Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

India: Crypto Ban Melihat Kecelakaan Pertama sebagai ZebPay Menutup Pintu


ZebPay secara rasminya mengumumkan bahawa ia terpaksa menghentikan aktiviti disebabkan oleh halangan dan undang-undang.


'Membendung ke atas Akaun Bank … Lumpuh Kemampuan Kita' "

Pertukaran India Pengumuman Zebpay datang melalui [kurang lebih sebulan selepas mereka]

Pada 4 September, blog pertukaran menyampaikan bahawa syarikat itu akan mengembalikan pengguna jumlah yang mereka simpan pada akaun Zebpay. Pengumuman itu juga menyesali bahawa Reserve Bank of India (RBI) memilih untuk mengganggu pasaran cryptocurrency India.

Pertukaran itu telah lama menentang pesimisme mengenai cryptocurrencies di India, kerana syarikat itu berharap untuk mengubah masa depan cryptocurrency di negara terbesar kedua (oleh penduduk) di dunia. Nota-nota blog:

Walaupun masalah pengawalan dan perbankan sepanjang perjalanan kami, kami terus mencari penyelesaian kerana kami tidak mahu India kehilangan bas aset digital yang menggerakkan blok awam.

Begitu juga syarikat-syarikat cryptocurrency lain seperti sebagai Nucleus Vision, yang menganjurkan persidangan blockchain terbesar di negara ini pada permulaan bulan ini.

Bitcoinist melaporkan bahawa persidangan itu termasuk lebih daripada 200 wakil kerajaan.

Perang Lebih "Tokoh Digital"

Larangan dimulakan oleh RBI pada 5 Julai ini tahun melarang akses syarikat-syarikat cryptocurrency ke perkhidmatan perbankan dan menutup semua akaun yang berkaitan.

Seawal April, pernyataan rasmi RBI menyatakan bahawa institusi kewangan yang dikawal oleh RBI tidak seharusnya memberikan – atau berhenti memberikan – perkhidmatan mereka kepada entiti yang berkaitan dengan penjualan kriptografi, dengan mengatakan bahawa "mata wang maya … menimbulkan kebimbangan mengenai perlindungan pengguna, integriti pasaran dan pencucian wang, antara lain."

Syarikat-syarikat yang berkenaan kemudiannya mencabar keputusan ini di mahkamah yang mendakwa bahawa ia ditubuhkan atas kekurangan pemahaman tentang teknologi yang mendasari.

Ironinya, RBI mula meneliti cara sendiri untuk melaksanakan crypto – atau "token digital" –

 Bank Rizab India

Sebaliknya, syarikat yang berkaitan dengan cryptocurrency, termasuk pertukaran, terpaksa menghentikan aktiviti mereka di India, sementara negara bank adalah mencari cara untuk memonopoli pasaran itu sendiri.

Perjuangan Zebpay mungkin hilang, namun banyak pertukaran bursa cryptocurrency India terus bekerja tanpa gangguan dan mencari penyelesaian baru (mis. Urus P2P).

Syarikat-syarikat ini termasuk WazirX, Koinex, LocalBitcoins Unocoin, dan banyak lagi. Sementara itu, Zebpay menambah ia akan terus mencari penyelesaian yang bekerja demi kepentingan pengguna mereka.

Apakah pendapat anda terhadap keputusan Zebpay? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments