Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kadar Hashrate Bitcoin Merosot Apabila Kesukaran Perlombongan Kekal Pada Tahap ATH


Data menunjukkan hashrate perlombongan Bitcoin telah menurun baru-baru ini kerana kesukaran pada masa ini berada pada tahap tinggi sepanjang masa.

Kadar Hashrate Perlombongan Bitcoin Turun Hampir 7% Daripada Kadar Tinggi Terkini

hashrate perlombongan” ialah penunjuk yang mengukur jumlah kuasa pengkomputeran yang kini disambungkan ke rangkaian Bitcoin.

Apabila nilai metrik ini meningkat, ini bermakna pelombong membawa lebih banyak pelantar dalam talian pada masa ini.

Sebaliknya, penurunan dalam penunjuk menunjukkan pelombong memutuskan sambungan mesin mereka daripada rangkaian, mungkin kerana kekurangan keuntungan.

Berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam kadar cincang perlombongan Bitcoin purata 7 hari sepanjang enam bulan lalu:

Hashrate Perlombongan Bitcoin

The value of the metric seems to have gone down in recent days | Source: Blockchain.com

Seperti yang anda lihat dalam graf di atas, hashrate perlombongan Bitcoin mencecah paras tinggi tepat di bawah ATH pada 13 November, tetapi sejak itu metrik telah menurun hampir 7%.

Satu ciri pada blok blok BTC ialah kadar pengeluaran blok (atau hanya kadar di mana pelombong mengendalikan transaksi baharu) kekal hampir malar.

Walau bagaimanapun, apabila kadar hash turun naik, kadar ini juga pasti akan berubah kerana pelombong kini menyekat cincang dengan lebih cepat atau lebih perlahan, bergantung pada sama ada mereka mempunyai kuasa pengkomputeran yang lebih atau kurang selepas perubahan.

Oleh kerana rangkaian tidak mahu perkara ini berlaku, ia mengubah nilai apa yang dipanggil “kesukaran perlombongan,” untuk membetulkan kadar pengeluaran blok.

Sebagai contoh, apabila kadar hash meningkat, pelombong dapat mengendalikan urus niaga dengan lebih cepat, dan oleh itu blokchain meningkatkan kesukaran untuk memperlahankannya kembali kepada kadar standard.

Carta di bawah memaparkan bagaimana kesukaran perlombongan Bitcoin telah berubah baru-baru ini.

Kesukaran Perlombongan Bitcoin

Looks like the metric has observed an increase recently | Source: Blockchain.com

Daripada graf, jelas bahawa kesukaran perlombongan Bitcoin telah mencapai paras tertinggi sepanjang masa kerana pelarasan terkini membawa kepada peningkatan dalam nilai penunjuk.

Sebab di sebalik kesukaran yang tinggi ialah kadar cincang tahap ATH yang hampir yang diperhatikan baru-baru ini. Walau bagaimanapun, kerana kesukaran yang lebih tinggi bermakna keuntungan yang lebih rendah untuk pelombong individu yang terlibat, sesetengah daripada mereka akan mendapati perlombongan langsung tidak menguntungkan selepas peningkatan, dan oleh itu membawa mesin mereka ke luar talian.

Pelombong ini, yang telah berada di bawah tekanan yang melampau baru-baru ini disebabkan oleh pasaran beruang, memutuskan sambungan pelantar mereka adalah perkara di sebalik pengeluaran hashrate perlombongan terkini.

Harga BTC

Pada masa penulisan, harga Bitcoin terapung sekitar $16.5k, turun 1% pada minggu lepas.

Carta Harga Bitcoin

BTC has held around $16.5k in the last few days | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Brian Wangenheim on Unsplash.com, charts from TradingView.com, Blockchain.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments