Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Jumlah dagangan Bitcoin Mendekati Paras Tertinggi Satu Tahun Apabila Pasaran Tidak Menentu Berterusan


Data menunjukkan volum dagangan spot Bitcoin telah melonjak baru-baru ini dan kini menghampiri paras tertinggi satu tahun apabila turun naik dalam pasaran berterusan.

Jumlah dagangan Mingguan Bitcoin Melompat Sehingga Hampir $8 Bilion

Menurut laporan mingguan terkini daripada Penyelidikan Arcanejumlah tempat terus meningkat sejak nahas itu.

volum dagangan” ialah penunjuk yang mengukur jumlah keseluruhan Bitcoin yang bertukar tangan pada mana-mana hari tertentu.

Apabila nilai metrik ini meningkat, ini bermakna bilangan syiling yang terlibat dalam urus niaga semakin meningkat pada masa ini.

Trend sedemikian menunjukkan rangkaian BTC menjadi lebih aktif apabila pelabur memindahkan sejumlah besar syiling sekarang.

Bacaan Berkaitan | Bitcoin Blockchain Mula Bangun Daripada Lingkaran Kematian

Sebaliknya, volum yang berkurangan boleh mencadangkan minat pelabur umum terhadap kripto mungkin menurun kerana aktiviti rangkaian semakin berkurangan.

Sekarang, berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam volum dagangan Bitcoin sepanjang tahun lalu:

Jumlah Dagangan Bitcoin

The value of the metric seems to have shot up in recent days | Source: Arcane Research's The Weekly Update - Week 24, 2022

Seperti yang anda lihat dalam graf di atas, volum dagangan Bitcoin telah meningkat baru-baru ini dan kini berada pada nilai yang tinggi.

Nilai purata 7 hari penunjuk semasa adalah sekitar $7.8 bilion, hampir dengan set tertinggi tahunan semasa LUNA terhempas bulan lepas.

Selain daripada lonjakan itu dan yang semasa, jumlah tempat telah agak mati sepanjang 12 bulan yang lalu, berbanding dengan nilai awal 2021.

Sebab di sebalik jumlah dagangan semasa yang tinggi ialah Bitcoin telah memerhatikan beberapa turun naik yang agak tajam baru-baru ini.

Carta di bawah menunjukkan arah aliran turun naik BTC sepanjang tahun setengah lepas.

Kemeruapan Bitcoin

Looks like the BTC market has faced high volatility recently | Source: Arcane Research's The Weekly Update - Week 24, 2022

Daripada graf, nampaknya nilai purata 7 hari turun naik Bitcoin sekarang adalah yang tertinggi sejak Mei 2021.

Tempoh dengan turun naik yang tinggi biasanya menarik sejumlah besar pedagang ke pasaran dan mendorong mereka yang sudah ada di dalamnya untuk membuat beberapa pergerakan, sekali gus menghasilkan volum yang tinggi.

Bacaan Berkaitan | Walaupun Ketakutan Dalam Pasaran Kripto Akibat Kejatuhan Bitcoin (BTC) Dan Shiba Inu (SHIB), Pemegang Gnox (GNOX) Meraikan Lonjakan Harga 60%

Harga BTC

Pada masa penulisan, Harga Bitcoin terapung sekitar $20.6k, turun 3% dalam tujuh hari yang lalu. Sepanjang bulan lalu, kripto telah kehilangan 32% dalam nilai.

Carta di bawah menunjukkan arah aliran harga syiling dalam tempoh lima hari yang lalu.

Carta Harga Bitcoin

The value of BTC has been moving sideways over the last few days | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Unsplash.com, charts from TradingView.com, Arcane ResearchSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments