Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Grayscale Bitcoin Trust Surges 300%; Kepentingan Institusi BTC di ATH


Walaupun harga Bitcoin sendiri telah memulakan pembetulan yang tidak dapat dielakkan, menjatuhkan hampir 17% sejak dana pelaburan yang tinggi baru-baru ini untuk aset itu masih kentang panas. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) adalah contoh utama kerana kepentingan institusi telah melonjak lebih daripada aset itu sendiri.


Walaupun Bitcoin Pembetulan Harga, GBTC Investors "Lapar"

Bitcoin nampaknya masih dalam mode pembetulan . Ia naik naik untuk mencapai $ 12,400 selama beberapa jam semalam tetapi sejak itu turun kembali untuk menyokong sekitar $ 11,500. Titik terendah dalam pengunduran baru-baru ini adalah $ 10,300, setinggi 25% daripada paras tertinggi $ 13,800. Ramai yang menjangkakan penurunan sebanyak 30% yang akan menghantar BTC kembali ke pertengahan $ 9,000 atau lebih rendah.

Tidak kira apa aset crypto itu sendiri, pelabur institusi lapar lebih banyak. Grayscale's Bitcoin Trust (GBTC) telah melakukan yang sangat baik sejak Februari dan telah melonjak lebih 300% menurut Forbes .

Laporan itu menambah bahawa over bitcoin counter backed security diperdagangkan sekitar $ 14 per saham , naik dari $ 3.84 lima bulan lalu. Dalam masa yang sama bitcoin sendiri telah mendapat lebih daripada 220%. Percanggahan boleh dikaitkan dengan premium yang meningkat yang pelabur institusi dikenakan kerana mereka dicegah daripada terus memegang aset tersebut.

GBTC Memiliki "Dimusnahkan" Gold, Oil & Tech ETFs

Menurut editor Forbes Dividend Investor newsletter , John Dobosz, GBTC telah memusnahkan pelaburan lain seperti emas, minyak, S & P 500 dan pelbagai teknologi ETF.

"Jumlah keuntungan sejak masa itu untuk GBTC, yang menjejaki bitcoin cukup tepat, naik 341%. Apa yang datang dengan yang terbaik kedua? Anda pastinya baik dengan minyak, walaupun minyak telah memakan habuk dan zarah lain dalam beberapa minggu yang lalu. Minyak naik 12.8%. "

Beliau menambah bahawa S & P 500 naik 8.5%, emas naik 7.7%, iShares MSCI Emerging Markets ETF naik 1.4%, Invesco QQQ untuk syarikat teknologi meningkat 1.7% , dan dolar AS naik hanya 1%.

Laporan itu terus menyatakan bahawa sebab prestasi monumental ini boleh jadi dana adalah satu-satunya produk pelaburan bitcoin yang berasaskan AS, yang memegang lebih daripada 1.2% daripada jumlah bekalan BTC.

Grayscale Mempunyai $ 2.7 bilion "Crypto" AUM

Grayscale telah melabur dalam aset crypto lain termasuk Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Stellar, Ethereum Classic, XRP dan Zcash dengan jumlah aset di bawah $ 2.7

Dana kini pada tahap tertinggi sepanjang masa yang kemungkinan akan berterusan apabila bitcoin meneruskan kenaikan harga momentum. Pada masa penulisan, BTC didagangkan di 0 0 dan menuju ke bawah pada hujung minggu bermula. Pengumpulan lebih lanjut mungkin berlaku jika BTC jatuh di bawah lima angka dan ini akan memacu gelombang seterusnya aliran menaik.

Adakah pelaburan institusi merangsang harga Bitcoin lebih jauh? Tambahkan pemikiran anda di bawah.


Imej oleh Shutterstock, Grayscale InvestmentsSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments