Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Facebook Dan Instagram Membenarkan Pengguna Menyambung Dompet Crypto


Meta telah diumumkan kemas kini untuk ciri non-fungible token (NFT) di Facebook dan Instagram. Mulai hari ini, platform media sosial akan membolehkan pengguna yang berpangkalan di AS menyambung dompet mereka dan berkongsi NFT mereka dengan rakan dan pengikut mereka.

Menurut pengumuman rasmi, kemas kini itu juga akan membolehkan pengguna Facebook dan Instagram membuat siaran silang dengan aset digital mereka. Di samping itu, syarikat itu mengumumkan:

Selain itu, semua orang di 100 negara tempat koleksi digital tersedia di Instagram kini boleh mengakses ciri tersebut.

Meta Meningkatkan Permainan Kripto Mereka Di Facebook dan Instagram

Syarikat yang diterajui Mark Zuckerberg telah membuat pelaburan besar dalam sektor crypto dan metaverse. Seperti yang ditunjukkan oleh pengumuman, Meta mengumumkan keupayaan NFT mereka untuk Facebook dan Instagram pada Mei 2022.

Pada masa itu, syarikat itu memuji “peluang luar biasa” yang ditawarkan oleh teknologi blockchain kepada pencipta. Individu ini boleh menggunakan NFT dan alat berasaskan kripto lain untuk memberikan pengalaman unik, berhubung dengan khalayak mereka, dan menerima pendapatan langsung daripada kerja mereka, tanpa memerlukan pihak ketiga.

Sejak beberapa bulan lalu, syarikat telah membenarkan pencipta di Instagram berkongsi NFT mereka. Ciri-ciri tersebut nampaknya berjaya dan boleh dilihat sebagai penggunaan penting apabila Meta mengembangkannya ke platform lain.

Sebagai tambahan kepada faedah ekonominya, Meta mendakwa pencipta boleh mengambil alih kuasa kandungan mereka dan menghasilkan cara baharu untuk mengewangkan kerja mereka. Syarikat itu berkata:

Di Meta, kami sedang melihat perkara yang telah dilakukan oleh pencipta merentas teknologi kami untuk meningkatkan pengalaman, membantu mereka mencipta lebih banyak peluang pengewangan dan membawa NFT kepada khalayak yang lebih luas.

Bagaimana Untuk Menyambungkan Dompet Crypto Dengan Facebook Dan Instagram?

Untuk menyambung ke platform media sosial, di mana pengguna atau pencipta kandungan memegang NFT mereka, orang ramai perlu menyemak sama ada Facebook dan Instagram menyokong dompet mereka. Pada masa penulisan, platform menawarkan sokongan untuk Ethereum, Poligon, dan Rangkaian Aliran.

Platform media sosial juga menyediakan sokongan untuk dompet pihak ketiga, seperti Trust Wallet, Coinbase Wallet, Dapper Wallet, dan dompet MetaMask. Yang terakhir adalah salah satu yang paling popular kerana ia menawarkan pengguna sambungan penyemak imbas yang membolehkan mereka berhubung dengan mudah dengan Facebook, Instagram dan platform lain.

Seperti yang telah dijelaskan oleh Meta, pengguna mesti log masuk ke akaun mereka untuk menyambungkan dompet mereka. Setelah langkah ini selesai, mereka boleh mengklik pada tetapan, pilih pilihan koleksi digital pada menu dan pilih pilihan sambung.

Platform media sosial akan memaparkan skrin, meminta pengguna untuk maklumat tambahan, seperti kata laluan dompet mereka. Akhir sekali, pengguna perlu mengklik “Tandatangan” untuk mengesahkan akses kepada dompet crypto mereka. Keseluruhan proses mengambil masa beberapa minit, setiap dompet hanya boleh disambungkan ke satu akaun Instagram atau Facebook.

Seperti yang dilihat di bawah, platform media sosial akan menunjukkan maklumat tambahan tentang NFT, seperti pengarang mereka, penerangan mereka, dan blockchain asli mereka.

Meta Instagram Facebook ETHUSDT
Ciri Instagram NFT. Sumber: Meta

Pada masa penulisan, Ethereum (ETH) berdagang pada $1,350 dengan keuntungan 2% dalam 24 jam terakhir.

ETH ETHUSDT Facebook Instagram
Harga ETH bergerak ke sisi pada carta harian. Sumber: ETHUDSDT TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments