Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Hari Baru Bitcoin 'Dimusnahkan' Metric Paints Picture Bright untuk Harga


Penyelidik Kuantitatif Kanan, Hans Hauge, dari Ikigai, baru saja mengeluarkan satu siri metrik baru untuk mengukur permintaan Bitcoin yang menunjukkan 'bahagian pasaran berada di belakang kita'.

Para Pemasar Pasaran

Dalam analisis Hauge's beliau mengenal pasti dua kelas pedagang yang berasingan yang menyertai pasaran Bitcoin, yang mempunyai kesan langsung terhadap permintaan duit syiling itu; The "Newbs" dan "Veterans".

Newbs mewakili orang latecomers ke pasaran Bitcoin, yang baru-baru ini mula melabur di BTC dan biasanya berdagang dengan sangat emosional – beli di bahagian atas, menjual di bahagian bawah dan sebagainya

Menurut penyelidikan, jenis peniaga tertentu berdasarkan keputusan mereka mengenai maklumat yang sedikit, memegang BTC untuk jangka masa yang singkat dan dianggap sebagai 'tangan lemah' semasa terjatuh yang lemah.

 chart analisis harga bitcoin
Pedagang veteran adalah antitesis peniaga Newbie. Mereka adalah orang-orang yang terlibat dalam pasaran selama beberapa tahun, telah mengadakan jangka panjang BTC dan membuat beberapa perdagangan berdasarkan penelitian yang luas. Jenis peniaga biasanya membeli penurunan dan keluar setelah memukul sasaran keuntungan yang telah ditetapkan.

Menentukan Permintaan Menggunakan "Bitcoin Days Destroyed"

'Bitcoin Days Destroyed', atau 'BDD', adalah metrik baru yang dicipta oleh Hauge yang menentukan Permintaan Bitcoin dengan mengalikan kuantiti Bitcoin pada hari-hari sejak koin dipindahkan.

Duit syiling yang telah diadakan untuk masa yang lebih lama, oleh Veteran, ditimbang dengan nilai yang lebih tinggi daripada syiling yang hanya dipegang untuk beberapa hari / minggu. Dengan berbuat demikian, ini membantu untuk mengasingkan data antara peniaga jangka pendek dan HODL'ers jangka panjang, dengan lebih jelas.

Bahagian 'Dimusnahkan' kini berlaku, sekarang kita sudah biasa dengan bagaimana hari Bitcoin ditentukan. Hari Bitcoin dianggap 'musnah' apabila jumlah Bitcoin telah dipindahkan. Dalam karya itu, Hauge menggunakan contohnya: […] jika saya membeli 1 Bitcoin dan memegangnya selama 7 hari, apabila saya memindahkan Bitcoin dari dompet saya hari Bitcoin dianggap dimusnahkan. Satu BTC yang diadakan selama 7 hari akan memusnahkan 7 Hari Bitcoin apabila ia dipindahkan (7 BDD). "

Untuk meningkatkan lagi ketepatan data, serta menyumbang kepada peningkatan jumlah Bitcoin yang memasuki pasaran setiap hari melalui perlombongan crypto, Hauge menggunakan pengiraan BDD Diselaraskan yang mengambil nilai BDD setiap hari dan membahagikannya dengan bekalan beredar harian.

Carta di bawah menunjukkan pada hari mana lebih Diselaraskan BDD dimusnahkan daripada pada hari biasa. Menariknya, ia menunjukkan bahawa Veteran cenderung untuk keluar dari pasaran yang sangat dekat dengan titik harga puncak pada beberapa kesempatan dalam tempoh 8 tahun yang lalu.

Yang lebih menarik ialah ketika kita melihat carta yang menunjukkan di mana terdapat kurang BDD daripada purata (di bawah), pasaran Bitcoin cenderung memasuki pasaran lembu tidak lama selepas itu. Ini menonjolkan bidang pengumpulan, kerana lebih ramai peniaga mula HODL menjelang pelepasan harga.

 Hari-hari Bitcoin dihancurkan

Penyelidikan juga faktor dalam pengiraan 'Nilai Hari Koin Denda' (VOCD) apabila lebih banyak Hari Bitcoin dimusnahkan daripada dicipta pada hari tertentu.

Menurut Hauge, VOCD adalah 'metrik kuantiti masa' berbanding dengan kuantiti kuantiti Bitcoin masa. Dengan kata lain, mengukur nilai dolar AS yang dipegang dan / atau dipindahkan pada hari tertentu berbanding dengan hari purata.

Garis purata median boleh digunakan untuk model ini, yang pada dasarnya bertindak sebagai 'garis isyarat' sama seperti apa yang kita lihat pada banyak penunjuk lain seperti MACD. Trend di atas garisan isyarat menjual, tren di bawah memberi isyarat peluang membeli yang baik.

Akhirnya, satu metrik yang menentukan setara AS dolar yang membuat pedagang jangka panjang HODL Bitcoin mereka sebagai menjualnya, telah digunakan 'HODL Bank' panggilan Huge.

Dengan menjumlahkan agregat jumlah Dolar AS dari masa ke masa, anda tiba di kos peluang kumulatif yang membuat keputusan untuk memegang dan bukannya menjual sepanjang hayat rangkaian Bitcoin (berskala ke Bitcoin tunggal terma nilai). Itulah HODL Bank.

Dengan membahagikan nilai 'HODL bank' pada hari tertentu dengan harga Bitcoin pada masa itu, satu lagi talian isyarat yang dipanggil 'The Risk Reserve' dibuat

Di sini kita dapat melihat bahawa selama 8 tahun yang lalu, apabila garis Rizab Rizab (garis bawah) telah menurun di bawah julat indeks (saluran merah), ia secara konsisten menandakan bahagian bawah pasaran Bitcoin.

Sekarang, kita dapat melihat bahawa Rizab Rizab garis telah melanda yang baru di luar saluran untuk kali pertama sejak tahun 2015. Dari ini, kita dapat menyimpulkan bahawa pasaran bawah sekarang tidak dapat dilihat, dan pasaran lembu baru terletak di hadapan untuk Bitcoin.

Apa yang anda fikirkan tentang hari Bitcoin ini memusnahkan metrik? Kongsi pendapat anda di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments