Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kuasa Awesome Menggabungkan AI dan Blockchain


· 3 Mac 2018 · 3:30 pm <! – Petikan

Syarikat inovatif bergegas untuk mewujudkan aplikasi perniagaan dunia yang menggabungkan kecerdasan buatan ( AI) dan teknologi blockchain. Sebagai contoh, JD.Com, peruncit terbesar di China, baru-baru ini melancarkan pemecut baru, AI Catapult, untuk membina perniagaan dan aplikasi baru menggunakan teknologi AI dan blockchain. Secara berasingan, Porsche memperkenalkan pelbagai blockchain dan penyelesaian AI ke dalam kereta pintarnya. Manfaat Menggabungkan AI dan Blockchain Academia dan dunia perniagaan memberi tumpuan kepada faedah yang hebat

Akhir Petikan ->

Syarikat inovatif bergegas untuk mewujudkan aplikasi perniagaan dunia yang menggabungkan kecerdasan buatan (AI) dan teknologi blockchain. Sebagai contoh, JD.Com, peruncit terbesar di China, baru-baru ini melancarkan pemecut baru, AI Catapult, untuk membina perniagaan dan aplikasi baru menggunakan teknologi AI dan blockchain. Secara berasingan, Porsche memperkenalkan pelbagai blockchain dan penyelesaian AI ke dalam kereta pintarnya.


Manfaat Menggabungkan AI dan Blockchain

Akademia dan dunia perniagaan memfokuskan pada faedah yang hebat yang dapat dihasilkan daripada menggabungkan teknologi AI dan blockchain [19659010] Dalam hal ini, Bernard Marr menerbitkan sebuah artikel mengenai Bloomberg membesarkan tiga manfaat utama yang akan menghasilkan gabungan kedua-dua teknologi yang berkuasa ini

bekerja dengan baik bersama-sama, "kata Marr. Data yang berada di blok tersebut sangat selamat. Di samping itu, teknologi blockchain adalah tidak percaya. Iaitu, Blockchain dapat memberikan kesahihan tanpa campur tangan dari mana-mana perantara yang dipercayai. Data dalam blockchain masih disulitkan. Dalam hal ini, AI dapat meningkatkan keselamatan. Marr menerangkan:

Bidang AI yang baru muncul adalah berkaitan dengan algoritma bangunan yang mampu bekerja dengan (memproses, atau mengendalikan) data sementara ia masih dalam keadaan terenkripsi. Sebagai sebahagian daripada proses data yang membabitkan mendedahkan data yang tidak diskrit menandakan risiko keselamatan, mengurangkan kejadian ini dapat membantu menjadikan sesuatu lebih selamat.

Kedua, "Blockchain dapat membantu kita mengesan, memahami dan menjelaskan keputusan yang dibuat oleh AI." Kepada Marr, keputusan yang dibuat oleh AI kadang-kadang tidak dapat dimengerti oleh manusia. Ini kerana sistem AI dapat menilai sebilangan besar pembolehubah yang bebas dari satu sama lain dan "belajar" yang penting untuk mencapai matlamat keseluruhan tugas yang mereka programkan untuk dicapai.

Ketiga "AI boleh menguruskan rantaian blok dengan lebih cekap daripada manusia (atau komputer konvensional 'bodoh'). "Marr menjelaskan bahawa walaupun komputer sangat cepat, mereka sangat" bodoh ". Oleh itu, untuk beroperasi dengan data blockchain, yang disulitkan, komputer memerlukan sejumlah besar kuasa pemprosesan. Sebagai contoh, kata Marr, komputer mengambil pendekatan "kuasa kasar" untuk blok lombong di blok block Bitcoin. Dalam hal ini, Mar mencadangkan:

AI adalah percubaan untuk berpindah dari pendekatan kekerasan ini, dan mengurus tugas dengan cara yang lebih pintar dan bijaksana.

Perniagaan Inovatif Berfokus pada AI dan Teknologi Blockchain

Blockchain dan AI menggalakkan inovasi yang mengganggu dalam setiap industri. Sebagai contoh, dengan kerjasama XAIN Porsche adalah menguji aplikasi blok dan aplikasi kecerdasan buatan dalam kenderaan pintarnya. Model Porshe Panamera sudah menggunakan teknologi blockchain, yang diperkenalkan oleh XAIN menggunakan proses perlombongan yang efisien tenaga. Selain itu, Porsche sedang mengusahakan beberapa aplikasi berasaskan blok lain, termasuk di kawasan pengisian dan tempat letak kereta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments