Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Isyarat Bearish Bitcoin: Coinbase Menerima Aliran Masuk Besar


Data dalam rantaian menunjukkan pertukaran kripto Coinbase Pro telah menerima sejumlah besar aliran masuk Bitcoin hari ini, satu tanda yang boleh terbukti menurun untuk harga syiling.

Coinbase Pro Memerhati Aliran Masuk Pertukaran Bitcoin Kira-kira 3.5k BTC

Seperti yang ditunjukkan oleh penganalisis dalam CryptoQuant jawatanCoinabse Pro hari ini telah menerima aliran masuk yang besar daripada bekalan yang tidak dipindahkan sejak sekurang-kurangnya enam bulan lalu.

aliran masuk pertukaran” ialah penunjuk yang mengukur jumlah keseluruhan Bitcoin yang bergerak ke dalam dompet pertukaran berpusat (yang, dalam kes ini, ialah Coinbase Pro).

Apabila nilai metrik ini meningkat, ini bermakna sejumlah besar syiling masuk ke dalam dompet bursa sekarang.

Trend sedemikian boleh menjadi menurun untuk harga crypto kerana pelabur biasanya mendepositkan syiling mereka ke bursa untuk tujuan penjualan.

Bacaan Berkaitan | Penganalisis Percaya Pembalikan Pasaran Akan Datang, Gnox (GNOX) Boleh Memimpin Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH) Dalam Aliran Naik

Aliran masuk besar yang berpanjangan boleh menjadi tanda lambakan daripada ikan paus. Sebaliknya, nilai rendah penunjuk menunjukkan jumlah jualan biasa sedang berlaku di pasaran sekarang.

Aliran jenis ini boleh sama ada menaik, atau neutral untuk Bitcoin, bergantung pada sama ada pelabur juga mengeluarkan syiling mereka atau tidak.

Sekarang, berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran masuk BTC untuk Coinbase sejak beberapa bulan lalu:

Aliran Masuk Bitcoin pada Coinbase Pro

Looks like the value of the indicator has been elevated recently | Source: CryptoQuant

Seperti yang anda boleh lihat dalam graf di atas, aliran masuk pertukaran Coinbase Pro Bitcoin untuk kumpulan umur yang berbeza ditunjukkan.

“Umur” di sini sepadan dengan berapa hari pelabur yang mendepositkan syiling ini telah memegang BTC mereka.

Bacaan Berkaitan | “Bitcoin Adalah Satu-satunya Yang Saya Sanggup Katakan Adalah Komoditi”, Pengerusi SEC Berkata Mengenai Peraturan Kripto

Nampaknya aliran masuk mengalami peningkatan pada bursa hari ini, dan sumbangan terbesar adalah daripada pemegang yang tergolong dalam kohort 6 hingga 12 bulan.

Sekitar 3.1k BTC telah didepositkan oleh kumpulan ini sepanjang 24 jam yang lalu, dengan 200 BTC lagi setiap satu datang dari kohort 12-18 bulan dan 3-5 tahun.

Ini jenis jualan dari pemegang jangka panjang mungkin membayangkan bahawa Bitcoin boleh melihat lebih banyak penurunan dalam masa terdekat.

Harga BTC

Pada masa penulisan, Harga Bitcoin terapung sekitar $21k, turun 1% dalam tujuh hari terakhir. Sepanjang bulan lalu, kripto telah kehilangan 26% dalam nilai.

Di bawah ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam harga syiling sepanjang lima hari yang lalu.

Carta Harga Bitcoin

The value of the crypto seems to have bee moving sideways during the last few days | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from paul silvan on Unspash.com, charts from TradingView.com, CryptoQuant.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments