Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kaunter Coinbase WSJ: Menafikan Menjalankan Perniagaan Dagangan


Crypto exchange Coinbase membalas a laporan daripada The Wall Street Journal tentang usaha perdagangan baharu yang didakwa. Sejak kemunculannya sebagai syarikat dagangan awam di Amerika Syarikat, saham syarikat itu telah bergerak seiring dengan pasaran kripto merekodkan kerugian 75% ke atas ekuitinya.

Pada masa penulisan, Coinbase (COIN) berdagang pada $64 sesaham dengan pergerakan mengiring sejak akhir Ogos. Syarikat itu mengalami lantunan pada akhir bulan Julai, apabila Bitcoin dan mata wang kripto lain semakin meningkat, tetapi rali itu tidak bertahan lama di seluruh industri yang baru lahir.

Coinbase COIN COINUSUDT
Aliran harga COIN mendatar selepas rali Julai. Sumber: COINUSD Tradingview

Coinbase Berspekulasi Terhadap Pelanggannya?

Menurut WSJ laporan, tindakan harga menurun dalam sahamnya telah menyebabkan Coinbase mencari sumber pendapatan baharu termasuk pelancaran inisiatif dagangan “didorong oleh pelanggan”. Laporan itu mendakwa bahawa pertukaran crypto menyelesaikan transaksi $100 juta sebelum “menamatkan” inisiatif.

Didakwa terdiri daripada sekumpulan peniaga Wall Street yang berpengalaman, Coinbase sedang menguji beberapa strategi perdagangan dan pelaburan untuk meningkatkan hasilnya. Laporan itu mendakwa bahawa inisiatif itu memikirkan penggunaan dana syarikat untuk “berspekulasi” di pasaran crypto.

Beberapa strategi yang diuji oleh kumpulan yang didakwa ini termasuk berdagang mata wang kripto dan mempertaruhkan mereka untuk memperoleh ganjaran, WSJ memetik orang yang biasa dengan perkara itu.

Dalam laporan kepada laporan WSJ, Coinbase menerbitkan jawatan rasmi yang menafikan dakwaan itu. Syarikat itu mendakwa bahawa ia tidak pernah mengendalikan “perniagaan perdagangan proprietari”, beroperasi sebagai pembuat pasaran, atau berdagang dengan pelanggannya “tidak seperti kebanyakan pesaing kami”.

Syarikat itu mendakwa bahawa mereka menawarkan pelanggan institusi akses kepada produk yang dipanggil Institutional Prime, tetapi perkhidmatan itu direka bentuk untuk sejajar dengan minat pelanggannya. Pertukaran itu mengatakan perkara berikut mengenai pembelian crypto “sekali-sekala” mereka dan mengapa ini berbeza daripada spekulasi jangka pendek dalam pasaran crypto:

Coinbase, dari semasa ke semasa, membeli mata wang kripto sebagai prinsipal, termasuk untuk perbendaharaan korporat kami dan tujuan operasi*. Kami tidak melihat ini sebagai perdagangan proprietari kerana tujuannya bukan untuk Coinbase mendapat manfaat daripada peningkatan jangka pendek dalam nilai mata wang kripto yang didagangkan.

Pertaruhan Coinbase Di Web3 Untuk Menarik Pelabur Institusi

Tambahan pula, syarikat itu mendakwa berdedikasi untuk menggunakan produk baharu dan mengembangkan pengalaman pelanggannya dalam ekosistem crypto dan ekosistem Web3. Salah satu daripada inisiatif ini dipanggil “Penyelesaian Risiko Coinbase”.

Dengan sasaran pelabur institusi, produk ini akan memberikan mereka pendedahan kepada pasaran crypto. Dalam kewangan tradisional, pemain besar telah menyatakan minat untuk melabur dalam kelas aset baru.

Ini telah menyebabkan banyak syarikat dan bank besar melancarkan produk pelaburan dan kewangan untuk memenuhi permintaan tersebut. Walau bagaimanapun, Coinbase mendakwa bahawa banyak institusi masih menyesuaikan diri dan tidak biasa dengan pasaran crypto.

Dari segi itu, Penyelesaian Risiko Coinbase baharu mereka akan membantu mereka “mengurus risiko” dan mempunyai kehadiran aktif dalam ekosistem kripto. Syarikat itu mendakwa perkara berikut sambil menafikan bahawa terdapat sebarang konflik kepentingan:

Matlamat CRS adalah untuk mengembangkan penyertaan institusi dalam web3 melangkaui HODLing. Dalam melakukan ini, kami mengikuti laluan yang dilalui dengan baik di Wall Street di mana firma perkhidmatan kewangan menyediakan pelbagai cara kepada pelanggan untuk mendapatkan pendedahan kepada kelas aset baharu dan mengurus risiko tertentu.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments