Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Bitcoin Enggan Tinggal Di bawah $ 8K a 'Tanda Perubahan Positif'


Harga BTC sekali lagi pulih di atas $ 8,000, yang mana Penganalisis Ketua Fundstraat, Tom Lee, percaya adalah tanda "perubahan positif" dalam pasaran crypto.


Bitcoin Knocked Down, Tetapi Ia Menaik Lagi

seperti lagu Chumbawumba dari lewat 90-an – harga Bitcoin terus turun, tetapi ia bangkit semula. Semalam, Bitcoin sekali lagi melepaskan kerugiannya dari satu lagi ke bawah paras $ 8,000. Berikutan kejatuhan hampir $ 400, Bitcoin melancarkan sokongan $ 7800 dan kini berdagang di 0 0 .

Walau bagaimanapun, kejatuhan minggu lalu yang sama, disebabkan oleh penolakan SEC daripada Winklevoss 'Bitcoin ETF, mengambil masa hampir satu hari untuk pulih berbanding hanya jam semalam.

 Bitcoin ETF CBOE Mengumumkan Peningkatan Bitcoin Margin niaga hadapan di sebalik keraguan Manipulasi Pasar

Dalam apa jua keadaan, lembu-lembu itu sepertinya telah mengetepikan berita itu kerana cadangan VanEck / SolidX Bitcoin ETF CBOE – yang benar-benar teruja oleh semua orang – masih perlu keputusan pada Ogos, walaupun penangguhan mungkin .

Tetapi jika kejatuhan minggu lalu disebabkan oleh penolakan ETF (bahawa tidak ada yang dijangka diluluskan juga) – kenapa dip semalam? "Ia kelihatan seperti seluruh pasaran [was] dalam suasana berisiko [yesterday]," kata Mati Greenspan, penganalisis pasaran senior di eToro, kepada Rueters . "Ia bermula dengan stok (FAANG), tetapi mood seolah-olah menyeret pasaran crypto juga pada masa ini."

Seperti Bitcoinist melaporkan semalam, momentum kenaikkan harga dalam carta.

Khususnya, perbezaan Moving average convergence (MACD) telah membuat salib menaik, yang tidak berlaku lebih dari satu tahun. Ketiga-tiga salib sebelumnya telah membawa kepada kejayaan besar dan tahap tertinggi sepanjang masa seperti runoff sejarah tahun lalu dari $ 1,200 hingga $ 19,400.

Penganalisis harga Bitcoinist Filb Filb, menulis:

Walaupun prospek positif, adalah penting untuk diingati bahawa lembu-lembu cuba untuk pulih dari rendah ke paras $ 5,800. Untuk mengesahkan pasaran lembu, lebih tinggi lebih dari $ 10,000 diikuti dengan harga yang lebih tinggi, mesti dijumpai jika beruang akan memanfaatkan sebarang ketidakpastian dan melihat untuk menguji $ 5,000.

Pemulihan Harga 'Mengesahkan Mengapa Meningkatkan Teknikal'

Sementara itu, Penganalisis Ketua Fundstraat dan Bitcoin permabull Tom Lee, percaya pulangan yang cepat didahulukan dalam harga Bitcoin menunjukkan bahawa sentimen pasaran bertambah baik.

"Ini adalah tanda perubahan positif dalam crypto bahawa bitcoin pada dasarnya telah mengecilkan penolakan Winklevoss ETF, "kata Lee . "Jika ini berlaku pada bulan April-Jun (lebih banyak tempoh penurunan harga), pasaran kripto pasti akan menyaksikan penjualan yang cukup besar. Singkatnya, mengesahkan mengapa peningkatan teknikal. "

Pelabur Bitcoin terkemuka Barry Silbert baru-baru ini bergema Lee mengenai peningkatan asas pasaran. Harga Bitcoin mula kelihatan bagus dari perspektif teknikal, kata Silbert yang berpendapat kita akan melihat "beberapa penyatuan" sebelum 2019, yang menurutnya akan menjadi "tahun besar."

Peningkatan teknikal juga akan dirangsang oleh tailwinds dari hype Bitcoin ETF yang diperbaharui tahun ini, yang boleh memanjangkan ke tahun depan.

Sementara itu, peluang CBOE dan VanEck kelihatan lebih baik daripada sebelumnya institusi kewangan yang dikawal selia yang telah bekerja dengan pengawal selia selama lebih dari 40 tahun. Dengan kata lain, mereka mempunyai pukulan yang jauh lebih baik untuk menjadi ETF Bitcoin pertama berbanding cadangan lain seperti Winklevoss 'atau Direxion . Oleh itu, dengan pemanasan pasaran semasa kita bergerak ke musim gugur, peniaga bertaruh bahawa SEC akhirnya akan memberi cahaya hijau dan menghantar harga Bitcoin 0 0 ke tahap tertinggi sepanjang masa.

Adakah hype Bitcoin ETF meningkatkan harga Bitcoin ke tahap tertinggi sepanjang masa tahun ini? Kongsi pendapat anda di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments