Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

FBI Memperingatkan Mengenai Penipuan Pembunuhan Bitcoin


· 27 Januari 2018 · 7:00 am <! – Petikan

Skim pemerasan baru telah menarik perhatian FBI di mana penipuan Bitcoin dilaksanakan melalui ancaman kematian melalui e-mel. Terdapat banyak cara yang crooks cuba untuk memeras wang dari mangsa mereka melalui internet. Beberapa helah perdagangan termasuk menghantar e-mel yang dijangkiti atau penggodaman jauh. Walau bagaimanapun, percubaan pemerasan baru terbukti menakutkan dan telah menarik perhatian FBI. Pada asasnya,

Akhir Petikan ->

Skim pemerasan baru telah menarik perhatian FBI di mana penipuan Bitcoin dilakukan melalui ancaman kematian melalui e-mel.


cara crooks cuba untuk memeras wang dari mangsa mereka melalui internet. Beberapa helah perdagangan termasuk menghantar e-mel yang dijangkiti atau penggodaman jauh. Walau bagaimanapun, percubaan pemerasan baru terbukti menakutkan dan telah menarik perhatian FBI. Pada dasarnya percubaan perampasan adalah penipuan Bitcoin di mana mangsa mengancam dengan pembunuhan kecuali jika mereka membayar.

Takut untuk Kehidupan Anda

Satu mangsa menceritakan kisahnya kepada media. Dia berkata bahawa dia menerima e-mel yang berkata, "Saya akan pendek. Saya mempunyai perintah untuk membunuh anda. "Satu-satunya cara dia untuk menyelamatkan nyawanya ialah membayar $ 2,800 di Bitcoin.

Tidak perlu dikatakan, mangsa takut kepada neraka oleh Bitcoin pembunuh ini penipuan . Dia memberitahu media:

Saya tidak tahu siapa yang menjejak saya. Tetapi saya mendapati diri saya sedang dalam perjalanan untuk bekerja mencari. Adakah mana-mana kereta mengikuti saya? Sesiapa yang kelihatan mencurigakan?

Ancaman Kematian Online Tidak Biasa

Walaupun seseorang akan berfikir bahawa insiden seperti ini jarang berlaku, ia sebenarnya lebih biasa daripada yang anda fikirkan.

 Laman web agensi, <a href= Ejen FBI Laura Eimiller berkata :

Kami menerima purata 800 aduan sehari di Amerika Syarikat di laman web tersebut. Kami percaya ia mewakili kira-kira 15 peratus daripada penipuan yang sebenarnya berlaku, jadi ia amat kurang dilaporkan.

Ejen Eimiller terus mengatakan bahawa jika anda berada dalam talian, kemungkinannya anda akan menjadi mangsa beberapa kali dengan pelbagai penipuan dan ancaman. Beliau menambah bahawa penipuan Bitcoin semasa yang melibatkan ancaman kematian adalah wang mudah untuk penjenayah kerana mereka bergantung pada jumlah.

 FBI

Dia menyatakan:

Jika hanya 1 peratus orang menghantar wang kepada mereka , tidak ada overhead untuk mereka. Itulah wang di bank.

Pihak berkuasa polis mengatakan bahawa walaupun profesional berpendidikan telah terjebak oleh e-mel. Alasannya adalah bahawa e-mel yang mengandungi ancaman kematian telah dibina dengan teliti. Ringkasnya, ini bukan e-mel penipuan Nigerian lama . Selain itu, jika terdapat ancaman kematian yang muncul di dalam peti masuk anda, cukup untuk mengusir mana-mana orang yang waras.

Walaupun internet membolehkan kami komunikasi dan akses segera di seluruh dunia, ia membuka kami kepada serangan dari orang jahat hanya menggunakan papan kekunci. Perkara terbaik yang perlu dilakukan jika anda mendapat email scam Bitcoin yang membunuh adalah untuk tidak menjawabnya. Hubungi Pusat Aduan Jenayah Internet FBI dan daftar aduan.

Pernahkah anda menerima ancaman kematian dalam e-mel? Jika ya, apakah yang anda lakukan?


Imej ihsan dari Pixabay, Wikimedia Commons, dan arkib Bitcoinist.

] (fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments