Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kongres A.S. Tenang SELAMAT ULANG AKU untuk Meningkatkan Akses Kerajaan ke Info Dalam Talian


· 25 Mac 2018 · 1:00 pagi <! – Petikan

Akta Penggunaan Data Luar Negara (CLOUD) yang Clarifying Lawful diluluskan bersama dengan perbelanjaan persekutuan rang undang-undang pada hari Jumaat, 23 Mac, 2018. Akta ini membenarkan agensi penguatkuasa undang-undang untuk meminta akses kepada maklumat dalam talian dari mana-mana negara di dunia. Akta CLOUD diperkenalkan oleh Senator Republik Orrin Hatch, dengan sokongan kedua-dua Senator Parti Republik dan Demokrat. Ia membolehkan agensi penguatkuasa undang-undang laluan mudah untuk mengakses pengguna data elektronik seperti e-mel,

End Excerpt ->

Akta Penggunaan Data Luar Negara (CLOUD) yang Clarifying Lawful Diluluskan bersama dengan federal perbelanjaan pada hari Jumaat, 23 Mac rd 2018. Akta ini membenarkan agensi penguatkuasa undang-undang untuk meminta akses kepada maklumat dalam talian dari mana-mana negara di dunia.


Akta MUDA oleh Senator Republik Orrin Hatch dengan sokongan kedua-dua Senator Republik dan Demokratik. Ia membolehkan agensi penguatkuasaan undang-undang laluan mudah untuk mengakses pengguna data elektronik seperti e-mel, mesej, dan fail, walaupun ia disimpan di pelayan di negara lain. Akta ini juga mewujudkan rangka kerja bagi penggubal undang-undang AS untuk menghantar maklumat dari pelayan AS ke negara lain berdasarkan kes demi kes.

Hatch menyatakan:

Akta CLOUD menjejaskan pembahagian yang kadang-kadang wujud di antara penguatkuasaan undang-undang dan sektor teknologi dengan memberikan penguatkuasaan undang-undang alat-alat yang diperlukan untuk mengakses data di seluruh dunia sambil pada masa yang sama mewujudkan kerangka akal untuk mendorong kerja sama internasional untuk menyelesaikan konflik hukum.

Pakar-pakar Hak Bitcoin dan Digital Express Ekspres Lebih Atas Privasi [19659012Antaralaintermasukpenceramahdanpengarangberpengaruh Menguasai Bitcoin Andreas Antonopoulos, telah mengkritik bagaimana tindakan itu diluluskan tanpa perdebatan dan implikasi tindakan untuk privasi

Kumpulan hak digital Electronic Frontier Foundation (EFF) perbuatan itu memintas Pindaan Keempat yang menuntut bahawa "sebab yang mungkin", diterjemahkan sebagai tahap kecurigaan yang tinggi, diperlukan untuk sebarang siasatan. The EFF juga berpendapat bahawa perbuatan itu boleh mengakibatkan AS memberikan data individu kepada agensi penguatkuasa undang-undang di negara-negara yang dikenali kerana menyalahgunakan hak-hak warga negara mereka.

Kesatuan Kebebasan Sipil Amerika (ACLU) mengatakan undang-undang :

Mengecam hak asasi manusia, menjejaskan kepentingan Pindaan keempat individu di dalam AS, dan memberikan budi bicara tingkat kebimbangan kepada cawangan eksekutif atas perbelanjaan pihak berkuasa kongres.

Syarikat-syarikat teknologi yang menyimpan data akan berpeluang menolak untuk berkongsi data pengguna jika mereka merasakan permintaan bukan sebahagian daripada siasatan jenayah yang sah. Sebaliknya, meminta proses penyelesaian undang-undang semasa, perjanjian bantuan undang-undang bersama (MLAT), yang akan diikuti.

Microsoft, Apple, Facebook, Google dan Yahoo Menyokong Akta PELANGGAN

Presiden Microsoft dan Ketua Pegawai Undang-Undang Brad Smith termasuk dalam pernyataan yang dikeluarkan pada 21 Mac st 2018:

Akta CLOUD yang dicadangkan mewujudkan rangka kerja undang-undang moden bagaimana agensi penguatkuasa undang-undang boleh mengakses data merentas sempadan.

Apple, Facebook, Google, Microsoft dan Yahoo juga mengeluarkan surat bersama [194590043] untuk menyokong bil pada 6 Februari th 2018 yang mana berkata:

Pengenalan perundangan kedua-dua parti ini merupakan langkah penting ke arah meningkatkan dan melindungi hak privasi individu, mengurangkan konflik antarabangsa undang-undang dan menjaga kita semua lebih selamat. Akta CLOUD menggalakkan dialog diplomatik, tetapi juga memberi sektor teknologi dua hak statutori yang berbeza untuk melindungi pengguna dan menyelesaikan konflik undang-undang jika mereka timbul. Undang-undang ini menyediakan mekanisme untuk memberitahu kerajaan asing apabila permintaan undang-undang membabitkan penduduk mereka, dan untuk memulakan cabaran undang-undang secara langsung apabila perlu.

Adakah anda bersetuju dengan kritikan Andreas Antonopoulos tentang Akta MUDA? Bagaimanakah kesannya terhadap komuniti cryptocurrency? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Gambar ihsan dari iStockPhoto, TwitterSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments