Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kelas Bitcoin Membuktikan Popular di Illinois Kolej


· 16 Mac 2018 · 3:00 pagi <! – Kutipan

Bitcoin menyerang pengalaman kolej di Illinois sebagai pelajar yang berkelompok ke kursus yang berfokus pada cryptocurrency dan teknologi blockchain. Kebanyakan pelajar kolej cenderung menumpukan semangat dan tenaga mereka terhadap kursus yang dikhaskan untuk utama mereka. Kelas-kelas yang berada di luar bidang itu sering diambil kerana mudah, membolehkan para pelajar untuk mengekalkan IPK mereka. Walau bagaimanapun, bidang pengajian baru terbukti sangat popular di kolej Illinois, menarik pelajar dari

Akhir Petikan ->

Bitcoin menyerang pengalaman kolej di Illinois sebagai pelajar yang berkelompok ke kursus yang fokus pada teknologi cryptocurrency dan blockchain.


Kebanyakan pelajar kolej cenderung menumpukan semangat dan tenaga mereka terhadap kursus yang dikhaskan untuk utama mereka. Kelas-kelas yang berada di luar bidang itu sering diambil kerana mudah, membolehkan para pelajar untuk mengekalkan IPK mereka. Walau bagaimanapun, bidang pengajian baru terbukti sangat popular di kolej Illinois menarik pelajar dari pelbagai disiplin. Profesor melaporkan bahawa kursus-kursus yang dikhaskan untuk mengkaji Bitcoin dan kriptografi lain, serta teknologi blockchain yang mendasarinya, sedang mengisi hampir sebaik sahaja ia dipaparkan.

 kelas

Crypto di Bilik Darjah

subjek cryptocurrency mendapat motivasi pelajar untuk muncul untuk kelas. Cukup beberapa kolej di negeri Illinois kini menawarkan kursus yang mengkhususkan diri dalam Bitcoin dan blockchain . Profesor dan pelajar kini sedar bahawa memiliki pengetahuan tentang cryptocurrency dan teknologi blockchain yang mendasarinya adalah penting untuk memajukan kerjaya dalam bidang kewangan dan perniagaan. Oleh itu, pelajar yang mengikuti pengajian dalam mata pelajaran ini tertarik dengan kelas crypto, tetapi mereka tidak bersendirian. Pelajar yang berkecimpung dalam bidang kejuruteraan, sains komputer, dan dari banyak bidang pengajian lain turut mendaftar.

Beberapa universiti yang menawarkan kelas kriptocurrency termasuk Universiti Kellogg Pengurusan Northwestern University, Institut Teknologi Illinois, Kolej Perniagaan Driehaus DePaul, dan University of Illinois di Urbana-Champaign.

Beberapa profesor telah mengatakan bahawa minat dalam kelas-kelas itu didorong oleh orang ramai yang lebih muda, tidak sabar-sabar untuk menyelam ke dalam teknologi baru ini. Mereka menyedari bahawa fakulti dan pelajar yang lebih tua lebih suka memberi tumpuan kepada subjek kewangan tradisional. Profesor Gib Bassett membincangkan pembahagian ini, menyatakan:

Mereka mahu mendengar tentang bitcoin. Ibu bapa mereka telah memberitahu mereka bahawa ia adalah gelembung tulip. Ia gila, itu tidak masuk akal, dan rakan-rakan mereka yang melabur tiga tahun lalu adalah jutawan. … Terdapat jelas komponen generasi untuk ini.

 Bitcoin

Kelas Bitcoin Meningkat di mana-mana

Ia bukan hanya kolej di Illinois yang melihat peningkatan dalam permintaan untuk kursus cryptocurrency. Stanford adalah salah satu universiti yang terkenal yang menawarkan kelas seperti itu. Dan Boneh, pengarah bersama Stanford Computer Security Lab berkata beliau mempunyai lebih dari satu juta orang mendaftar untuk kelas dalam talian.

MIT dan University of California hanya dua nama besar yang menawarkan kelas bertema cryptocurrency. Sesetengah mata wang kriptografi mengambil notis, seperti Dash, yang menyumbangkan $ 50,000 ke Laboratorium Penyelidikan Blockchain di Arizona State University tahun lepas dan kini bekerja dalam perkongsian dengan makmal. Kyle Squires, Dekan di Ira A. Fulton Schools of Engineering di ASU, menekankan pentingnya pendidikan ini, mengatakan:

The Lab Research Blockchain bukan sahaja menawarkan pelajar akses awal kepada teknologi blockchain yang mengubah sifat urus niaga perniagaan, ia memberi peluang kepada mereka untuk menjadi sebahagian daripada proses reka bentuk dan peluang unik untuk inovasi dan reka bentuk dunia sebenar.

Ia sangat mudah difahami mengapa kelas cryptocurrency sangat popular. Potensi teknologi blockchain ini memberi kesan kepada dunia kita yang luar biasa, dan sifat terdesentralisasi Bitcoin dan mata wang kriptografi lain pasti menarik kepada golongan muda. Tidak seperti generasi yang lebih tua, pelajar muda muda agak bersedia untuk merangkul teknologi baru yang inovatif. Selain itu, ia hanya pintar untuk mengkaji sesuatu yang akan memberi kesan besar pada kerjaya masa depan seseorang.

Adakah kelas kolej anda menawarkan kelas dalam blockchain dan cryptocurrency? Jika ya, maklumkan kepada kami dalam komen di bawah.


Imej ihsan dari arkib Pixabay dan Bitcoinist.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments