Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kekalahan Kripto Pada Jumlah Dagangan Kos Coinbase $1.1 Bilion Kerugian


Pertukaran kripto Coinbase mendedahkan kerugian $1.1 bilion ke atas hasil sebanyak $803 juta pada suku kedua, kerugian yang lebih besar daripada yang dijangkakan kerana pelabur bimbang tentang turun naik aset tahun ini mengelakkan perdagangan dalam mata wang kripto.

Kedua-dua angka itu kurang daripada ramalan penganalisis dan berada di bawah apa yang dilaporkan syarikat itu dalam tiga bulan pertama tahun ini.

Ini adalah suku kedua berturut-turut yang Coinbase telah mengisytiharkan defisit, dan kerugian terbesar sejak pertukaran crypto dilancarkan di Nasdaq pada April tahun ini.

Selepas penutupan perdagangan biasa, saham Coinbase turun kira-kira 5%. Akibat daripada apa yang disifatkan sebagai salah satu “musim sejuk crypto” yang paling teruk setakat tahun ini, pertukaran telah jatuh sebanyak 65%.

Pertukaran Kripto Melihat Jumlah Dagangan Menurun

Syarikat yang berpangkalan di San Francisco menjangkakan volum dagangan akan menurun lagi pada suku semasa, menonjolkan kekacauan sektor yang disebabkan oleh kegagalan banyak inisiatif kripto dan penjualan yang lebih besar dalam pasaran kewangan.

Semasa panggilan persidangan dengan pelabur, bursa itu berkata bahawa sebahagian besar kerugian $1.1 bilionnya adalah disebabkan oleh peraturan perakaunan yang memerlukannya untuk mengambil rosot nilai apabila harga mata wang kripto menurun, tetapi tidak membenarkannya merekodkan keuntungan apabila harga meningkat .

Dari segi urus niaga, kira-kira 9 juta pengguna berurus niaga di laman web tersebut, penurunan sebanyak 200,000 berbanding tiga bulan sebelumnya. Coinbase mempunyai angka yang sama pada suku yang sama tahun lalu, menambah 200,000 pengguna aktif bulanan sepanjang setahun.

Coinbase menyatakan dalam surat kepada pemegang saham:

“Kejatuhan ekonomi sekarang datang dengan cepat dan marah, dan tingkah laku pelanggan menyerupai pasaran beruang sebelumnya.”

Dalam temu bual dengan Bloomberg TV, Ketua Pegawai Operasi Emilie Choi berkata:

“Pelanggan runcit teras ‘duduk di tepi’ kerana kemerosotan.”

Jalan Sukar Di Hadapan Untuk Coinbase

Keperitan kewangan Coinbase pada suku berakhir 30 Jun termasuk $446 juta dalam kos penjejasan yang dikaitkan dengan pelaburan dan inisiatif, jumlah terbesar sejak syarikat itu menjadi awam.

Pengumuman pendapatan bursa kripto yang mengecewakan datang pada masa organisasi itu cuba merentasi kelembapan seluruh industri dalam industri mata wang kripto, serta meredakan kebimbangan pelabur tentang dakwaan baru-baru ini bahawa Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS sedang menyiasat firma itu untuk penyenaraian haram. daripada sekuriti.

Di samping itu, syarikat itu mengalami kemunduran besar bulan lepas apabila Jabatan Kehakiman AS melaporkan penahanan bekas pengurus produk syarikat itu untuk perdagangan orang dalam.

Sementara itu, pengumuman bahawa Coinbase telah menjalin kerjasama dengan Blackrock, pengurus aset terbesar di dunia, menyebabkan harga saham bursa itu melonjak minggu lalu.

Pada platform Aladdinnya, Coinbase akan membekalkan juggernaut kewangan dengan teknologi perdagangan mata wang kripto untuk pelabur institusi.

BTC total market cap at $440 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Featured image from GoBankingRates, Chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments