Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Bitcoin Hampir $24,000 Markah


Mengetuai perhimpunan 2023 pasaran mata wang kripto ialah Bitcoin, raja kripto yang disebut-sebut. Sehingga berita ini ditulis, BTC bertukar tangan pada $23,742 yang membolehkan syiling alfa memperoleh semula tahap sokongan Ogos 2022 iaitu pada $22,722. Ini menjadikan Twitter crypto heboh dengan keseronokan kerana penganalisis meningkat sepenuhnya pada BTC dengan beberapa menetapkan sasaran yang tidak masuk akal seperti $1.3 juta menjelang akhir tahun.

Walau bagaimanapun, terdapat penganalisis yang sangat berhati-hati dengan perhimpunan semasa ini. Ketakutan, ketidakpastian dan keraguan yang mengelilingi Bitcoin sekarang ialah bagaimana perhimpunan ini boleh dilihat sebagai a perangkap lembu jantan yang berpotensi menubuhkan banyak pemegang jawatan panjang untuk kerugian dalam jangka sederhana hingga panjang.

Tetapi dengan momentum kenaikan harga yang semakin kukuh, BTC masih boleh mempunyai ruang yang cukup untuk menolak ke arah $25,000.

Kedudukan Singkat Disusun Oleh Pergerakan Pasaran Terdahulu

Data CoinGlass menunjukkan bahawa sejumlah $29.64 juta kedudukan pendek telah dibubarkan di kalangan semua bursa apabila Bitcoin menembusi $23k. Ini mungkin kelihatan tidak penting berbanding pembubaran kedudukan pendek pada 14 Januari yang bernilai $141 juta, tetapi pembubaran ini mungkin memaksa beberapa beruang untuk bertahan lama apabila Bitcoin meneruskan pendakiannya.

Sehingga berita ini ditulis, raja kripto sudah meningkat 42%, menurut Coingecko. Ini mungkin berterusan sebagai makroekonomi agak bertambah baik.

Pada $23.7K, Bolehkah Bulls Menolak Harga Bitcoin Kepada $25K?

Jangka pendek hingga sederhana, syiling teratas mungkin mengalami kesakitan apabila momentum kenaikan harga semakin perlahan. Sehingga berita ini ditulis, 30 Januari, kenaikan harga BTC nampaknya keletihan. Jika momentum yang perlahan ini berterusan, syiling mungkin kembali kepada sokongan semasanya pada $22,622. Sokongan ini sepatutnya dapat mengekalkan momentum bear yang kuat jika ia pernah sampai ke tahap itu.

Pelabur dan peniaga juga harus memerhatikan pergerakan saham. Ini datang daripada Tabung Kewangan Antarabangsa 2022 belajar antara hubungan crypto dengan saham yang menunjukkan korelasi yang kuat antara dua kelas aset. Pada masa penulisan, saham teknologi utama seperti Apple dan AMD mempunyai korelasi yang kuat dengan Bitcoin.

BTC total market cap at $456 billion on the daily chart | Chart: TradingView.com

Indeks seperti S&P 500 dan Dow Jones, bagaimanapun, mempunyai korelasi yang lebih rendah. Tetapi hubungan antara Bitcoin dan saham menjadikan BTC terdedah kepada masalah makroekonomi. Dengan pelabur syarikat sedang skeptikal walaupun rali pasaran yang bermula tahun ini, Bitcoin mungkin mengalami turun naik apabila bulan Februari bermula.

Buat masa ini, $25k nampaknya menjadi sasaran jangka sederhana hingga panjang untuk kenaikan harga Bitcoin. Menggabungkan keuntungan dan mendapatkan sokongan semasa syiling akan membolehkan pelabur dan pedagang akhirnya mencapai dan berpotensi memecahkan rintangan $25k.

Peter Brandt, seorang peniaga veteran dan penganalisis pasaran, meramalkan bahawa Bitcoin akan menghadapi rintangan yang ketara pada $25,000 menjelang Mac, dengan ujian semula berikutnya pada paras $18,000.

Jika kenaikan harga mengekalkan tahap ini, penganalisis menjangkakan satu lagi kemajuan besar yang mungkin menyebabkan harga Bitcoin menghampiri $35,000 menjelang Julai 2023.

Imej pilihan daripada Wired

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments