Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Dunia Baru yang Berani: Mengapa Crypto Revolution Bentuk Individu Moden


Sebagai pelajar kolej, saya sering bertanya pada diri sendiri tentang tempat saya berdiri di tengah-tengah liputan institusi kami dan tanggungjawab menuntut kehidupan awam. Walaupun tindakan sehari-hari kelihatan tidak kekal – atau dibayangi oleh kebesaran kolektif – saya telah dibuang ke dalam keadaan di mana saya telah memperoleh status saya sebagai individu tulen. Di dunia aset crypto, saya tidak pernah merasa begitu jelas dan teratur.

Selama hampir 150 tahun sekarang, rakyat Amerika telah diberi makanan yang sangat bergantung pada kepercayaan pada pihak ketiga yang sewenang-wenang. Persekitaran korporat kami – bertanggungjawab untuk membentuk individu seperti Andrew Carnegie, Henry Ford, dan Elon Musk – telah menjadi tuan rumah penemuan dan penemuan yang paling penting di negara kita. Kami telah mewujudkan institusi kewangan yang paling berpengaruh di dunia dan telah menguasai ekonomi dunia selama beberapa dekad. Tetapi baru-baru ini, kejatuhan ciptaan kita yang cetus telah mula mendedahkan.

Untuk sebahagian besar, kita mesti menyalahkan kesetiaan kita kepada pihak ketiga sewenang-wenangnya. Setelah membuat peraturan-peraturan ekonomi, Amerika membangun rangka kerja di mana industri penarafan kredit dan bank pusat dapat mengawal usahawan yang rajin. Oleh kerana institusi seperti ini, bank-bank besar di bawah kepimpinan yang gagal diselamatkan dari kegagalan, dan bon tidak layak ditipu oleh orang Amerika dengan rating AAA mereka.

 Bank of America Files Tiga Paten Blockchain Baru

'terurap' dan 'ilahi' dalam janji asal mereka – telah mendorong kita ke dalam dua kemelesetan ekonomi dan telah mewujudkan dinamik politik dan ekonomi yang tidak menentu hari ini. Akibatnya, individu itu telah dibayangi, dan kebebasannya terancam.

Walaupun secara tiba-tiba mengatakan au revoir kepada konvensional dan korup adalah berbahaya, percubaan yang paling tulus untuk memperbaiki kegagalan mereka yang terang-terangan dapat dijumpai di ruang crypto dan blockchain. Menawarkan platform teknologi dan kaedah komunikasi yang tidak berubah dan telus, teknologi Bitcoin ditakdirkan untuk menguasai dunia kewangan pada satu hari.

Daripada menaruh kepercayaan kami kepada institusi kerajaan atau agensi penarafan, kami mewakilinya kepada majoriti nod rangkaian . Daripada menunggu tiga hari perniagaan untuk bank kami melengkapkan wayar, kami lebih suka menunggu hanya kira-kira 10 minit untuk urus niaga untuk membersihkan dalam proses yang benar-benar tidak percaya dan telus. Daripada hidup dengan maklumat peribadi kita yang terdedah kepada orang ramai, kita lebih suka alternatif yang menyamar tetapi sangat lengkap.

Bonjour, Brave New World.

Dunia pemula crypto bertindak seperti pasaran ide, dan dalam dunia, ada perundangan pendapat yang kuat yang terus menerus mengukur nilai-nilai sah dari idea-idea ini. Ciptaan seperti Bitcoin dan Ethereum telah menjadi nama biasa bukan sahaja kerana kecemerlangan mereka tetapi kerana kebolehgunaan mereka.

Walaupun kegagalan yang paling pencipta crypto adalah menipu terus berkembang, kita dibutakan oleh kerajaan nakal organisasi. Walaupun benar bahawa sesetengah individu dalam crypto sewenang-wenangnya membuat nilai dan menguasai pam-dan-pembuangan, ia lebih terkecuali daripada peraturan. Dalam kebanyakan kes, di mana konvensional dan moden menyimpang, peniaga dan usahawan berkumpul, mewujudkan penyelesaian yang tepat untuk birokrasi dunia sebenar.

Anda tidak pernah mengubah sesuatu dengan melawan realiti yang sedia ada. Untuk menukar sesuatu, membina model baru yang menjadikan model yang sedia ada usang.

– Buckminster Fuller

Tsunami teknologi akan terus maju tanpa menghiraukan. Walaupun keselamatan dan keperibadian terikat untuk menjadi batu karang mati di laut pemusnahan ini, aset crypto dan asas blokchain mereka akan membolehkan individu untuk mengekalkan identiti dan keselamatan mereka semasa menggunakan teknologi terobosan . Dengan menggunakan teknologi blockchain, penjagaan kesihatan, perbankan, dan industri maklumat dapat berkomunikasi dan menyimpan maklumat tentang individu melalui cara yang lebih selamat dan lebih efisien.

Cryptos mendefinisikan semula secara kolektif dengan cara yang menekankan pada komponen individu. Walaupun makna dan fungsi individu itu telah dicairkan oleh kerajaan yang besar dan salah tanggapan mereka terhadap tanggungjawab, aset crypto memperkenalkan semula kepentingan individu.

 Apptrade

Dalam dunia crypto, individu itu satu unit yang sepenuhnya autonomi, dan jika seseorang memilih untuk terlibat dalam apa-apa transaksi, ia akan ditangani dengan cara yang terdesentralisasi. Keindahan aset crypto adalah pendekatan mendesaknya menghasilkan kecekapan libertarian yang berhati-hati. Individu – memakai tapak kaki yang paling tinggi dan direka untuk menjadi intipati setiap formula crypto – akhirnya menebus tempatnya yang bermaruah. Kepercayaan kita yang tidak dapat diatasi secara kolektif telah terbukti menjadi tumit Achilles kita: individu itu, bagaimanapun, tidak dapat dibayangi.

Gangguan birokrasi jarang menjejaskan dunia crypto berbanding dengan rakan korporatnya . Dunia crypto tidak menyediakan ruang bagi peraturan, pekerja kriminal-kesatuan, hierarki kuasa yang dibina, atau puak politik.

Namun aset alternatif ini jauh dari sempurna dan ketepatan perkembangan teknologi mereka tidak selalu pembedahan. Ruang crypto masih menghadapi masalah serius mengenai keselamatan dan infrastruktur. Memandangkan ini, interaksi kita dengan dunia crypto memerlukan tanggungjawab yang besar untuk membimbingnya melalui permulaannya yang bernuansa.

Apakah tempat saya dalam semua ini? Terletak di penumpuan dua era yang bertentangan, saya telah memilih untuk mengakui yang lama tetapi mengundang yang baru. Adalah baik bahawa kedua-dua dunia ini tidak begitu bertentangan dan kebergantungan mereka adalah lebih baik daripada masyarakat yang menyesuaikan diri.

Sebagai usahawan dan individu berfikiran ke hadapan, kita harus mencari jalan untuk mengukur kegagalan kita dan dengan teliti melaksanakan penyelesaian. Dalam dunia crypto, ia menjadi intipati yang tidak diketahui dalam penemuan nilainya.

Apa pendapat anda mengenai dunia crypto yang baru muncul? Bolehkah ia membantu orang menuntut semula individualisme mereka? Kongsi pendapat anda di bawah!


Imej ihsan Shutterstock

Penafian: Pandangan dan pandangan yang dinyatakan dalam artikel ini semata-mata adalah pengarang dan tidak semestinya mencerminkan orang-orang Bitcoinist.com. Tuntutan yang dibuat dalam artikel ini bukanlah nasihat pelaburan dan tidak boleh diambil sedemikian.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments