Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Jika Ripple Menang Vs. Harga SEC, XRP Boleh Lebih Daripada Berganda


Peguam John E. Deaton menjaringkan kemenangan besar-besaran untuk seluruh industri crypto, komuniti XRP serta Ripple semalam. Sebagai Bitcoinist dilaporkanDeaton muncul sebagai rakan kongsi dalam pendengaran remedi dalam litigasi antara LBRY dan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC).

Peguam itu berjaya mendapatkan daripada SEC, “secara langsung dan pada pita,” bahawa ia tidak menganggap jualan sekunder token LBC sebagai sekuriti. Di samping itu, hakim Mahkamah Daerah New Hampshire mengesahkan bahawa dia akan menjelaskan dalam remedi terakhir bahawa dia tidak memutuskan di pasaran sekunder.

Untuk token LBC, ini bermakna berita baik secara besar-besaran, kerana keputusan sebelum ini akan menjejaskan kewujudan token itu, bebas daripada syarikat LBRY. Sehubungan itu, harga LBC bertindak balas sangat menaik semalam. Selepas berita itu diketahui umum, harganya meningkat sehingga 155%. Pada masa akhbar, harga LBC berada pada $0.024913, masih mencatatkan lonjakan hebat sebanyak 120%.

Harga token LBC LBC USDT
Harga LBC naik parabola | Sumber: LBCUSDT di TradingView.com

Jika Ripple Menang, Adakah Harga XPR Berganda?

Kenaikan harga token LBC berikutan kemenangan separa semalam oleh LBRY terhadap SEC mungkin membayangkan apa yang akan berlaku kepada harga XRP sekiranya kemenangan Ripple dan kejelasan peraturan.

Apabila tuntutan mahkamah terhadap Ripple difailkan oleh SEC pada akhir Disember 2020, harga XRP menjunam -72% yang mengejutkan dalam satu minggu, daripada $0.60 kepada $0.17.

Sejak tuntutan mahkamah, XRP juga telah menunjukkan kelemahan relatif yang ketara terhadap mata wang kripto lain, seperti BTC dan ETH. Walaupun Bitcoin turun -66.7% dan Ethereum turun -67.7% daripada paras tertinggi sepanjang masa, XRP turun -88.1%. Ini menunjukkan bahawa bakal pelabur XRP enggan melabur kerana risiko tinggi yang dikaitkan dengan kes SEC.

Kemenangan Ripple, sebaliknya, boleh mencetuskan euforia yang akan menarik pelabur baharu dan membuatkan pelabur sedia ada meningkatkan pegangan XRP mereka. Seperti yang dikatakan oleh peguam komuniti XRP, Bill Morgan, perhimpunan LBC menunjukkan apa yang mungkin berlaku sekiranya kemenangan Ripple.

Di samping itu, ia juga harus diperhatikan bahawa Ripple dan LBRY berada dalam kedudukan yang sama sekali berbeza. Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS memenangi tuntutan mahkamah terhadap LBRY, dan hakim memutuskan bahawa semua jualan LBC oleh LBRY adalah sekuriti.

Ini bermakna LBRY tidak lagi boleh menjual token LBC tanpa terlebih dahulu mendapatkan kelulusan daripada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS. Ripple, sebaliknya, berjuang untuk memastikan semua jualan XRP bukan sekuriti pada tarikh tertentu, atau sekurang-kurangnya pada masa hadapan.

Oleh itu, Ripple masih boleh menang secara langsung dan mempunyai potensi yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, ia juga harus diperhatikan bahawa pasaran XRP adalah lebih cair daripada token LBC. Namun begitu, senario seperti LBC nampaknya tidak mustahil untuk XRP, memandangkan harga XRP yang ditindas mengikut sejarah.

Di samping itu, penyenaraian semula XRP pada bursa mata wang kripto AS boleh menambah tekanan belian yang ketara, begitu juga perkongsian dengan syarikat atau bank AS yang telah ditangguhkan kerana SEC. Calon untuk ini boleh jadi Bank of America atau MoneyGram.

Pada masa akhbar, XPR berada pada $0.4030, menunggu keputusan kadar faedah Fed hari ini dan mesyuarat FOMC.

XRP USD Ripple lwn SEC
Harga XRP menjelang mesyuarat FOMC, carta 1 hari | Sumber: XRPUSD di TradingView.com

Imej pilihan daripada iStock, Carta daripada TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments