Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Korea Selatan untuk 'Sokongan' Dan 'Mendorong' Transaksi Crypto – Ketua Pengawal


· 20 Februari 2018 · 9:30 pagi <! – Petikan

Korea Selatan akan "menggalakkan" bank untuk berinteraksi dengan bursa cryptocurrency, perkembangan yang mengejutkan dalam naratif negara. Choe: Transaksi Kami Ingin 'Biasa' Sebagai media berita tempatan, Yonhap News Agency melaporkan Selasa, Choe Heung-sik, gabenor Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan, mengumumkan bahawa organ kerajaan akan "menyokong" semua urus niaga yang sah dalam ruang perdagangan cryptocurrency. Komen-komen telah dihantar semasa mesyuarat yang termasuk wakil-wakil dari industri pertukaran Korea Selatan. Penekanan

Akhir Kutipan ->

Korea Selatan akan "menggalakkan" bank untuk berinteraksi dengan pertukaran cryptocurrency, pengawal selia telah mengatakan dalam perkembangan yang mengejutkan dalam naratif negara.


'Transaksi' Normal '

Seperti yang dilaporkan oleh media berita tempatan Yonhap News Agency melaporkan Selasa, Choe Heung-sik, gabenor Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan, mengumumkan bahawa organ kerajaan akan "menyokong" semua urus niaga sah dalam cryptocurrency

Komen-komen telah dihantar semasa mesyuarat yang termasuk wakil-wakil dari industri pertukaran Korea Selatan.

Penekanannya muncul dalam undang-undang berbanding transaksi haram, dengan janji sokongan "jika transaksi biasa dibuat" 19659012] Isu-isu Korea Selatan pada ICOs ” width=”600″ height=”375″ /> Petunjuk Choe di pendirian yang lebih terbuka dari Seoul akan menjadi sebahagian daripada pemergian baru-baru ini dari kata-kata yang lebih tegas oleh ahli parlimen Sejak bulan Disember, ceramah tentang larangan pada larangan cryptocurrency telah diubah menjadi larangan pada perdagangan tanpa nama . Ini kemudiannya disertai dengan rancangan untuk mewujudkan sistem pelesenan gaya Jepun yang membentuk prospek undang-undang ruang.

Turbulens Sebagai Polis Menyiasat Kematian Rasmi

Walaupun landskap yang pesat berubah Namun, Yonhap mencatatkan suasana umum kekeliruan dan ragu-ragu di pihak bursa untuk memeluk pasaran semasa.

"Pada masa ini, bank-bank tempatan dilaporkan enggan membuka akaun maya untuk perdagangan cryptocurrency di tengah-tengah tindakan keras kerajaan," katanya. menambah komentar mengenai masalah masalah menyaksikan berikutan larangan perdagangan tanpa nama ketika menjadi undang-undang 30 Januari.

Pada hari Isnin, pemerintah mengeluarkan data menunjukkan pertukaran Korea Selatan menghasilkan hasil yang boleh dikenakan cukai hampir $ 650 juta pada tahun 2017. Pencukaian, bernilai 24.2% daripada jumlah itu, akan dibayar pada akhir bulan April.

Pada masa yang sama, perkembangan yang lebih serius minggu ini menyaksikan Jung Ki-joon, pegawai yang bekerja pada rancangan rawatan cryptocurrency masa depan tiba-tiba meninggal serangan jantung. Polis yang menyiasat kejadian itu telah mengumumkan bahawa kajian semula yang lebih mendalam akan dijalankan.

Apa pendapat anda mengenai rancangan Choe Heung-sik untuk rawatan cryptocurrency? Beritahu kami dalam komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock, Twitter

{
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments