Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Gunakan Bitcoin! Pelanggan Mengecam PayPal Selepas Ini 'Membuang' Berita Hacker


Sumber berita Cybersecurity The Hacker News (THN) telah menjadi pengguna PayPal terbaru untuk mempunyai akaunnya beku tanpa amaran, syarikat itu telah mendakwa.


'Sekurang-kurangnya Satu Alasan Sah'

Dalam siri tweet 28 Disember, pegawai melaporkan bahawa dana dari "semua" akaun korporatnya dengan pemancar wang tidak dapat diakses lagi.

"(PayPal) telah menghalang semua akaun kami secara kekal tanpa menyebut apa-apa sebab dan menyimpan dana dompet secara salah selama 180 hari. Apabila ditanya, (Sokongan PayPal) juga enggan berkongsi maklumat, "mereka menulis.

Menggambarkan keadaan sebagai" mengecewakan, "THN juga menuduh PayPal gagal memberikan" sekurang-kurangnya satu sebab yang sah "untuk tindakannya.

PayPal sering menghasut dana memblokir terhadap pelanggan korporat, termasuk yang terlibat dalam industri cryptocurrency, tanpa penjelasan.

Sebagai Bitcoinist telah melaporkan terma penggunaan perkhidmatan, termasuk kaveat yang pengguna boleh dibekukan daripada akaun mereka tanpa syarikat dikehendaki menjelaskan mengapa.

Bitcoin Tidak Perihat

Hampir dengan serta-merta selepas THN membuat berita umum, pengulas Twitter menunjuknya ke arah Bitcoin sebagai alternatif.

Acara itu berlaku di tengah suasana berubah ke penyedia pembayaran terpusat di kalangan kalangan teknologi.

Pada hari yang sama, Majalah TIME telah menerbitkan artikel pro-Bitcoin yang memfokuskan penggunaannya sebagai kaedah yang mengelirukan, khususnya menonjolkan Venmo PayPal sebagai contoh orang tengah yang "berpotensi menapis, mengawal dan menguntungkan "Daripada pelanggan.

Rejim telah melangkaui PayPal dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Pada bulan Ogos dan pada beberapa kali sejak platform crowdfunding Patreon menyekat pengguna profil tinggi dan memberikan sebab yang meragukan untuk melakukannya.

Alternatif alternatif sumber juga menargetkan pemusatan dalam cryptocurrency, seperti BTCPay dengan cepat mengambil adat dari nama industri seperti BitPay dan Coinbase, yang berdua menghadapi kontroversi sendiri.

Pada masa akhbar, tiada maklumat lanjut mengenai PayPal mengenai aksi THN.

Apa yang anda fikirkan mengenai PayPal yang didakwa menghalang The Hacker News? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan shutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments