Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Laporan Menunjukkan NFT Menerajui Penerimaan Kripto Asia Tengah Dan Selatan


Penggunaan kripto telah berkembang dengan ketara dalam tempoh dua tahun yang lalu. Ia adalah salah satu trend yang paling pesat berkembang pernah dialami dalam pasaran, yang dijangka berterusan dari semasa ke semasa. Tinjauan ke arah aliran pertumbuhan menunjukkan beberapa pemacu yang tidak mungkin untuk penggunaan ini. Ruang NFT adalah ruang yang turut berkembang menjadi terkenal pada tahun lepas, dan menurut data, NFT telah menyumbang dengan ketara kepada penggunaan kripto di beberapa bahagian dunia.

CSAO Merangkul Kripto Melalui NFT

Asia Tengah dan Selatan dan Oceania (CSAO) telah mengambil lebih banyak kripto dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Walau bagaimanapun, di mana bahagian lain di dunia memacu penggunaan mereka melalui syiling crypto seperti Bitcoin, Ethereum dan Dogecoin, bahagian dunia ini nampaknya telah menerima token tidak boleh digunakan (NFT).

Antara Jun 2021 dan Jun 2022, jumlah dagangan crypto dari bahagian dunia ini hampir $1 trilion. Lebih menarik ialah peratusan ini yang dibuat oleh volum dagangan NFT. Laporan analisis rantaian bahawa NFT menyumbang 58% daripada $932 bilion yang direkodkan pada masa ini.

Perkara yang sama berlaku untuk trafik web yang mengalir ke arah kripto dari bahagian dunia ini. Di mana NFT menyumbang kepada jumlah trafik web, permainan blockchain menghasilkan kira-kira 21%. Walau bagaimanapun, bukannya mengejar keuntungan biasa yang dilihat di seluruh pasaran lain, nampaknya pengguna kripto CSAO bergerak ke arah hiburan.

trafik crypto di CSAO

NFT makes up more than half of crypto traffic | Source: Chainalysis

Pertumbuhan permainan blockchain di seluruh rantau ini juga disebabkan oleh gaji minimum yang rendah di negara-negara tersebut. Di tempat-tempat seperti Filipina, pemain selalunya boleh membuat lebih banyak daripada yang mereka dapat dalam sebulan dengan bermain permainan blockchain dengan ciri main-untuk-dapatkan.

Sebagai pasaran kripto ketiga terbesar di dunia, nombor daripada CSAO akhirnya sangat penting untuk penggunaan aset digital. Memandangkan ini, arah yang mereka pandu ke arah juga menunjukkan ke mana kebanyakan wang itu akan pergi.

Carta jumlah pasaran pasaran Crypto daripada TradingView.com

Total market cap falls below $900 billion | Source: Crypto Total Market Cap on TradingView.com

NFT dan permainan blockchain bukan satu-satunya pemacu tunggal penerimaan kripto di negara-negara. Pembayaran kiriman wang juga menjadi semakin penting di wilayah ini, dengan pembayaran kiriman wang masing-masing membentuk 5% dan 9.6% daripada keluaran dalam negara kasar Vietnam dan Filipina. Yuran yang rendah dan kemudahan pemindahan telah membantu memacu pasaran kiriman wang kripto di negara-negara ini juga.

Stablecoin mempunyai ciri yang banyak dalam pasaran kiriman wang ini kerana ia mengekalkan nilainya semasa pemindahan sehingga ia sampai kepada penerima. Begitu juga, ETH/WETH juga banyak dipaparkan dalam senarai kebanyakan mata wang kripto yang didagangkan, yang turut mengikuti pertumbuhan NFT, permainan blockchain dan pengiriman wang di negara-negara ini.

Featured image from Entrepreneur, chart from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments