Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kesan Streisand? Bitcoin Node Count Surged After Hard Fork


· 1 Mac 2018 · 6:00 am <! – Kutipan

Jumlah nod Core Bitcoin kini berada pada 9,499, menandakan lonjakan yang mengagumkan sejak Bitcoin Cash hard-fork yang berlaku pada 1 Ogos tahun lepas. Count Node Bitcoin Berjalan Parabola Bertentangan dengan banyak jeritan kegelapan dan kesuraman, mengingatkan terhadap pemisahan rangkaian musim bunga lepas, rangkaian Bitcoin bukan sahaja bertahan keras pada 1 Ogos tetapi kelihatan lebih kuat dari sebelumnya. Hard Fork nampaknya akan berlaku. Scary adalah majoriti fork

End Excerpt ->

Jumlah nod Core Bitcoin kini berada pada tahap 9,499, menandakan lonjakan yang mengagumkan sejak Bitcoin Cash hard-fork yang berlaku pada 1 Ogos tahun lepas.


Bitcoin Node Count Goes Parabolic

Bertentangan dengan banyak jeritan azab dan kesuraman, mengingatkan terhadap pemisahan rangkaian musim bunga lepas, rangkaian Bitcoin bukan sahaja bertahan keras pada 1 Ogos tetapi kelihatan lebih kuat daripada pernah.

Pada masa ini, bilangan nod Core Bitcoin berada di 11,466 nodus yang boleh dijangkau secara keseluruhannya. Sementara itu, nod pendua data dan tidak mendengar data menunjukkan bahawa 9,499 sedang dalam talian berbanding hanya 5,620 pada masa garpu itu berlaku, menurut kepada data dari CoinDance.

 Nod Core Bitcoin

carta juga menunjukkan bahawa kadar pertumbuhan telah mempercepatkan hampir dua kali ganda bilangan nod sejak perpecahan menimbulkan ' Bitcoin Cash .

Fenomena ini sebahagiannya boleh dikaitkan dengan akar umbi UASF (kempen pemakaian lembut pengguna) yang melanda komuniti Bitcoin pada masa itu (saya juga mempunyai hashtag #UASF bersebelahan nama pengguna saya) yang diterajui oleh orang-orang yang menganggap serangan keras menjadi serangan ke atas Bitcoin – oleh itu penyamaran pada topi yang sangat sejuk.

 UASF

Pemaju Bitcoin Peter Todd

Ketika perdebatan pada masa itu, pergolakan masa ini juga disertai oleh kemasukan artikel yang menggesa para pengguna untuk menjalankan sendiri nod rangkaian penuh .

Menjalankan Bitcoin nod penuh bermaksud pengguna menyimpan keseluruhan salinan Bitcoin blockchain pada komputer mereka, membolehkan pengguna mengesahkan transaksi mereka sendiri dengan cara yang lebih tidak percaya .

Walaupun kos menjalankan nod penuh (ruang simpanan, jalur lebar dan lain-lain), ramai pengguna semakin menyedari betapa pentingnya menjalankan nod mereka sendiri, kerana mereka mungkin menyedari bahawa mereka mempunyai kepentingan sendiri untuk menyokong dan mengambil bahagian dalam rangkaian dengan cara yang paling langsung.

Lebih banyak nod yang penuh terdapat, semakin terdesentrasikan rangkaian menjadi. Ini menjadikannya lebih sukar untuk mengganggu atau berjaya menyerang rangkaian, dan seterusnya, memberi kuasa kepada pengguna untuk menjadi pengesahan diri dan entiti kewangan yang berdaulat. Harga yang lebih tinggi juga boleh dijangkakan – di sinilah kepentingan diri datang – sebagai peningkatan keteguhan rangkaian meningkatkan keyakinan pelabur.

Pengguna Terlalu Menjalankan Bitcoin Core

Pecahan Ogos mungkin juga merupakan rahmat untuk muncul Bitcoin Tunai, yang nod nod kini berada pada 1,248, walaupun ada kebimbangan tentang bagaimana organik jumlah ini.

Dalam apa jua keadaan, kiraannya masih lebih tinggi daripada Bitcoin XT pelanggan, Bitcoin Classic, dan Bitcoin Unlimited pendahulunya di kalangan pelanggan lain, kebanyakannya keras-keras dikeluarkan usang.

 Bitcoin nodes

, telah banyak memeluk perisian Bitcoin Core, yang merangkumi hampir 93% daripada jumlah pelanggan yang ada. Lebih-lebih lagi, nod kini semakin meningkat di kawasan lain di dunia, tidak lagi tertumpu di Eropah dan Amerika Syarikat

. Dalam keadaan semula, garpu tahun lalu memberi manfaat kepada rangkaian Bitcoin untuk beberapa sebab. Mereka yang ingin peningkatan blok mendapat cryptocurrency sendiri. Mereka yang memilih status quo dan Bitcoin Core meratakan peta jalan mengekalkan mereka (tidak menyebutkan satu bit dari Bitcoin Cash) sebagai pembangkang yang membuat eksodus.

Tidak kira sama ada anda percaya keras-keras itu adalah 'serangan' pada Bitcoin, rangkaian pasti mendapat banyak manfaat daripada harga semata-mata.

Pada kadar semasa, ia akan terus mengukuhkan seperti undang-undang Metcalfe dan meningkatkan desentralisasi nod, terutamanya kerana menjadi lebih mudah untuk menjalankan satu dengan palam -n-main penyelesaian seperti Bitseed sebagai contoh. Ini akan menjadikan bukan sahaja lebih tahan terhadap serangan tetapi juga akan meningkatkan lagi Bitcoin sebagai pelaburan paling selamat dalam ruang cryptocurrency.

Adakah anda menjalankan nuklear penuh Bitcoin anda sendiri? Berkongsi komen anda di bawah!


Gambar ihsan dari Twitter / @ VinnyLingham, Coin.dance, dan Shutterstock.

, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments