Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kejatuhan Bitcoin Menimbulkan $5.4B Dalam Niaga Hadapan Dalam Beberapa Jam – Bitcoinist.com


Data menunjukkan kejatuhan Bitcoin sejak beberapa hari lalu mengeluarkan $5.4 bilion daripada kepentingan terbuka niaga hadapan dalam masa beberapa jam.

Lata Pembubaran Lama Membawa Kepada Pengurangan 24.5% Dalam Kepentingan Terbuka Niaga Hadapan

Mengikut terkini laporan mingguan daripada Glassnodeapabila harga Bitcoin merosot kepada $42ka beberapa hari yang lalu, minat terbuka niaga hadapan turun sekitar 24.5% apabila pembubaran lama mengalir.

Minat terbuka niaga hadapan “” ialah penunjuk yang mengukur jumlah kontrak derivatif yang masih dibuka pada penghujung hari dagangan.

Apabila penunjuk ini mempunyai nilai yang tinggi, ini mungkin bermakna bahawa pasaran Bitcoin pada masa ini mempunyai lebihan leverage. Situasi sedemikian boleh mewujudkan persekitaran yang tidak menentu untuk harga kripto.

Sebaliknya, nilai minat terbuka yang rendah mungkin mencadangkan tidak banyak leverage dalam pasaran, dan oleh itu syiling mungkin mengalami turun naik yang lebih rendah.[19659007]Bacaan Berkaitan | Kajian Baru Mengatakan Ethereum Boleh Menjadi Lindung Nilai Inflasi Yang Lebih Baik Berbanding Bitcoin

Kini, berikut ialah carta yang menyerlahkan arah aliran minat terbuka niaga hadapan Bitcoin sepanjang minggu lalu:[19659004]Kepentingan Terbuka Niaga Hadapan Bitcoin

Nampaknya penunjuk itu menjunam di samping kemalangan | Sumber: The Glassnode Week Onchain (Minggu 49)

Seperti yang ditunjukkan oleh graf di atas, nilai minat terbuka Bitcoin adalah sekitar $22 bilion sejurus sebelum ranap sistem. Walau bagaimanapun, dalam masa beberapa jam, metrik telah menurun 24.5%, atau sekitar $5.4 bilion.

Bacaan Berkaitan | Hanya Dalam Kripto: Ted Cruz Cosign Hujah Bahawa Pelombong Bitcoin Membetulkan Grid Elektrik Texas

Lata pembubaran lama yang bertanggungjawab untuk kejatuhan ini berjumlah sekitar 58,202 dalam nilai BTC Carta di bawah menunjukkan bagaimana penurunan minat terbuka ini dibandingkan dengan peristiwa sebegini sebelumnya.

Perubahan 1 hari OI Niaga Hadapan Bitcoin

Perubahan pada 19 Mei dalam penunjuk nampaknya yang terbesar bagi tahun ini | The Glassnode Week Onchain (Minggu 49)

Menurut graf ini, penurunan pada 4 Disember ialah perubahan hari kedua terbesar dalam minat terbuka Bitcoin untuk 2021.

Penjualan pada 19 Mei ialah satu-satunya masa nilai penunjuk melihat perubahan yang lebih besar dalam tempoh 24 jam. Di sana kejatuhan berjumlah kira-kira 79,244 BTC.

Harga Bitcoin

Pada masa penulisan, harga BTC terapung sekitar $51.5k, turun 11% dalam tempoh tujuh hari yang lalu. Sepanjang tiga puluh hari yang lalu, kripto telah kehilangan 16% dalam nilai.

Berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam harga Bitcoin sepanjang lima hari lepas:

Carta Harga Bitcoin

BTC harga nampaknya pulih sedikit daripada kemalangan | Sumber: BTCUSD di TradingView

Susulan ranap sistem, Bitcoin kebanyakannya disatukan ke sisi selama beberapa hari. Walau bagaimanapun, dalam tempoh 24 jam yang lalu, kripto telah mencecah melebihi $51k sekali lagi, yang mungkin bermakna syiling itu boleh kembali ke laluan pemulihan.

Imej yang ditampilkan daripada Unsplash.com, carta daripada TradingView.com, Glassnode. comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments