Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kejutan! Cryptocurrencies Adakah 'Gagal,' Kata Bank Pusat UK


· 2 Mac 2018 · 9:00 pagi <! – Petikan

Ahli ekonomi Kanada Mark Carney – yang juga menjadi Gabenor Bank of England dan Pengerusi daripada Lembaga Kestabilan Kewangan G20 – telah meminta peraturan yang lebih besar menentang "anarki" kriptografi, walaupun mendakwa bahawa "mereka gagal" dan bukannya ancaman. 'Mereka Gagal' ahli ekonomi Kanada dan Gabenor Bank of England Mark Carney mengejutkan retorik anti-Bitcoin dan anti-cryptocurrency pagi ini dalam ucapan kepada Bloomberg – di mana dia melemparkan

Akhir Kutipan – >

Ahli ekonomi Kanada Mark Carney – yang juga menjadi Gabenor Bank of England dan Pengerusi Lembaga Kestabilan Kewangan G20 – telah meminta peraturan yang lebih besar menentang "anarki" dari cryptocurrency, walaupun mendakwa "mereka gagal "Dan mereka bukanlah satu ancaman.


'Mereka Gagal'

Ahli ekonomi Kanada dan Gabenor Bank of England, Mark Carney tidak mengejutkan meneruskan retorik anti-Bitcoin dan anti cryptocurrency pagi ini dalam ucapannya kepada Bloomberg – di mana dia melemparkan sebanyak FUD (Takut, Ketidakpastian dan Keraguan) sebagai satu dalam kedudukannya mungkin boleh membuang.

Dalam ucapannya, Carney memuji teknologi blockchain yang mendasari Bi tcoin dan cryptocurrency, tetapi membuat segala usaha untuk meletakkan cryptocurrency secara keseluruhan. Beliau berkata:

Jawapan ringkas ialah: mereka gagal. Cryptocurrencies adalah nilai-nilai kedai yang buruk. Sepanjang 5 tahun yang lalu, sisihan piawai harian Bitcoin adalah 10x yang sterling […] Ini turun naik melampau mencerminkan bahawa cryptocurrency tidak mempunyai nilai intrinsik atau sokongan luar. Nilai mereka bergantung pada kepercayaan mengenai bekalan dan permintaan mereka yang akan datang – akhirnya mengenai sama ada mereka akan berjaya sebagai wang.

Selain membuat percubaan untuk membenarkan hujahnya dengan menyebutkan bahawa mereka yang telah mengambil pinjaman pelajar di Bitcoin – yang hanya strategi kewangan yang tidak disarankan – pada bulan Disember akan kehilangan 50 peratus, manakala mereka yang melakukan perkara yang sama pada bulan September akan meningkat dengan ketara, Carney terus menyebarkan ketidakpastian dengan menyatakan:

Setakat ini, daripada penilaian prospek masa hadapan mereka, harga banyak kriptografi telah menunjukkan semua keunggulan klasik gelembung, termasuk justifikasi paradigma baru, memperluas semangat runcit, dan extrapol jangkaan harga ative bergantung sebahagiannya untuk mencari orang bodoh yang lebih besar.

Dan jauh dari menjadi kekuatan, peraturan bekalan tetap cryptocurrency adalah kekurangan yang serius yang akan memberikan kecenderungan deflasi terhadap ekonomi. Jika mereka yang tidak ingat dikutuk untuk mengulanginya, mencipta standard emas global maya akan menjadi amnesia monetari jenayah.

Nocoiner Credo: Blockchain Not Bitcoin

Sudah tentu, Carney tidak mahu menjadi ' lelaki yang buruk, 'dan dengan itu pastikan untuk mengingatkan semua orang bahawa blockchain adalah baik, selagi ia dimainkan oleh peraturan kerajaan dan institusi kewangan. Beliau menyatakan:

Jalan yang lebih baik adalah untuk mengawal selia unsur-unsur ekosistem aset crypto untuk memerangi aktiviti haram, memajukan integriti pasaran, dan melindungi keselamatan dan kekukuhan sistem kewangan. Sebagai sebahagian daripada sistem kewangan membawa keistimewaan yang besar, tetapi dengan mereka tanggungjawab yang besar. … [Cryptocurrencies’] teknologi teras sudah mempunyai kesan. Membawa aset-aset crypto ke dalam khemah pengawalseliaan boleh berpotensi memangkin inovasi untuk berkhidmat kepada orang ramai dengan lebih baik.

Sudah tentu, Bitcoin sebahagian besarnya berlaku kerana sistem kewangan Carney tidak 'selamat dan kukuh' – sekurang-kurangnya, bukan untuk semua orang yang kehilangan rumah dan pekerjaan mereka semasa Krisis Kewangan 2008, yang akhirnya menyaksikan banyak institusi kewangan tradisional yang mendapat ganjaran sebenarnya gagal.

Sementara itu, jangan lupa bahawa Majlis Emas Dunia bahawa mata wang kriptografi menimbulkan ancaman kepada bank-bank pusat.

Tetapi siapa yang tahu apa yang Carney akan katakan mengenai Bitcoin pada masa lain dia memberikan ucapan – selain daripada semua orang?

Apa pendapat anda mengenai Carney's ucapan kepada Bloomberg? Adakah anda fikir dia mempunyai titik, atau hanya membuang FUD kerana dia bimbang tentang potensi Bitcoin untuk melemahkan Bank of England? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock, Twitter, Wikipedia Commons.

Penafian: Pandangan dan pandangan yang dinyatakan dalam artikel ini semata-mata adalah pengarang dan tidak semestinya mencerminkan orang-orang Bitcoinist.com .

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments