Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Hublot Mula Menerima Bitcoin Dan Pembayaran Kripto Lain


Jam tangan Hublot kini boleh dibeli dengan crypto. Pembuat Jam Tangan Swiss, Hublot, telah melancarkan jam tangan mewah edisi terhad baharunya, yang dipanggil jam tangan edisi ‘Big Bang Unico Grey’. Pembayaran boleh berlaku melalui platform pembayaran crypto BitPay.

Sebanyak 200 jam tangan sedemikian telah disediakan secara eksklusif di platform Hublot. Banyak jenama mewah sedemikian kini telah menerima pakai dan menerima pembayaran crypto.

Walaupun kejatuhan keseluruhan dalam pasaran mata wang kripto, jenama ini agak positif tentang menerima pakai Bitcoin sebagai pilihan pembayaran.

Baru-baru ini, Tag Heuer, Gucci dan Balenciaga telah mula menerima pembayaran crypto. Sesetengah jenama mewah juga dalam fasa ujian terhad pembayaran crypto mereka.

Pengantara pembayaran seperti BitPay, yang merupakan penyedia infrastruktur mata wang kripto yang terkenal sedang memudahkan syarikat ini memasuki ruang kripto.

Apa yang lebih baik ialah syarikat tidak perlu mempunyai pengetahuan teknikal tentang industri untuk mula menerima Bitcoin atau crypto lain sebagai bentuk pembayaran.

Pelanggan Boleh Membeli Jam Tangan Ini Dengan Kripto Hanya Di Laman Web Hublot AS

Harga jam tangan edisi terhad ‘Big Bang Unico Grey’ ini adalah sekitar 27,200 Euro. Ini bermakna di Amerika Syarikat, satu jam tangan boleh didapati dengan harga $22,000. Pada masa ini Bitcoin berharga $20,400.

Untuk membeli salah satu jam tangan ini, seseorang itu perlu membayar lebih sedikit 1 BTC, mengikut harga aset digital pada masa ini. The Luxury Watchmaker, Hublot telah diasaskan pada tahun 1980 oleh Carlo Crocco. Syarikat ini dimiliki oleh sebuah syarikat mewah Perancis LVMH.

LVMH ialah sebuah konglomerat barangan mewah yang telah memperoleh Hublot pada tahun 2008. LVMH juga memiliki jenama jam tangan Mewah Tag Heuer yang lain. Hanya menunggu masa sehingga Hublot mula menerima mata wang digital sebagai pembayaran, memandangkan Tag Heuer baru-baru ini melakukan perkara yang sama.

Bacaan Berkaitan | Kini Anda Boleh Membayar Dalam Kripto Dan Membeli Jam Tangan Tag Heuer Dalam Talian

Jenama Jam Tangan Mewah Dan Rancangan Mereka Untuk Memasuki Ruang Web3

Seperti yang dinyatakan di atas, LVMH mempunyai Tag Heuer dalam portfolio jenama jam tangan mewah mereka. Dalam nada yang sama, Hublot juga mula menerima pembayaran aset digital.

Tag Heuer baru-baru ini menambah pembayaran mata wang digital dengan kerjasama BitPay. Jenama itu akan menerima sejumlah 12 mata wang kripto yang termasuk Bitcoin, Ethereum dan juga Dogecoin. Selain daripada ini, jenama itu juga telah memutuskan untuk menerima pembayaran daripada stablecoin berpatok dolar lain.

Tag Heuer sebelum ini telah menyebut rancangannya untuk memasuki ruang Web3. Ini bermakna bahawa ini akan berlaku dengan penggunaan teknologi blockchain yang lebih luas yang juga termasuk Token Tidak Boleh Berguna. Ini akan bermula daripada penerimaan pembayaran mata wang digital.

Tag Heuer tetap dengan perkataannya. Kini malah Hublot telah mula menempuh jalan yang sama untuk menerima pembayaran mata wang digital. Tag Heuer juga memperkenalkan ciri baharu yang berkaitan dengan NFT. Ia telah menggabungkan ciri khas untuk jam tangan pintar yang membolehkan pengguna memaparkan koleksi NFT mereka pada jam tangan mereka.

Bacaan Berkaitan | Tag Heuer Melancarkan Ciri Baharu, Paparan NFT Pada Jam Tangan

Kripto
Bitcoin berharga $20,000 pada carta empat jam | Sumber: BTCUSD pada TradingView
Featured image from Hublot, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments