Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Gunmen bertopeng Mencuri 'Fortune' di Bitcoin di UK Robbery


· 28 Januari 2018 · 9:00 pagi <! – Petikan

Perompakan Bitcoin Inggeris yang pertama berlaku apabila empat lelaki bersenjata memecah masuk ke rumah dan memaksa peniaga crypto untuk memindahkan "kekayaan" dalam Bitcoin. Kemunculan meteorik Bitcoin sepanjang tahun 2017 menampilkan sejumlah kesan positif. Banyak orang membuat banyak wang, dan media dan kepentingan awam dalam cryptocurrency mencapai tahap yang baru. Walau bagaimanapun, kelemahan terhadap perhatian sedemikian adalah bahawa penjenayah sekarang melihat mencuri secara fizikal

Akhir Petikan ->

Perompakan Bitcoin UK yang pertama berlaku apabila empat lelaki bersenjata memecah masuk ke rumah dan memaksa peniaga crypto untuk memindahkan "kekayaan" di Bitcoin.


Kenaikan meteor Bitcoin sepanjang tahun 2017 menampilkan beberapa kesan positif. Banyak orang membuat banyak wang, dan media dan kepentingan awam dalam cryptocurrency mencapai tahap yang baru. Walau bagaimanapun, satu kelemahan untuk perhatian itu ialah penjenayah kini melihat secara fizikal mencuri Bitcoin atau wang yang digunakan untuk membeli crypto sebagai cara yang berdaya maju untuk menghasilkan wang. Seorang keluarga di UK mendapati ini dengan cara yang sukar apabila empat lelaki bersenjata memecah masuk ke rumah mereka dan memaksa suami memindahkan bitcoinnya.

 Perompak UK Bitcoin

Ordeal Mengerikan

memanggil rompakan Bitcoin pertama di UK, dan ia berlaku di Moulsford, Oxfordshire, sebuah kantung yang kaya, pada waktu pagi. Penjahat-penjahat itu masuk ke dalam rumah milik peniaga cryptocurrency dan keluarganya.

Para penjenayah bersenjata dengan pistol dan memakai balaclavas. Mereka mengikat isteri peniaga dan meletakkan bayi pasangannya di luar di depan sebelum memaksa peniaga untuk memindahkan "kekayaan" dalam bitcoin. (Jumlah sebenar yang telah dicuri belum didedahkan.)

Penjenayah kemudian melarikan diri, dan penggeledahan polis bermula dengan segera. Sebuah helikopter polis digunakan dalam usaha untuk mencari hoodlums, tetapi tidak berjaya. Sekolah-sekolah berdekatan telah dikunci. Polis meminta apa-apa rakaman kamera yang menunjukkan empat lelaki yang mencurigakan di kawasan itu pada waktu pagi.

Seorang wanita nampaknya melihat penjenayah. Dia menerangkan :

Saya melihat empat lelaki muda dalam tracksuits hitam dengan tudung ditarik, menyeberang jalan ke harta di mana ia berlaku. Mereka berusia 18 hingga 25 tahun, berkulit gelap dan super-sesuai. Mereka melompat ke atas pagar di seberang jalan. Saya tidak melihat apa-apa pistol, tetapi itulah yang dikatakan oleh orang tempatan – dan bahawa lelaki itu memakai balaclavas yang saya tidak lihat sama ada, hanya hoodie yang ditarik.

 Perompak Bitcoin

Media Hyperventilates pada Bitcoin [19659011] Nasib baik, tiada siapa dalam keluarga yang cedera semasa rompakan Bitcoin. Oleh kerana media tidak mempunyai darah dan menimbulkan kekacauan di atas, mereka tidak lagi menggunakan titik bicara lama yang sama bahawa Bitcoin digunakan terutamanya untuk cara haram.

Secara semulajadi, ini tidak masuk akal kerana pelekat itu adalah ketelusan yang tulen. Firma cybersecurity yang berpangkalan di UK Elliptic baru-baru ini mengeluarkan laporan yang menunjukkan kurang daripada 1% semua urus niaga Bitcoin berasal atas alasan jenayah. Sudah tentu, fakta-fakta yang sukar dilakukan sedikit untuk menghalang spekulasi media pada Bitcoin dan kegiatan yang menyalahi undang-undang.

Walaupun kebangkitan kriptografi sangat besar, terdapat sisi gelap. Terdapat beberapa serangan jenayah terkini terhadap individu yang mempunyai hubungan dengan crypto. Terdapat penculikan dan berbilang akaun rompakan sejak bulan lalu atau lebih. Malangnya, keadaan seperti itu mungkin berterusan selagi mata wang kriptografi terus mendapat nilai.

Adakah anda bimbang tentang kenaikan seolah-olah rompakan Bitcoin? Apa yang boleh dilakukan untuk menghentikannya?


Imej ihsan dari arkib Pxhere dan Bitcoinist.

s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments