Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Huobi Menolak Penglibatan dalam Manipulasi Pengundi EOS yang Didakwa


Huobi menafikan sebarang penglibatan dalam manipulasi undi EOS dan kolusi yang dituduh minggu lalu. Tuduhan percampuran di kalangan penghalang blok EOS (BPs) datang dengan tegas pada berita berita bahawa empat eksekutif kanan baru-baru ini meletak jawatan membentuk Block.one – syarikat induk EOS.


Multiple EOS BPs Dituduh Menipu Undian

Menurut tempatan Output media China, Jinse Huobi telah menjauhkan sendiri dari laporan collusion di kalangan EOS BPs. cnLedger dalam tweets yang diterbitkan pada hari Sabtu mengatakan bahawa platform pertukaran cryptocurrency yang juga EOS BP dinafikan mempunyai sebarang pengaturan quid pro quo dengan BP lain.

Pada hari Rabu (26 September 2018), bocor spreadsheet yang muncul yang didakwa menunjukkan banyak EOS BPs yang terlibat dalam pengundian bersama yang diselaraskan. Menurut sumber-sumber tempatan di China, manipulasi suara yang rumit itu muncul di kalangan EOS BPs yang berpangkalan di China.

Akaun Twitter (@MapleLeafCap) menyediakan analisis terperinci ] hamparan yang bocor. Di dalamnya, Huobi ditunjukkan untuk mengundi kira-kira 20 orang lagi BPs, dengan 16 daripadanya mengembalikannya. Analisis itu juga menunjukkan Huobi mengundi untuk tiga pengeluar blok sebagai pertukaran untuk beberapa peratusan pulangan.

Banyak Ado Mengenai Tiada

mengecewakan, sesetengah peminat EOS mempercayai ia tidak banyak memikirkan apa-apa. Sebuah eosview Redditor 'memberi gambaran peribadi mengenai situasi yang menonjolkan kekacauan itu sebagai apa-apa kecuali FUD.

Menurut eosview hakikat bahawa Block.one belum dimulakan pengundian bermakna bahawa aktiviti-aktiviti manipulasi manipulator ini tidak akan bertanggungjawab untuk apa-apa. Lebih jauh lagi, eosview mengatakan bahawa kolusi memerlukan banyak wang untuk mengekalkan kawalan mencatat :

Jika terdapat kolusi seperti orang menyarankan, perlu melabur untuk mengekalkan kawalan. Harga pasti akan terus meningkat kepada mereka bergantung kepada berapa banyak yang mereka mahu untuk mengawalnya.

Meltem Demirors, Ketua Pegawai Strategi di Coinshares mengulas isu itu dalam tweet yang disiarkan pada hari Sabtu, berkata:

Tidak mengabaikan pandangan orang yang mengatakan perkara itu tidak relevan tetapi jika ternyata benar, maka akan menjadi satu lagi kemusnahan pada reputasi EOS yang telah dipancarkan. Bagi kebanyakan pengkritik projek, tuduhan itu adalah penunjuk kepada kekurangan pemusatan dalam kerangka pemerintahannya.

Apa pendapat anda tentang laporan yang dipertikaikan kolusi dan manipulasi pemilih antara BPs? Marilah kita tahu pemikiran anda di bahagian komen di bawah.


Gambar ihsan Twitter (@MapleLeafCap), ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments