Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ia adalah Go for Crypto dari Menteri Kewangan Perancis Le Maire


· 27 Mac 2018 · 11:00 pm <! – Petikan

Menteri Kewangan Perancis, Bruno Le Maire, adalah orang yang berprofil tinggi untuk merangkul kuasa daripada crypto kerana dia menyedari manfaat yang ditawarkan oleh mata wang maya. Kami tahu bahawa harga cryptocurrency mempunyai reputasi untuk mengambil pelabur dalam perjalanan rollercoaster. Bitcoin didagangkan lebih dari $ 20k satu minggu, kemudian jatuh ke $ 8k beberapa minggu kemudian. Walaubagaimanapun, swinging pendulum ini tidak hanya dikhaskan untuk pasaran. Menteri Kewangan Perancis, Bruno Le Maire, adalah orang yang paling berprofil tinggi untuk merangkul kuasa crypto ketika ia menyadari manfaat yang maya.

tawaran mata wang.


Kami tahu bahawa harga cryptocurrency mempunyai reputasi untuk mengambil pelabur pada perjalanan gergercoaster . Bitcoin didagangkan lebih dari $ 20k satu minggu, kemudian jatuh ke $ 8k beberapa minggu kemudian. Namun, pendirian pendulum ini tidak hanya diperuntukkan untuk pasaran.

Tokoh-tokoh terkemuka yang pada awalnya mempunyai satu pendapat mengenai crypto melakukan 180 dan mengamalkan pandangan yang sama sekali berbeza (ahem, Jamie Dimon ). Menteri Kewangan Perancis, Bruno Le Maire, merupakan satu lagi penyerang Bitcoin selepas perbincangan kriptografi yang diadakan semasa sidang kemuncak G20 baru-baru ini di Argentina.

Le Maire Menunjukkan Sokongannya

Menurut Type Board Le Maire telah menyatakan bahawa kriptografi mempunyai peranan yang besar untuk dimainkan dalam ekonomi global. Beliau turut menulis sokongannya terhadap teknologi blockchain. Oleh kerana kesan kedua-dua komponen ini akan bertambah kepada ekonomi yang berbeza di seluruh dunia, sokongan yang perlu diberikan kepada pembangunan dan integrasi mereka.

Di samping itu, Gabenor Bank Rakyat China yang baru dipilih, dan penyokong Bitcoin, Yi Gang, sebelum ini menyatakan bahawa mata wang maya boleh dilihat sebagai sumber inspirasi kepada sektor perniagaan.

Keprihatinan Sebelum

Tidak lama dahulu, Le Maire telah menyuarakan kebimbangan mengenai risiko-risiko yang tidak terkawal oleh ekonomi global:

Jika kita mahu bergerak dan melindungi rakyat dari apa-apa jenis spekulasi atau pengubahan wang haram atau pembiayaan keganasan, kita memerlukan peraturan.

Peraturan-Peraturan Masih Agenda

Walau bagaimanapun, Le Maire tidak hanya berlari ke matahari terbenam tanpa syarat dan peraturan. Beliau telah menyatakan bahawa Perancis berharap untuk membangunkan rangka kerja undang-undang ICO yang akan membantu negara itu menjadi pusat ICO di dunia. Untuk mencapai matlamat ini, beliau telah menyeru Jean-Pierre Landau, bekas Timbalan Gabenor Bank Perancis, dan pasukan petugas peraturannya untuk membangunkan undang-undang pengawalseliaan untuk mata wang maya.

Landau sebelum ini sudah cukup ragu-ragu cryptocurrencies terutamanya Bitcoin. Walau bagaimanapun, jika undang-undang ini dilaksanakan dengan jayanya, Perancis boleh terus menjadi peneraju global dalam FinTech masa depan, yang kemungkinan besar akan dicirikan oleh blockchain, crypto, dan ICOs.

Aset, Bukan Mata Wang

Sidang Kemuncak G20 ditawarkan lebih daripada sekadar tempat untuk Le Maire untuk menilai semula kepercayaan Bitcoinnya. Ia juga memberikan peluang kepada para pemimpin dunia untuk menentukan bagaimana mereka akan menentukan kriptografi yang berlaku pada masa hadapan.

Kesepakatan itu seolah-olah bahawa mereka tidak akan dilihat sebagai mata wang sama sekali, tetapi sebagai aset .

] Apa pendapat anda mengenai Bruno Le Maire yang mengubah fikirannya terhadap kriptografi? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Wikimedia Commons

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments