Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Korea Selatan Menyiasat Kematian Pengatur Cryptocurrency


· 20 Februari 2018 · 1:00 pagi <! – Petikan

Pengawal selia cryptocurrency Korea Selatan yang bertanggungjawab untuk "merancang langkah-langkah terhadap spekulasi cryptocurrency" di rumahnya dari serangan jantung yang jelas pada hari Isnin, agensi berita pemerintah kerajaan Yonhap melaporkan. Seorang jurucakap kerajaan memberitahu The Wall Street Journal bahawa mereka tidak "pasti mengenai punca kematian." Polis Korea Selatan menyiasat kematian Jung Ki-joon, 52, yang mengetuai dasar ekonomi di Pejabat Koordinasi Dasar Kerajaan. Tugasnya melibatkan peraturan pembangunan untuk mengawal selia

End Excerpt ->

Pengawal selia cryptocurrency Korea Selatan yang bertanggungjawab terhadap "langkah-langkah penciptaan spekulasi cryptocurrency" ditemui mati di rumahnya dari serangan jantung yang jelas Isnin, agensi berita kerajaan yang semiofficial Berita Yonhap laporan . Seorang jurucakap kerajaan memberitahu The Wall Street Journal mereka tidak "pasti tentang punca kematian."


Polis Korea Selatan menyiasat kematian Jung Ki-joon, 52, yang mengetuai dasar ekonomi di Pejabat Penyelarasan Dasar Kerajaan. Tugasnya melibatkan peraturan-peraturan untuk mengatur cryptocurrency dalam pasaran yang sangat tidak terkawal dan berkembang pesat kerajaan Korea Selatan berusaha untuk mengurus.

Ki-joon bertanggungjawab menyelaras mesyuarat mingguan, yang bermula pada bulan November tahun lalu, dalam mengatur cryptocurrency urus niaga.

Yonhap News melaporkan rakan-rakannya mengatakan bahawa dia telah "di bawah tekanan berat" sejak mengambil pekerjaan lewat tahun lepas 19659014] Frank Chaparro (@fintechfrank) 20 Februari 2018

Crypto Korea Selatan dijumpai mati di rumah https://t.co/cih96pqLL8 Surges

Korea Selatan adalah tempat yang panas untuk dagangan Bitcoin. Menurut kerajaan, bursa 30 negara cryptocurrency menyaksikan 87.5 kali lebih banyak pendapatan pada tahun 2017 berbanding tahun sebelumnya, laporan Yonhap News . Harga Bitcoin telah diniagakan lebih tinggi di Korea Selatan daripada di pasaran lain, kadang-kadang lebih daripada 50 peratus.

Korea Selatan memenangi, mata wangnya, adalah mata wang paling popular keempat untuk bertukar Bitcoin selepas dolar AS, yen Jepun dan euro. Kira-kira 5 peratus urus niaga cryptocurrency pada 2017 ditukar untuk dimenangi.

Ki-joon berkata dalam taklimat bulan lalu bahawa cryptocurrency, seperti Bitcoin, bukanlah mata wang yang sah dan kerajaan "akan bertindak balas terhadap spekulasi cryptocurrency yang berlebihan dan tidak sah ” width=”640″ height=”400″ />

Bagaimana Korea Selatan Mengawalselia?

Korea Selatan terus bergulat dengan cara untuk mengatur cryptocurrency yang cepat berkembang pasaran. Menteri Kewangan negara, Kim Dong-yeon, berkata pada akhir bulan Januari bahawa "tidak ada niat untuk mengharamkan atau menindas cryptocurrency."

Ketika negara itu bergerak untuk menghalalkan bursa cryptocurrency awal tahun ini, mereka juga pada bursa tanpa nama, menjejaskan sebab ramai orang menggunakan cryptocurrency untuk melindungi privasi mereka.

Korea Selatan juga sedang mempertimbangkan skema pelesenan Bitcoin untuk pertukaran, dengan Perniagaan Korea seorang pegawai kerajaan berkata: "Kami secara positif mempertimbangkan penggunaan sistem kelulusan pertukaran sebagai peraturan tambahan mengenai kriptografi."

Apa pendapat anda tentang peranan Korea Selatan dalam pasaran Bitcoin? Beritahu kami di komen di bawah!


Image Courtesy of Pixabay, Twitter, AdobeStock



Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments