.
 • Berorientasikan ke arah penjualan barangan buatan indie, Hamster Marketplace merancang untuk menarik pembeli melalui saluran yang paling berkesan untuk segmen penonton yang sepadan: pembaca, pengguna, dan pengguna aktif platform crowdfunding seperti Kickstarter, Indigogo, dan lain-lain. Menarik "petunjuk panas" dari sana ke Hamster Marketplace akan dikenakan biaya tidak lebih daripada $ 5.6-7 setiap pembeli; Pembeli baru juga akan melalui penonton projek-projek yang telah membuatnya ke Hamster Marketplace. Purata bilangan penyokong (pengguna yang membiayai produk tertentu pada Kickstarter) adalah kira-kira 1400 setiap projek. Apabila beralih ke Hamster Marketplace, projek-projek juga akan membawa asas pelanggan, yang kemudiannya akan melihat projek menarik lain di ruang kami.

  Hamster Marketplace adalah sebuah projek yang menggunakan kelebihan teknologi blockchain untuk membuat platform perdagangan yang terdesentralisasi. Platform ini akan mengkhususkan diri dalam penjualan indie-electronics niche dari pengeluar kecil. Di masa hadapan, rancangan itu adalah untuk memperluaskan pelbagai pasaran melalui produk eksklusif dari kategori lain. ICO projek akan diadakan dari 19 Februari hingga 19 Mac. Secara keseluruhannya, ia dirancang untuk mengeluarkan 10 juta token, syiling yang tidak diagihkan akan dimusnahkan selepas isu itu selesai. Token akan dibuat berdasarkan standard Ethereum ERC20, kos satu syiling akan menjadi $ 2. Anda boleh membeli token HMT untuk Bitcoin, Ethereum, Ripple dan cryptocurrency lain yang meluas.


  Imej ihsan Hamster Marketplace

  Kandungan artikel ini disediakan oleh syarikat yang dirujuk. Bitcoinist tidak menyokong dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

  Tunjukkan komen  Source link

  0 0 votes
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments