Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Korea Selatan yang lebih tua melabur dalam mata wang Cryptocurrencies yang paling banyak


· 11 Mac 2018 · 1:00 petang <! – Kutipan

Walaupun kebanyakan orang mengaitkan pelaburan cryptocurrency dengan separuh masa muda dari spektrum generasi, yang senior di Korea Selatan akan jauh lebih sukar dalam cat digital daripada pelabur muda. Hormati para penatua Anda Menurut kaji selidik 2,530 orang dewasa oleh Yayasan Perlindungan Pelabur Kewangan Korea yang dijalankan pada bulan Disember lalu, para pelabur yang lebih tua terlibat dalam cryptocurrency lebih agresif daripada para pelabur muda – walaupun yang terakhir lebih aktif ketika itu

Read More [19659006Sedangkankebanyakanorangmengaitkanpelaburancryptocurrencydenganseparuhmudaspektrumgenerasilaporanmenunjukkanbahawaseniordi Korea Selatan akan jauh lebih sulit dalam cat digital daripada para pelabur muda.


Hormati penatua anda

Mengikut kaji selidik 2,530 orang dewasa oleh Yayasan Perlindungan Pelabur Kewangan Korea yang dijalankan pada bulan Disember lalu, pelabur yang lebih tua terlibat dalam cryptocurrency lebih agresif berbanding pelabur muda – walaupun yang lebih aktif adalah lebih aktif apabila ia datang untuk membeli dan menjual.

Orang yang berusia 60-an mereka melabur jumlah yang lebih tinggi daripada demografi umur yang lain , berjumlah 6.59 juta won Won Korea – atau $ 6,194 USD. "Pelabur yang lebih besar, semakin besar pelaburannya," kata Kwon Soon-chae, Korea Joongang Daily .

Namun, penganalisis senior di Yayasan Perlindungan Pelabur Korea Korea bimbang pelabur yang lebih tua tidak benar-benar memahami apa yang mereka sedang masuk ke dalam diri mereka. [19456531] Said Soon-chae:

Terdapat keperluan untuk pelabur yang lebih tua untuk tidak kehilangan simpanan persaraan mereka pada pelaburan cryptocurrency.

 Korea Selatan Mengharamkan Niaga Bitcoin Sebagai Pihak Berwenang Menganggap Crypto Pajak Penghasilan

mendedahkan bahawa kira-kira 23 peratus daripada warga Korea Selatan berusia 20-an mempunyai pengalaman dalam membeli cryptocurrency, manakala orang yang berusia 30-an tidak jauh di belakang 19 peratus. Sementara itu, kemungkinan Korea Selatan dalam 40 tahun yang melabur dalam cryptocurrency, sementara itu, adalah 12 peratus, manakala seseorang yang berumur 50-an hanya 8 peratus.

Mengenai saiz pelaburan, Korea Selatan pada tahun 20-an mereka rata-rata 2.93 juta Won Korea , berbanding orang yang berusia 30-an dan 40-an yang melabur kurang daripada 4 juta won. Mereka yang berumur 50-an tidak jauh di belakang 60-an, pada 6.29 juta won.

Seperti yang dicatat oleh Korea Joongang Daily 42 peratus peserta dalam 60-an mereka melabur lebih daripada 3 juta won, manakala 21 peratus melabur lebih daripada 10 juta won. Daripada mereka yang berumur 50-an, kurang daripada 10 peratus melabur sejumlah wang yang lebih besar daripada 10 juta won, berbanding dengan peserta berusia 20-an dan 30-an, di mana 40 peratus meletakkan kurang daripada 1 juta won.

Mungkin yang paling penting, kaji selidik itu menunjukkan bahawa kerumitan di sekitar cryptocurrency – terutamanya semasa musim jantan yang tidak pernah berlaku sebelum ini yang berlaku lewat tahun lepas – telah menyejukkan.

Menurut tinjauan, responden yang terus melabur dalam cryptocurrency hanya menghasilkan 6.4 peratus daripada jumlah keseluruhan kolam, sementara 31.3 peratus tidak pernah menurunkan jari kaki mereka dalam perairan mata wang digital.

Satu statistik yang berkaitan dengan peminat cryptocurrency ialah hakikat bahawa satu 7 peratus mendakwa mereka akan terus melabur dalam mata wang digital , sementara 23.1 peratus mengakui perasaan enggan. Sementara itu, 70 peratus mendakwa mereka tidak mempunyai rancangan untuk melabur dalam cryptocurrency.

Kebimbangan terbesar responden adalah ancaman hacks, sementara ketidaktentuan datang sebagai alasan kedua paling popular untuk menahan diri dari pelaburan cryptocurrency

Adakah anda sama-sama terkejut dengan mengetahui bahawa warga tua Malaysia adalah pelabur cryptocurrency yang lebih agresif? Adakah anda berfikir tren menurun untuk memulakan 2018 adalah menakutkan pelabur? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Imej ihsan dari arkib Bitcoinist, Shutterstock

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments