Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kemboja Diharapkan untuk 'Ikut Venezuela' Dengan Cryptocurrency Negara


· 5 Mac 2018 · 7:00 am <! – Petikan

Venezuela mengeluarkan cryptocurrency Petro telah mengilhaminkan Kemboja untuk melepaskan "cryptocurrency sendiri" industri Blockchain tempatan. Entapay 'Boleh Ganti VISA' untuk Kemboja Siaran akhbar untuk Sidang Kemuncak Sidang Kemuncak Asean 2018 yang akan berlangsung di ibu negara Phnom Penh pada 7 Mac, memberitahu pembaca untuk mengharapkan pengumuman "ketara" mengenai medium pembayaran baru yang dipanggil Entapay. Menurut penganjur, projek itu, yang pernah dilancarkan mempunyai potensi untuk "menggantikan" gergasi pembayaran

End Excerpt ->

Venezuela mengeluarkan kripto mata wang Petro telah mengilhaminkan Kemboja untuk melepaskan "


Entapay 'Boleh Ganti VISA' untuk Kemboja

A siaran akhbar untuk Sidang Kemuncak BlockChain ASEAN 2018 akan datang, yang akan berlaku di ibu negara Phnom Penh pada 7 Mac , memberitahu pembaca untuk mengharapkan pengumuman "penting" mengenai medium pembayaran baru yang disebut Entapay.

Menurut penganjur, projek itu, sekali dilancarkan mempunyai potensi untuk "menggantikan" gergasi pembayaran seperti VISA.

dijangka menjadi hubungan antara pembayaran integrasi mata wang yang disulitkan dan dunia nyata. Ia mempunyai potensi besar untuk menggantikan VISA sebagai mod pembayaran arus perdana yang baru, "kata mereka.

Petro's Trailblazers

Petro Venezuela telah membahagikan sentimen di rumah dan di luar negara sejak melancarkan akhir Februari. Persoalan mengenai motif kerajaan dan kemampuan skema membiayai pembiayaan berbanding dengan tepukan halus dari negara-negara tertentu yang ingin memanfaatkan fenomena cryptocurrency negara

Turki dan dengan pantas mencadangkan mereka juga mempertimbangkan kriptografi untuk pelbagai hala, kedudukan terakhir untuk meningkatkan pendapatan pelaburan dan menghindari sekatan barat seiring dengan Venezuela.

Pengumuman Kemboja itu secara langsung mengutip Caracas, yang bermaksud "ikut arahan" dalam mengeluarkan nota Entapay.

"Pada 2 Februari tempatan, kerajaan Venezuela memulakan pra-jualan jenis mata wang digital yang dipanggil Petro. Ia bertujuan untuk membantu negara ini untuk menghindari sekatan ekonomi dunia Barat – sambil menyediakan saluran baru pembangunan ekonomi untuk sebuah negara yang mengalami inflasi yang teruk, "kata kenyataan itu.

Berikutan petunjuk Venezuela, negara-negara lain telah cuba mengeluarkan undang-undang tender digital, termasuk Kemboja.

Di luar arena itu, minggu lalu juga melihat negara Pasifik kecil Kepulauan Marshall meluluskan [cryptocurrency] sendiri . Disebut Sovereign (SOV), ia akan mengedarkan bersama dolar AS semasa penciptaan dan menyediakan pelbagai faedah sosial kepada penduduk sekitar 53,000.

Apa pendapat anda mengenai Entapay? Katakanlah dalam komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, PR newswire

ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments