Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Hakim Persekutuan AS: Bitcoin dan Cryptocurrency Are Commodities


· 7 Mac 2018 · 5:30 pagi <! – Petikan

Untuk pertama kalinya, hakim persekutuan telah menegaskan bahawa Bitcoin dan kriptografi lain adalah komoditi dan oleh itu tertakluk kepada pengawalseliaan oleh Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi AS (CFTC). Bitcoin & Cryptocurrencies Adakah Komoditi Hakim Persekutuan A.S. dari Daerah Timur New York, Jack Weinstein, memerintah pada hari Selasa bahawa cryptocurrencies harus diperlakukan sebagai komoditi, laporan CNBC. Keputusan itu adalah mercu tanda kerana ini adalah kali pertama bahawa mahkamah mengekalkan CFTC

Akhir Petikan ->

Buat pertama kalinya, hakim persekutuan telah menegaskan bahawa Bitcoin dan kriptografi lain adalah komoditi dan oleh itu tertakluk kepada pengawalseliaan oleh Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi AS (CFTC).


Bitcoin & Cryptocurrencies Are Commodities

AS Hakim Persekutuan dari Daerah Timur New York, Jack Weinstein, memerintah pada hari Selasa bahawa cryptocurrencies harus dianggap sebagai komoditi, laporan CNBC.

 Hakim persekutuan AS Jack Weinstein

Jack Weinstein

Keputusan adalah mercu tanda kerana ini adalah kali pertama bahawa mahkamah meneguhkan pernyataan bidang kuasa CFTC terhadap kriptografi seperti Bitcoin. Sebelum ini, CFTC telah menyatakan bahawa mata wang kriptografi harus berada di bawah skop pengatur komoditi. "CFTC memegang bahawa bitcoin dan mata wang maya lain adalah komoditi yang dilindungi oleh perbelanjaan komoditi," kata agensi itu dalam satu kenyataan pada September 2015.

Sekarang, keputusan itu menambahkan sedikit kejelasan yang sangat diperlukan untuk cryptocurrency, serta pasaran niaga hadapan yang berkaitan dan pasaran derivatif, yang dilancarkan pada akhir tahun lepas.

Pasaran Drop Coin Dapat Turun

Defendan dalam kes yang diberikan ialah Patrick K. McDonnell dari Staten Island, New York, dan Coin Drop Markets (CDM), sebuah perbadanan New York, yang tidak pernah didaftarkan dengan CFTC. "Pengaduan CFTC mendakwa bahawa dari kira-kira Januari 2017 hingga sekarang, McDonnell dan CDM terlibat dalam skim mata wang maya yang menipu dan menipu untuk mendorong pelanggan untuk menghantar wang dan mata wang maya ke CDM, yang kononnya sebagai pertukaran mata wang maya masa nyata nasihat dagangan dan untuk pembelian dan perdagangan mata wang maya bagi pihak pelanggan di bawah arahan McDonnell, "dibacakan pengumuman rasmi .

Pengawal selia mendakwa bahawa pelanggan CDM tidak pernah menerima nasihat dagangan yang mereka bayar dan McDonnell akhirnya berhenti memberi respons kepada pelanggan dan mengambil alih laman web syarikat itu.

 CFTC

Hasilnya, Weinstein mengeluarkan injunksi awal terhadap defendan , mencegah CDM daripada aktiviti perniagaan selanjutnya. Tetapi lebih penting lagi, Weinstein menegaskan kenyataan CFTC dari 2015 bahawa kriptografi adalah komoditi, dengan menyatakan bahawa CFTC mempunyai kelonggaran yang luas dalam mentafsirkan komoditi yang mengawal selia undang-undang persekutuan.

Kembali pada Januari 2018, Pengerusi CFTC J. Christopher Giancarlo, memberitahu Jawatankuasa Perbankan Senat mengenai peraturan cryptocurrency dan blockchain, mengatakan:

[T] dia CFTC TIDAK mempunyai bidang kuasa pengawalseliaan terhadap pasaran atau platform yang menjalankan transaksi tunai atau 'tempat' dalam mata wang maya atau lebih peserta pada platform tersebut […] 19659018] CFTC hanya mempunyai bidang kuasa penguatkuasaan untuk menyiasat dan, seperti yang sesuai, menjalankan tindakan penguatkuasaan sivil terhadap penipuan dan manipulasi.

Nampaknya apa yang sedang dilakukan oleh CFTC sekarang. Beri tahu kami dalam ulasan di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock, Wikipedia.org


    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments