Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Bitcoin Melanggar $ 61,000 Menjelang Angka Inflasi Utama; Apa yang akan datang?
 Iklan

Prospek Harga Bitcoin Utama

  • Harga bitcoin melonjak sebentar di atas $ 61,000 pada hari Selasa.
  • Pendakian muncul sebagai sebahagian daripada sesi mingguan terbalik, kerana selera peniaga untuk tempat-tempat selamat melonjak menjelang data inflasi AS yang utama.
  • Secara teknikal, cryptocurrency menjauhkan diri daripada mengesahkan penembusan harga ke arah kenaikan.

Bitcoin menguat di atas $ 61,000 pada hari Selasa.

Pergerakan kenaikan cryptocurrency utama adalah ringkas tetapi membuat pedagang lebih yakin untuk melanjutkan keuntungan. Changpeng Zhao, Ketua Pegawai Eksekutif Binance, menyatakan bahawa jumlah trafik meningkat di platform perdagangan mereka berikutan kenaikan Bitcoin. Itu menunjukkan bahawa lebih banyak peniaga bergegas ke bursa dalam talian untuk membeli Bitcoin atau menjualnya untuk mendapatkan keuntungan jangka pendek.

Michaël van de Poppe, sebuah Amsterdam Penganalisis pasaran berdasarkan, mengisyaratkan bahawa pedagang dengan rela hati akan membeli Bitcoin pada tahap tertinggi. Pengaruh media sosial, diikuti oleh lebih daripada 210,000 entiti dalam talian, mengatakan dalam tweet bahawa harga bitcoin dapat mencatat puncak baru pada hari Selasa.

Data Bitcoin Terhadap Inflasi Utama

Panggilan untuk harga bitcoin yang lebih tinggi datang dari pelabur dan peniaga yang percaya cryptocurrency akan menjadi aset safe-safe global terhadap inflasi. Kenaikan harga pengguna adalah salah satu kebimbangan terbesar yang dimiliki oleh pelabur dari pasaran pasca wabak. Sekiranya inflasi berjalan lebih tinggi daripada yang dijangkakan, ia dapat merosakkan nilai aset, mengehadkan daya beli, dan menjatuhkan margin korporat.

Penganut Bitcoin memproyeksikannya sebagai lindung nilai terhadap kenaikan inflasi, dengan menyebut had bekalan 21 juta sebagai alat yang sesuai untuk menentang Persekutuan Dasar pelonggaran kuantitatif tanpa henti. Kemudian pada hari Selasa, data Inflasi Harga Pengguna Mac menjangka akan melaporkan lonjakan inflasi teras sebanyak 0.2 peratus menurut ahli ekonomi yang disurvei oleh Dow Jones.

Sementara itu, inflasi utama bulan Mac menjangkakan akan mencecah 2.5 peratus, naik dari 1.7 peratus pada bulan Februari. Ia 2.5 peratus terakhir pada Januari 2020.

 Indeks Harga Pengguna (semua item) Perubahan 12 bulan peratus. Sumber: Biro Statistik Tenaga Kerja AS "lebar =" 888 "tinggi =" 660

Indeks Harga Pengguna (semua item) Perubahan 12 bulan peratus. Sumber: Biro Statistik Tenaga Kerja AS

John Pengarang, editor kanan untuk pasaran di Bloomberg, memetik komen Baval Research Dhaval Joshi mengenai Bitcoin dalam editorial pendapatnya baru-baru ini. [19659007] Tuan. Joshi menegaskan bahawa harga Bitcoin telah meningkat dalam 12 bulan sebelumnya kerana ciri-ciri anti-fiatnya. Ia popular kerana "idea anti-kerajaan libertarian" dan bakatnya yang lebih mudah untuk diperoleh – yang terakhir telah menjadikan bitcoin sebagai pesaing yang layak untuk emas logam berkilat, aset lindung nilai lain tetapi dengan prestasi yang rendah dalam rekod terhadap ketakutan inflasi yang meningkat. [19659012] Asas-asas Pengawasan Teknikal

Sekurang-kurangnya Wall Street mengambil perhatian. Beberapa bulan kebelakangan ini menyaksikan kedatangan pelabur baru dalam bentuk Tesla Strategi Mikro, Square, dan syarikat lain. Mereka juga telah melihat syarikat gergasi pelaburan seperti Goldman Sachs dan Morgan Stanley mengumumkan produk pelaburan berkemampuan bitcoin baru untuk pelanggan mereka yang kaya raya.

Sementara itu, PayPal telah mengumumkan sokongan untuk cryptocurrency melalui platform warisannya. Bank of New York Mellon juga akan melancarkan perkhidmatan penjagaan berasaskan bitcoin pada akhir tahun ini. Perkhidmatan pemprosesan pembayaran Mastercard dan Visa juga bereksperimen dengan cryptocurrency, dengan yang terakhir telah melakukan transaksi stablecoin di atas lapisan penghantaran wang yang ada.

 Bitcoin menanti kenaikan segitiga meningkat. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin menanti penembusan segitiga menaik hingga terbalik. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Secara teknikal, harga bitcoin belum mengesahkan pergerakan penembusan kenaikan harga. Cryptocurrency terus diperdagangkan dalam corak kesinambungan kenaikan harga, namun, menanam harapan bahawa ia akan meningkat sebanyak $ 20,000 lagi pada sesi akan datang.

Foto oleh Jp Valery pada UnsplashSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments