Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

FED Mengeluarkan Kajian Terhadap Rangkaian Kilat. Ini Kesimpulan Mereka


Bitcoin ialah subjek kegemaran baharu FED. Baru dari Federal Reserve Bank of St. Louis mengukur inflasi dalam istilah BTCdatang Federal Reserve Bank of Cleveland dengan kajian bertajuk “Rangkaian Lightning: Mengubah Bitcoin menjadi Wang.” Siasatan menyeluruh yang malangnya hanya “merangkumi tempoh 1 Januari 2017, hingga 5 September 2019”, kesimpulan mereka jauh daripada mengejutkan.

“Kami mendapati perkaitan penting antara penggunaan LN dan mengurangkan kesesakan blokchain, menunjukkan bahawa LN telah membantu meningkatkan kecekapan Bitcoin sebagai cara pembayaran. Peningkatan ini tidak dapat dijelaskan oleh faktor lain, seperti perubahan dalam permintaan atau penggunaan SegWit.”

Walau bagaimanapun, apa yang mengejutkan di sini ialah FED sedang mengkaji Rangkaian Lightning bitcoin. Dan mempunyai perkara positif untuk dikatakan mengenainya. Apa sebenarnya yang berlaku di sini? Mari kita semak perkara yang mereka temui untuk mengetahui sama ada ia memberi kita sebarang petunjuk.

Carta harga BTCUSD untuk 14/07/2022 - TradingView

BTC price chart for 07/14/2022 on Timex | Source: BTC/USD on TradingView.com

Pemerhatian Paling Menarik FED

 • “Kami mendapati bahawa penggunaan Rangkaian Lightning telah membawa kepada pengurangan kesesakan blockchain Bitcoin dan yuran perlombongan yang lebih rendah.”

Baik FED, itulah objektifnya. Bolehkah “yuran perlombongan yang lebih rendah” menjejaskan projek dalam jangka panjang seperti yang dikatakan oleh fanatik altcoin? Mungkin dalam 50 hingga 100 tahun. Buat masa ini, ganjaran pelombong terjamin.

 • “Kami mendapati bukti terhad bahawa pemusatan rangkaian yang lebih besar dikaitkan dengan bayaran yang lebih rendah.”

Baik untuk mengetahui, FED!

 • “Episod kesesakan yang tinggi baru-baru ini, terutamanya pada awal 2021, mencadangkan bahawa LN bukanlah ubat penawar.”

Dalam kajian ini, setiap ayat kecil adalah bersumberkan… kecuali yang ini. Kenapa begitu, FED?

 • “Kurang kesesakan blockchain mungkin bermakna halangan yang lebih rendah kepada arbitraj merentas pertukaran mata wang kripto, dengan itu meningkatkan kecairan pasaran.”

Perhatikan “mungkin” di sana, ini tidak dijamin. Dan ia adalah perkara yang paling tidak menarik tentang The Lightning Network.

 • “Bertucci mengkaji model strategik pembentukan rangkaian dan menunjukkan bahawa persaingan antara nod menghalang rangkaian daripada menjadi sangat terpusat.”

Ambil itu, altcoiners! Malah FED tahu betapa dahsyatnya hujah “The Lightning Network is centralized”. Namun…

 • “Apabila rangkaian lebih terpusat, setiap saluran, dan setiap Bitcoin dikunci ke dalam protokol, berkemungkinan menyokong volum pembayaran yang lebih tinggi”

Baik untuk mengetahui, FED. Tiada siapa yang mahu atau memerlukan pemusatan, walaupun.

Pemerhatian Mengenai Rangkaian Bitcoin Secara Keseluruhan

 • “Jumlah yuran yang dikenakan pada pembayaran yang menunggu di mempool telah jatuh sejak 2017, menunjukkan sama ada permintaan yang lebih rendah atau bekalan kapasiti penyelesaian yang lebih besar.”
 • “Secara amnya, yuran telah jatuh dalam istilah bitcoin nominal.”

Tiada ulasan lanjut mengenai yang ini.

Pemerhatian Yang Diragui Dalam Kajian FED

 • “Dengan mengurangkan yuran, LN mengurangkan insentif untuk pelombong Bitcoin untuk menggunakan sejumlah besar kuasa pengkomputeran, bermakna kurang penggunaan tenaga dan akibat positif untuk alam sekitar.”

Rangkaian Lightning membayangkan penggunaan tenaga yang jauh lebih rendah kerana ia tidak memerlukan perlombongan. Walau bagaimanapun, rangkaian bitcoin dan perlombongan PoW adalah kawan terbaik alam sekitar, sebagai kajian lain ini jelas menunjukkan.

 • “Walaupun kertas kerja ini memfokuskan pada Bitcoin, teknologi yang sama boleh membenarkan mata wang kripto lain digunakan secara meluas, selamat dan tidak berpusat.”

Hentikan, FED. Rangkaian bitcoin adalah satu-satunya yang terdesentralisasi. Altcoin boleh terdiri daripada banyak perkara, tetapi terdesentralisasi bukanlah salah satu daripadanya.

Keputusan Kajian yang Tidak Mengejutkan

 • “Keputusan kami mencadangkan bahawa Rangkaian Lightning boleh membantu Bitcoin mencapai skalabiliti yang lebih besar, membolehkannya beroperasi dengan lebih baik sebagai sistem pembayaran.”

Sekali lagi, itulah objektifnya. Adalah baik walaupun FED mengakui bahawa ia berfungsi seperti yang diharapkan, walaupun.

 • “Peningkatan dalam bilangan saluran LN mengurangkan kiraan mempool.”

Adalah baik untuk diingat bahawa kedua-dua saluran dan kapasiti rangkaian berada pada tahap tertinggi sepanjang masa.

 • “Pemusatan rangkaian tidak mempunyai kesan yang jelas terhadap kecekapan rangkaian.”

Bagus, tetapi tiada siapa yang mahukan pemusatan.

 • “Sekiranya, semasa 2017, LN telah wujud dan menjadi saiznya pada penghujung sampel kami, berapa banyakkah kesesakan Bitcoin telah diturunkan? Keputusan kami menunjukkan bahawa kiraan mempool akan menjadi 93 peratus lebih rendah, yuran mempool 96 peratus lebih rendah, dan perkadaran urus niaga yuran rendah 197 peratus lebih tinggi.

Itu adalah angka yang menjanjikan, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

 • “Penemuan kami mencadangkan bahawa faedah jaringan luar rantaian Lightning Network boleh membantu Bitcoin untuk skala dan berfungsi dengan lebih baik sebagai cara pembayaran.”

FED pun tahu perkara ini.

 • “Data tidak tersedia tentang cara Bitcoin digunakan, jadi kami tidak dapat memastikan sama ada Bitcoin semakin digunakan sebagai alat pembayaran.”

Ia adalah, walaupun. Dan parti itu baru bermula.

 • “Rangkaian Lightning melonggarkan kekangan teknologi utama dengan membenarkan pembayaran diselesaikan dengan lebih cepat.”

Ya, itulah objektifnya.

Dan itu sahaja. Sungguh gila bagaimana FED ini mengkaji dan tdia sebelum ini menganalisis blog post sampai pada kesimpulan yang berbeza. Adakah kita berhadapan dengan situasi polis yang baik/polis yang buruk di sini?

Featured Image: The FED's study cover image | Charts by TradingView

FED, bil dolarSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments