Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Laporan Baru Menemukan Pengecutan 725% Peningkatan dalam Perisian Perlombongan Merosakkan


· 10 Mac 2018 · 6:00 pm <! – Petikan

Bilangan tapak web yang menyelinap dalam perisian hasad untuk menimbulkan kriptografi seperti Monero telah berkembang lebih dari 700 % dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Adakah anda terjejas? Pertambahan Eksponen dalam Penambang Web Peningkatan ini tidak pernah berlaku sebelum ini dalam pasaran cryptocurrency belum datang dengan bahagian yang adil masalah dan kontroversi. Adalah masuk akal bahawa dalam pasaran baru muncul bahawa orang akan cuba memanfaatkan pasaran yang baru muncul untuk menjadikan keuntungan. Sama ada ini

End Excerpt ->

Bilangan laman web yang menyelinap dalam perisian hasad untuk mengatasi kriptografi seperti Monero telah berkembang lebih dari 700% dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Adakah anda terjejas?


Peningkatan Eksponen dalam Pelombong Web

Peningkatan yang tidak pernah berlaku sebelum ini baru-baru ini dalam pasaran cryptocurrency tidak datang dengan bahagian yang adil masalah dan kontroversi. Adalah masuk akal bahawa dalam pasaran baru muncul bahawa orang akan cuba memanfaatkan pasaran-pasaran baru muncul untuk menjadikan keuntungan.

Sama ada ini dengan atau tanpa niat jahat, pasaran baru muncul selalu mengalami senario yang sama. Dalam hal cryptocurrency, ini telah sebahagiannya diambil dalam bentuk sejumlah besar penipuan dan hacks dan pelanggaran yang berniat jahat.

Cyren, sebuah syarikat keselamatan internet, telah mendapati bahawa lebih dari 1.4% dari semua laman web (kumpulan sampel laman web) dari seluruh skrip perlombongan cryptocurrency yang dijalankan oleh web. Jumlah ini secara eksponen lebih tinggi daripada beberapa bulan sebelum penemuan baru-baru ini.

Untuk memberi nombor ini lebih sedikit konteks, hanya enam bulan lalu, peratusan laman web yang menjalankan skrip perlombongan hanya 0.12 peratus, kekalahan 725 % peningkatan!

Ini mungkin kelihatan buruk, tetapi peratusan laman web yang terjejas dijangka akan meningkat pada masa akan datang memandangkan pasaran cryptocurrency berkembang.

Berbeza dengan kepercayaan popular, laman web yang menjalankan skrip ini telah ditemui di seluruh web, bukan hanya dalam ruang cryptocurrency. Terdapat dua cara yang berbeza di mana skrip ini dijalankan di laman-laman web ini.

Yang pertama datang dari skrip yang dijalankan dan dipasang oleh laman web yang licik pemilik dan yang kedua berasal dari pelaksanaan

Walau bagaimanapun, tema umum yang dilihat dengan laman web ini adalah skrip ini dijalankan tanpa persetujuan pengguna di laman web tersebut.

Ini telah mencipta masalah besar dengan banyak pengguna internet memetik peningkatan penggunaan nombor CPU. Jadi bagaimana semuanya berfungsi? Skrip ini datang dari laman web yang terjejas mendapat dimuat turun ke komputer anda apabila anda mengakses laman web tersebut dan kemudian berjalan sebagai proses latar belakang.

Sofware Pertambangan Monero Berbahaya

Skrip Perlombongan ini paling sering melambangkan koin privasi, Monero, kerana dapat dilaksanakan ke laman web dengan mudah dan yang paling penting, tidak boleh dipercayai. Faktor-faktor ini mencipta keadaan di mana sukar untuk mengesan akaun yang menjalankan skrip ini.

 Monero malware perlombongan

Pelombong jahat ini telah didapati dipasang dan dijalankan pada beratus-ratus ribu komputer. Satu komputer sahaja boleh menghasilkan beberapa sen sehari sebaik mungkin tetapi dengan jumlah kuasa pengkomputeran yang digunakan tidak sukar untuk melihat mengapa ini telah menjana berjuta-juta dolar bernilai Monero bagi mereka di belakang skrip.

pengguna kasual, aktiviti CPU meningkat akan tidak disedari. Berita baiknya ialah pengguna komputer yang lebih berpengetahuan telah menemui cara untuk mendiagnosis dan menghentikan proses-proses berbahaya ini.

Dengan menggunakan perisian anti-malware terbaru serta penyemak imbas penyekat skrip terbaharu, anda dapat meminimumkan risiko perlombongan terhadap kehendak anda.

Pada masa yang sama, serangan berniat jahat ini juga boleh menjejaskan peranti mudah alih . Skrip perlombongan mudah alih ini sering berasal dari aplikasi berniat jahat yang dimuat turun. Anda boleh menyimpan telefon bimbit anda yang dilindungi dengan menjaga mata dekat pada peranti mudah alih anda, dengan melihat peningkatan penggunaan CPU dan aplikasi dan aplikasi yang dipersoalkan.

Teknologi sentiasa menyesuaikan diri dan pelombong ini sentiasa menyesuaikan diri agar sesuai dan disesuaikan dengan terkini teknik menghalang. Pastikan anda menyimpan semua perisian keselamatan anda terkini dan pastikan anda menonton apa-apa percubaan berniat jahat yang dibuat pada peranti anda.

Pengeksploitasi komputer yang semakin meningkat ini tidak mencatatkan gambaran terbaik untuk sektor cryptocurrency menambah kepada stigma yang sedia ada dalam ruang cryptocurrency. Mudah-mudahan penyedia perkhidmatan web dan pakar keselamatan internet boleh mula menindak tegas pada laman web yang menjalankan skrip ini untuk mengelakkan sebarang kerosakan pada peranti pengguna dan ruang cryptocurrency pada umumnya.

Pernahkah anda mengalami sebarang situasi di mana seseorang telah perlombongan menggunakan perkakasan anda terhadap kehendak anda?


Imej ihsan dari arkib Bitcoinist, Shutterstock

) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments