Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Hari kiamat untuk Ethereum? Kenapa Ada Penganalisis Meningkatkan ETH


Penerbit teknologi popular TechCrunch baru-baru ini menerbitkan ramalan tebal. Ia datang dari Jeremy Rubin, pengasas inisiatif Mata Wang Digital MIT, yang percaya bahawa harga Ethereum akan menjadi sifar.


Memandangkan kejayaan Ethereum yang menakjubkan pada tahun lepas, ini mungkin kelihatan tidak masuk akal. Jadi apa yang ada untuk menyokong tuntutan ini? Adakah ramalan ini mengulangi Michael Burry, yang meramalkan krisis kewangan 2008? Atau ia akan mengikuti langkah-langkah sekeping pendapat terkenal yang diterbitkan di Newsweek, meramalkan bahawa "perkara internet ini tidak akan pernah ditangkap."

Menjadi adil, sejak Cryptokitties debacle Ethereum telah diragui oleh keraguan tentang skala. Oleh kerana sebahagian besar harga ETH dibenarkan oleh kepercayaan orang tentang nilai masa depan Ethereum, terdapat banyak menunggang penyelesaian berskala yang sedang dibangun. Sehingga kini, sebahagian besar permintaan untuk ETH telah didorong oleh ICO's yang kebanyakannya mendakwa kes-kes kegunaan masa depan bumi yang sangat bergantung kepada kejayaan skalabiliti.

Ini sangat berbeza dengan Bitcoin ( BTC) 0 0 – semua kemalangan Bitcoin telah disambungkan kepada kegagalan dalam ekosistem sekitar sekitar -Mt.Gox, penutupan Silk Road, dan sebagainya. Protokol inti Bitcoin sentiasa tersumbat dengan baik. Walau bagaimanapun, dalam hal Ethereum, keraguan ini berkaitan dengan fungsi sebenarnya teknologi itu sendiri.

 jatuh

Adakah Ethereum Bite off Lebih Daripada Ia Boleh Chew?

A oleh ahli psikologi mencadangkan bahawa rahsia kebahagiaan adalah harapan yang rendah. Semakin rendah jangkaan anda, semakin kecil kemungkinan anda akan kecewa. Dalam cryptocurrency, kekecewaan diterjemahkan ke dalam carta yang sangat merah.

Bitcoin tidak pernah bermaksud untuk menjadi lebih daripada rakan sebaya, sistem pembayaran tanpa kepercayaan. Ethereum, sebaliknya, telah menjadi "komputer dunia" yang merevolusi setiap aspek kehidupan manusia.

Perbahasan ini sebenarnya berlaku tahun lalu di kalangan pemaju Bitcoin. Mereka memutuskan untuk tidak membenarkan lebih banyak data pada blockchain, dengan mengambil kira kebimbangan skalabiliti. Ini kerana teras komuniti Bitcoin mengingati apa yang terjadi dengan Liberty Dollar mata wang swasta yang pencipta telah dipenjarakan dan mempunyai asetnya yang disita oleh kerajaan persekutuan AS. Ini adalah pelajaran besar dalam mengapa mata wang mesti dipusatkan.

Walaupun teknologi untuk skala Ethereum wujud, teknologi itu terlalu mahal untuk purata Joe untuk digunakan. Ini bermakna rangkaian akan menjadi lebih berpusat dan dengan itu lebih terdedah.

Kuasa Kepercayaan

Alasan Rubin untuk meramalkan kemalangan Ethereum (selain dipengaruhi oleh isu peribadi 19659006] dengan beberapa pemaju Ethereum) berdasarkan analisis ekonomi rasional. Tetapi hanya kerana teori ekonomi mengatakan bahawa sesuatu tidak boleh berfungsi, tidak bermakna ia tidak akan berfungsi. Itulah sebabnya isu desentralisasi adalah kunci.

Ada alasan untuk frasa seperti "orang percaya Bitcoin" dan "penginjil cryptocurrency". Ini kerana banyak orang berada di dalamnya kerana mereka percaya, dan kepercayaan tidak selalu rasional – ia sering emosi dan moral.

Walaupun kadang-kadang kelihatan seperti komuniti cryptocurrency tidak lain hanyalah sekumpulan monyet menunggu monsun yang akan datang, apa yang membuat cryptocurrency hebat adalah fakta yang di tengah-tengahnya cuba memperbaiki beberapa masalah moral yang serius. Seorang mukmin yang serius tidak peduli jika harga Bitcoin kembali kepada $ 1.00, mereka akan terus membangun dan menggunakannya. Itulah orang-orang percaya yang benar-benar menahan kubu dan membuat mayat itu mungkin.

Ingin tahu bagaimana untuk menangkap ramuan berikutnya? Berhenti mengambil perhatian tentang moonshots.

 moonshot

Menyimpannya Nyata

Inilah sebabnya mengapa desentralisasi adalah isu yang besar. Jika orang yang percaya seperti cryptocurrency adalah "Rip-Off-Paper-Money-System 2.0," mereka tidak akan menyokongnya tidak kira betapa hebat teknologi atau model tokenomics itu. T hat adalah isu yang lebih besar.

Bahawa dikatakan, tidak ada kekurangan orang percaya Ethereum, jadi itu sangat tidak mungkin bahawa harga akan jatuh ke sifar untuk sebarang alasan teknikal atau ekonomi. Oleh kerana jangkaan ekstrem dari potensi Ethereum, serta kritikan teknikal dan ekonomi yang sama, tidak sama sekali tidak munasabah untuk mengatakan bahawa kita tidak melihat bahagian bawah untuk ETH dalam kitaran ini. Dengan jumlah kerja yang telah masuk ke infrastruktur Ethereum namun, prospek jangka panjang tetap baik.

Boleh Ethereum terus kekal di atas apabila persaingan memanaskan? Marilah kita tahu apa yang anda fikirkan dalam komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments