Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

FA English Soccer Telah Melancarkan Rancangan Untuk Platform NFT Baharu


Organisasi bola sepak Inggeris FA hari ini telah mengumumkan rancangan untuk membina platform token tidak boleh kulat (NFT) baharu.

FA Inggeris Akan Melancarkan NFT Berdasarkan Pasukan Bola Sepak Kebangsaan Lelaki Dan Wanita Inggeris

Seperti yang diumumkan pada mereka laman webFA England telah menyiarkan Permintaan untuk Cadangan (RFP) untuk mencari rakan kongsi bagi platform token tidak boleh fungi jangka panjang.

FA Inggeris (yang bermaksud “Persatuan Bola Sepak”) ialah badan induk utama bola sepak amatur dan profesional di England. Ia juga merupakan organisasi yang tertua di dunia.

Persatuan itu kini mempunyai rancangan untuk menggunakan teknologi berasaskan blockchain untuk mencipta cara baharu untuk peminat berinteraksi dengan pasukan kebangsaan Inggeris dan juga untuk menangkap khalayak global baharu.

Firma itu percaya ini akan membantu menjana aliran pendapatan jangka panjang baharu juga, yang bertujuan untuk melabur semula ke dalam permainan.

“Ini adalah peluang yang menarik untuk kami membina platform jangka panjang baharu di sekitar jenama FA dan pasukan England untuk manfaat permainan,” kata pengarah komersial FA Navin Singh.

Platform NFT akan menampilkan koleksi yang berkaitan dengan kedua-dua pasukan kebangsaan Lelaki dan Wanita Inggeris, dan IP yang tersedia untuk rakan kongsi platform akan termasuk nama pemain, imej, logo dan banyak lagi.

“Sebagai organisasi bukan untung, kami sentiasa meneroka cara yang progresif dan berdaya maju untuk memanfaatkan teknologi baharu untuk membantu mengembangkan pangkalan peminat kami dan menyediakan pelaburan yang sangat diperlukan kembali ke dalam permainan Inggeris,” jelas Singh.

“NFT memberikan peluang yang unik dan inovatif untuk melibatkan diri dengan peminat kami melalui imejan FA dan pasukan Lelaki dan Wanita Kanan England. Sebarang hasil yang dijana adalah untuk faedah permainan, sementara yang penting menawarkan fleksibiliti kepada peminat untuk menyatakan kegemaran mereka dalam medium baharu yang menarik ini.”

Persilangan token tidak boleh fungi dengan sukan bukanlah apa-apa baru. Terdapat beberapa keluaran dan kerjasama platform sedemikian sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Sebagai contoh, pada awal tahun itu kelab bola sepak bahagian atas Jerman Hoffenheim ditandatangani perkongsian NFT dengan Baby Doge.

Tinjauan baru-baru ini telah didedahkan bahawa peminat sukan kini bersedia untuk bergerak melampaui gembar-gembur dan benar-benar melabur dalam NFT. Selepas ini, langkah FA Inggeris nampaknya datang pada masa yang betul.

Keadaan Pasaran

Jumlah dagangan mingguan NFT telah mendatar pada nilai yang agak rendah sekitar $210 juta dalam beberapa bulan terakhir, berikutan paras tertinggi $1.8 bilion yang ditetapkan pada bulan Mei.

Jumlah dagangan NFT

Looks like the volume has been quite low in recent weeks | Source: NonFungible

Pada masa penulisan, harga Bitcoin terapung sekitar $23.8k, naik 3% pada minggu lalu.

Carta Harga Bitcoin

The value of the crypto seems to have surged up over the last few days | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from TheFA.com, charts from TradingView.com, NonFungible.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments