Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

G20 Tetapkan untuk Menentukan jika Cryptocurrencies Perlu Ditakrifkan Sebagai Aset


· 20 Mac 2018 · 9:00 pm <! – Kutipan

Cryptocurrencies, atau sekurang-kurangnya mentakrifkan istilah, nampaknya menjadi topik hangat di saat ini Sidang kemuncak G20. Malah, nampaknya kumpulan itu menolak untuk menentukan mereka sebagai aset dan bukan mata wang sama sekali. Menurut Bloomberg, ini akan dibincangkan pada hari Selasa. Bagaimanapun, satu kenyataan draf menunjukkan bahawa kumpulan itu percaya bahawa cryptocurrency "kekurangan ciri-ciri mata wang berdaulat", dan oleh itu tidak boleh dirujuk sebagai seperti itu. Klaas Knot, yang

Akhir Petikan ->

Kriptografi, atau sekurang-kurangnya mentakrifkan istilah, nampaknya menjadi topik hangat di sidang kemuncak G20 semasa. Malah, nampaknya kumpulan itu menolak untuk menentukan mereka sebagai aset dan bukan mata wang sama sekali.


Menurut Bloomberg ini akan dibincangkan pada hari Selasa. Walau bagaimanapun, kenyataan draf menunjukkan bahawa kumpulan itu percaya bahawa cryptocurrency "kekurangan ciri-ciri mata wang berdaulat", dan oleh itu tidak boleh dirujuk seperti itu.

Klaas Knot, yang merupakan presiden De Nederlandsche Bank NV, mempunyai ini katakan:

Sama ada anda memanggilnya aset crypto, token crypto, pasti bukan mata wang cryptoco, biarkan itu menjadi jelas mesej sejauh yang saya bimbangkan. Saya tidak fikir apa-apa kriptografi ini memenuhi tiga peranan wang dalam ekonomi.

Knot juga mengetuai jawatankuasa piawaian Lembaga Kestabilan Kewangan mengenai penilaian kelemahan.

Ilan Goldfajn, yang merupakan Presiden Pusat Bank of Brazil seolah-olah mempunyai pandangan yang sama, mempercayai bahawa turun naik pasaran crypto dan kekurangan pilihan pembayaran mudah menjadikan ia bukan mata wang.

Ahmed Alkholifey, Gabenor untuk Lembaga Kewangan Arab Saudi, menambah:

Fungsi pertama mata wang adalah untuk menjadi medium stabil pertukaran, dan pengalaman hari ini dengan pelbagai aset crypto dalam edaran tidak sama sekali memuaskan dalam hal ini.

 Implikasi Cukai Aset

Implikasi Cukai Aset

Jika mata wang maya diisytiharkan aset, telah ditakrifkan seperti di [US negeri AS Wyoming perdagangan di dalamnya boleh tertakluk kepada cukai keuntungan modal. Menurut Credit Karma Inc, sebuah syarikat kewangan AS, daripada 250,000 pulangan cukai persekutuan yang difailkan oleh Internal Revenue Service (IRS) di Amerika Syarikat, kurang daripada 100 keuntungan dan / atau kerugian crypto yang diisytiharkan.

Tindakan Pengawasan Diperlukan

Semakin populariti crypto meningkat, begitu juga dengan ketakutan terhadap bahaya yang jelas yang dibentangkan seperti membantu dalam pengubahan wang haram dan pengelakan cukai, kegiatan jahat yang terjadi jauh sebelum Bitcoin. Walau bagaimanapun, kebimbangan ini adalah beberapa sebab yang telah diberikan oleh peserta G20 untuk menolak peraturan dalam industri.

Menteri Kewangan Perancis Bruno Le Maire berkata:

Crypto lebih aset daripada mata wang. Sekiranya kita mahu bergerak dan melindungi rakyat daripada sebarang spekulasi atau pengubahan wang haram atau pembiayaan keganasan, kita memerlukan peraturan.

 Mengganggu Ekonomi Dunia

Mengganggu Ekonomi Dunia

menyebabkan keprihatinan kritikal adalah bahawa mata wang digital yang terpencar dapat, sebenarnya, mengancam sistem kewangan global, sentimen yang disuarakan oleh Mark Carney Gabenor Bank England dan juga pengerusi Lembaga Kestabilan Kewangan .

Ini ancaman yang dilihat tidak sepatutnya diserahkan kepada hanya mata wang maya yang terdesentralisasi sekalipun. Bank Penyelesaian Antarabangsa sebelum ini mengatakan bahawa walaupun mata wang digital bank pusat (CBDCs) dapat mengganggu sektor kewangan antarabangsa.

Adakah anda berfikir bahawa cryptocurrency harus didefinisikan sebagai aset? Mari kita tahu di komen di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock, AdobeStock

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments