Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Hakim Voyager Menyediakan Riak Satu Lagi Hujah Kemenangan


Sementara kes Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) terhadap Ripple Labs terus menunggu a keputusan oleh hakim bertanggungjawab ke atas Mahkamah Daerah Selatan New York, syarikat fintech itu mungkin telah menerima hujah yang menang daripada hakim dalam kes Voyager.

Pemberi pinjaman kripto bankrap Voyager Digital baru-baru ini menerima kelulusan daripada hakim kebankrapan Michael Wiles melalui keputusan untuk menjual asetnya dan memindahkan pelanggannya kepada Binance.US (walaupun Jabatan Kehakiman memveto keputusan itu). Dalam keputusan itu, Wiles menangani situasi undang-undang yang tidak jelas untuk industri crypto dengan kata-kata yang kuat.

Paul Grewal, Ketua Pegawai Undang-undang (CLO) di Coinbase, disyorkan melalui Twitter bahawa semua orang harus membaca keputusan itu, khususnya menunjuk kepada petikan yang menarik yang menyatakan:

Pengawal selia sendiri nampaknya tidak bersetuju sama ada mata wang kripto adalah komoditi yang mungkin tertakluk kepada peraturan oleh CFTC, atau sama ada ia adalah sekuriti […] tertakluk kepada undang-undang sekuriti, atau tidak, malah pada kriteria apa yang harus digunakan dalam membuat keputusan.

Ketidakpastian ini berterusan walaupun pada hakikatnya pertukaran mata wang kripto telah wujud selama beberapa tahun.

Menurut Jeremy Hogan, seorang peguam terkenal dalam komuniti XRP, kata-kata ini boleh menjadi hujah yang menang berdasarkan pembelaan “notis adil” untuk Ripple dalam kesnya terhadap SEC. Pembelaan notis adil berpunca daripada Klausa Proses Wajar Perlembagaan AS dan menghendaki perkataan statut jenayah cukup jelas untuk menunjukkan secara objektif perkara yang dilarang.

Jeremy Hogan berpendapat, “Cari Ripple untuk memfailkan keputusan muflis hakim Voyager untuk menyokong pembelaan notis adilnya. Adalah baik untuk melihat hakim menyatakan masalah yang dihadapi oleh projek kripto.”

Bukan Sekadar Riak

Dalam beberapa hari dan minggu kebelakangan ini, “Titik Tercekik Operasi” kerajaan AS terhadap industri kripto telah menjadi semakin ketara. Dan tekanan mungkin akan terus meningkat. Seperti yang dijelaskan oleh peguam komuniti XRP, John E. Deaton, SEC merancang untuk mengembangkan tindakan penguatkuasaannya kepada lebih 100.

Peguam itu juga merujuk tweet baru-baru ini daripada wartawan FOX Business Eleanor Terrett, yang melaporkan bahawa Gary Gensler meningkatkan kakitangan penguatkuasaan crypto, walaupun dia telah menggandakan kakitangan yang bertanggungjawab untuk crypto setahun yang lalu.

Oleh sebab itu, peguam yang mewakili komuniti XRP dalam kes terhadap Ripple melancarkan inisiatif untuk mengumpulkan sumber industri terhadap Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS.

“Saya cuba mengumpulkan sekumpulan syarikat/orang yang SEC mendakwa melanggar Seksyen 5 Akta Sekuriti kerana mereka mengeluarkan, menawarkan atau menjual token tuntutan SEC memenuhi ujian Howey,” Deaton menulis di Twitter hari ini.

Menurut peguam, ia akan membantu jika pasukan pembela dalam kes Ripple dan LBRY telah berkomunikasi antara satu sama lain. “Terdapat usaha anti-kripto yang diselaraskan sedang dijalankan. Sudah tiba masanya kita menyelaraskan juga,” kata Deaton mengakhiri.

Pada masa akhbar, harga XRP didagangkan pada $0.3638, meneruskan aliran menurun yang berterusan sejak akhir Januari.

Imej pilihan daripada Louis Hansel, carta daripada TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments