Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Dogecoin Meletup 1,100% dalam GameStop-Like Copycat Rally
 Iklan

Dogecoin (DOGE) mengalami salah satu bull bull terpantas dalam sejarah pasaran cryptocurrency, meningkat lebih dari 1,100 peratus hanya dalam dua hari ketika kumpulan Reddit "SatoshiStreetBets" meminta pedagang biasa untuk membeli meme – token berdasarkan.

DOGE Seperti itu, Banyak Wow!

Perdagangan yang gila-gilaan melonjak penilaian pasaran Dogecoin kepada sekitar $ 9.5 bilion, menjadikannya cryptocurrency ketujuh terbesar di dunia dengan menggunakan huruf besar. Harga meningkat dengan begitu pantas sehingga kata kunci 'Dogecoin' mula popular di Twitter dan mendahului jangka masa mingguan di Google Trends.

Malah Binance, pertukaran cryptocurrency dengan jejak global, menjadi trend carian harian ke-11 tertinggi di Google Trends setelah menyenaraikan Pasangan DOGE / EUR dan DOGE / TRY.

Meniru histeria yang sama yang dilancarkan oleh Reddit kumpulan "/ r / WallStreetBets," pengguna di "/ r / SatoshiStreetBets" mempromosikan Dogecoin dalam usaha untuk menyalin keuntungan yang meledak untuk GameStop, BlackBerry, Bed Bath & Beyond, AMC, dan saham utama yang lain.

Orang di Twitter juga meminta pengasas Tesla Elon Musk untuk tweet mengenai Dogecoin untuk meningkatkan kegilaan.

Mr. Musk sebelum ini menulis tweet "Gamestonks" yang membantu rali saham GameStop lebih daripada 150 peratus dalam sehari. Dia secara terbuka menyokong Dogecoin dalam banyak tweet sebelumnya walaupun sukar untuk mengatakan apakah dia menyindir, memandangkan sifat DOGE sebagai tanda jenaka.

Dump Ahead?

Dogecoin terbaru perhimpunan ini mengingatkan pada kenaikan lembu serupa tahun lalu yang menyaksikan video TikTik viral mengepam harganya sebanyak 35 peratus dalam dua hari. Ia kemudian menurun lebih dari 60 peratus, disebabkan oleh perilaku mengambil untung di kalangan peniaga runcit. Secara teknikal, DOGE / USD kini mengisyaratkan pengulangan fraktal juga.

Petunjuk Kekuatan Relatif Dogecoin, pengayun momentum yang mengukur kelajuan aset dan perubahan pergerakan harga, diberitahu mengenai tahap harga yang terlalu tinggi. Itu berjumlah pembetulan penurunan yang lebih mendalam pada sesi yang akan datang, menjadikannya lebih berisiko bagi pedagang untuk memasuki posisi panjang baru berhampiran paras tertinggi semasa.

 DOGE, Dogecoin, DOGEUSD, DOGEBTC, DOGEUSDT, cryptocurrency "width =" 980 "height =" 568

Perhimpunan Dogecoin meningkat lebih dari 1,100 peratus hanya dalam dua hari. Sumber: DOGEUSD di TradingView.com

DOGE / USD diperbetulkan sekitar 20 peratus dari paras tertinggi harian $ 0.038 menjelang sesi perdagangan Eropah dibuka. Jumlah dagangan juga mereda, menimbulkan keraguan mengenai perlanjutan perhimpunan dalam sesi yang akan datang.

Seorang penganalisis pasaran bebas, Luke Martin, melihat menjalankan aliran keluar modal dari Dogecoin ke altcoin jiran, bermula dengan XRP, cryptocurrency kontroversial menghadapi tuduhan dari Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa mengenai penjualan sekuriti haram.

"Sungguh menyakitkan saya untuk mengatakan ini … .benar sekali … tetapi ia kelihatan seperti bola panas yang memompa DOGE telah mula beralih ke XRP . XRP meningkat 20% dalam 2 jam terakhir sementara selebihnya pasaran tidak berubah. "Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments