Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ketua Pegawai Eksekutif Kraken yang Baru Dilantik Tiada Niat Untuk Mendaftar Dengan SEC


Menurut a laporan terkiniKetua Pegawai Eksekutif baru Kraken, Dave Ripley, mengumumkan bahawa dia tidak berhasrat untuk mendaftarkan Kraken dengan SEC.

Tawaran token keselamatan (STO) mula mendapat daya tarikan dalam industri kripto pada tahun 2017 dan berkembang dengan pesat pada tahun 2018. Bilangan STO yang berjaya meningkat selama bertahun-tahun dan masih berkembang. Walau bagaimanapun, banyak Bursa kripto masih ragu-ragu tentang STO dan tidak bersedia untuk menyenaraikannya.

Keengganan bursa untuk menyenaraikan token keselamatan boleh menjadi peraturan yang agak luas yang menyekat fleksibiliti teknikalnya. Cabaran lain dengan token keselamatan ialah kos pematuhan yang tinggi dan proses tapisan yang ketat yang terlibat dalam penyenaraian token keselamatan.

Disebabkan oleh faktor yang dinyatakan, banyak bursa tidak bersedia untuk menambah token keselamatan pada tawaran mereka. Kraken adalah antara bursa crypto yang belum menyenaraikan token keselamatan dalam tawaran mereka.

Tiada Minat Token Keselamatan Baharu, Kata Eksekutif Kraken

Ketua Pegawai Eksekutif yang akan datang menjelaskan lagi bahawa Kraken tidak menawarkan sekuriti dan tidak melihat sebarang keselamatan yang menarik perhatian mereka. Bagaimanapun, beliau juga berkata mereka mungkin mempertimbangkan semula jika sebarang token baharu muncul dan menarik minat mereka.

Sementara itu, semasa perubahan Kraken dalam pengumuman kepimpinan, Ripley berkata matlamatnya bersetuju dengan Jesse Powell, yang akan kekal berhubung dengan syarikat itu. Jesse Powell ialah Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Kraken, yang digantikan oleh Dave Ripley.

Jesse Powell berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kraken selama 11 tahun dan memutuskan untuk berundur pada 21 September. Powell berkata pertumbuhan syarikat telah meningkat, justeru mengawasi hal ehwal itu telah membebankannya.

Sementara itu, di Jawatankuasa Senat mengenai Perbankan yang diadakan pada 15 September, pengerusi SEC Gary Gensler membuat pendiriannya mengenai mata wang kripto diketahui. Pertama, beliau menyatakan bahawa kebanyakan mata wang kripto adalah sekuriti, jadi semua bursa, broker, peniaga, dan penjaga harus didaftarkan dengan SEC.

Tanggapan Gensler adalah berbeza dengan kenyataan Dave Ripley. Gensler seterusnya berkata bahawa pengantara kripto mungkin lambat laun perlu mendaftar dengan SEC dan Suruhanjaya Dagangan Hadapan Komoditi. Bagaimanapun, beliau menambah bahawa beberapa syarikat sudah berdaftar dengan kedua-duanya.

SEC Melancarkan Siasatan Di Coinbase Kerana Didakwa Berdagang Sekuriti Tidak Berdaftar

Pemeriksaan kawal selia dalam industri kripto semakin meningkat apabila industri memperoleh lebih banyak kemajuan.

SEC mula menyiasat Coinbase pada awal 2022 kerana didakwa berdagang sekuriti tidak berdaftar. Peguam aset digital Australia Michael Bacina dan Piper Alderman memberitahu pemberita bahawa perkara itu boleh menjejaskan pertukaran crypto secara serius.

Penggubal undang-undang yang berbeza mempunyai pandangan yang bertentangan mengenai pendekatan SEC terhadap peraturan crypto, contohnya, Ahli Kongres Tom Emmer dan Brad Sherman. Emmer mengkritik Gensler kerana pendekatan SEC terhadap peraturan kripto, manakala Sherman mengkritik SEC kerana kekurangan tindakan terhadap pertukaran kripto yang besar.

  Ketua Pegawai Eksekutif Kraken yang Baru Dilantik Tiada Niat Untuk Mendaftar Dengan SEC
Pasaran mata wang kripto meningkat sebanyak 1% pada carta | Sumber: Jumlah Had Pasaran Crypto di TradingView.com

Pejabat Kawalan Aset Asing (OFAC) Jabatan Perbendaharaan AS melancarkan siasatan ke atas Kraken kerana didakwa melanggar sekatan AS. mengikut laporan, Kraken didakwa membenarkan pengguna yang berpangkalan di Iran dan negara lain untuk berdagang crypto. Laporan menunjukkan OFAC mula menyiasat Kraken untuk pelanggaran Sekatan pada 2019.

Featured image from Pixabay, Chart: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments