Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Harga Tether Abnormal Bergerak pada Kraken Leave Analysts Puzzled


Pesanan perdagangan besar-besaran di Kraken gagal menggugurkan harga Tether lebih jauh daripada yang sederhana, sehingga para penyelidik dan penganalisis bingung.


19659004] "Penyokong USD" yang disokong oleh USD (USDT) membuat tajuk utama lagi untuk aktiviti yang meragukan sekitar tanda itu. Laporan daripada Bloomberg hari ini menunjukkan bukti bahawa pasaran Tether di bursa Kraken yang berpangkalan di AS mungkin dimanipulasi oleh amalan [ perdagangan cuci – di mana pembuat pasaran mengisi pesanan mereka sendiri untuk mengawal harga aset.

Kajian itu menyebut data antara 1 Mei dan 22 Jun dari 56,000 perdagangan USDT yang berlainan di Kraken dan mendapati pesanan berulang tidak serupa. Perdagangan khusus yang menarik, seperti satu untuk 13,076,389 Tethers, adalah antara jumlah yang paling kerap diperintahkan pada Kraken semasa tempoh masa yang dinilai, penyelidik terkemuka menyimpulkan bahawa pesanan dihasilkan oleh "program perdagangan automatik."

Walaupun tidak ada yang menyalahi undang-undang atau bahkan tidak normal mengenai penggunaan bot perdagangan, penentangan Tether terhadap turun naik harga di bawah tekanan membeli secara besar-besaran menimbulkan persoalan sama ada bot sedang digunakan untuk tujuan manipulasi harga.

Tindakan harga abnormal Tether digambarkan dalam grafik di bawah, yang membandingkan pergerakan harga Bitcoin dan Tether dalam jangka masa tertentu.

Harga Bitcoin bertukar dalam tindak balas normal kepada jumlah dagangannya, sementara harga Tether menunjukkan hampir tidak ada tindak balas:

Harga Stubborn

Pada 9 Mei, lapan pesanan berturut-turut berturut-turut, masing-masing dalam jumlah 13,076.389 USDT telah diisi selama 16 s econds tanpa mengubah harga Tether sedikit pun. Terhadap logik, perdagangan berikut hanya 75 USDT menjatuhkan harga oleh $ 0.0001.

Profesor Universiti Texas dan Wall Street mematikan John Griffin mengatakan bahawa

Semasa tempoh permintaan yang tinggi, seseorang akan mengharapkan harga [Tether’s] mencapai mungkin $ 1.10, yang membawa kepada penerbitan lebih Tether yang menggerakkan harga kembali ke $ 1 … Tetapi kita tidak melihatnya.

Daripada persamaan harga organik melalui proses pencairan bekalan, kita melihat harga dengan segera dikawal kembali kepada $ 1 oleh bot dagangan yang mengikuti sebarang turun naik yang sedikit.

Tether dan bursa yang berkaitan Bitfinex telahpun disiasat oleh Suruhanjaya Dagangan Komoditi dan Niaga Hadapan Amerika Syarikat (CFTC) untuk satu lagi kes manipulasi pasaran cryptocurrency Sementara itu, sebuah audit baru oleh firma undang-undang bebas Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) telah mendapati tidak konsisten dengan sokongan Tethers oleh rizab dolar AS.

"FSS yakin bahawa Aset tidak dapat dibendung dari tethering melebihi baki USD Tethers yang telah disegerakan sepenuhnya pada 1 Jun 2018, "kata laporan FSS.

Apa pendapat anda tentang tindakan harga USDT yang tidak biasa? Marilah kita tahu di bahagian komen di bawah!


Gambar ihsan Bloomberg dan Shutterstock.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments