Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Litecoin Meningkat 21% Dalam 24 Jam Terakhir, Membalikkan Shiba Inu Dalam Cap Pasaran


Litecoin telah meningkat lebih daripada 21% dalam tempoh 24 jam yang lalu, dan telah mengatasi Shiba Inu dari segi topi pasaran.

Litecoin Meneruskan Kekuatan Terkininya, Memerhati Aliran Menaik Tajam

Bulan lalu ini sangat teruk bagi kebanyakan pasaran kripto, malah gergasi seperti Bitcoin dan Ethereum telah diserang dalam tempoh tersebut.

Nahas yang disebabkan oleh kejatuhan pertukaran kripto FTX telah menjadi sebab teras di sebalik prestasi buruk aset dalam sektor ini.

Walau bagaimanapun, Litecoin telah menunjukkan lebih banyak rintangan, dan mata wang kripto juga telah memerhatikan peningkatan sementara pasaran yang lain telah terbakar.

Pada masa penulisan ini, harga LTC mengapung sekitar $78, naik 21% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam nilai kripto sepanjang tiga puluh hari yang lalu:

Carta Harga Litecoin

The price of the coin seems to have rapidly risen up in the last couple of days | Source: LTCUSD on TradingView

Seperti yang anda boleh lihat dalam graf di atas, kemalangan pada mulanya juga menyebabkan Litecoin mengalami kejatuhan yang mendalam kerana harganya meningkat daripada lebih daripada $72 sebelum ia kepada kurang daripada $50 selepasnya.

Walau bagaimanapun, kripto tidak mengambil masa terlalu lama untuk mula menyusun usaha pemulihan, dan dengan itu menjadi lebih baik daripada kripto lain dalam beberapa minggu selepas kemalangan itu.

Walau bagaimanapun, dalam tempoh 24 jam yang lalu, LTC telah membawanya ke tahap yang lain kerana harga kripto baru sahaja melonjak naik.

Berikutan peningkatan pesat terkini ini, Litecoin telah pulih sepenuhnya daripada ranap FTX, dan sebenarnya telah jauh melepasi puncak yang diperhatikan sebelum itu.

Akibatnya, LTC meningkat lebih daripada 50% pada bulan lepas, manakala seumpamanya Bitcoin dan Ethereum adalah dua digit ke dalam merah untuk tempoh yang sama.

Dari segi pulangan mingguan, Litecoin sekali lagi telah menunjukkan prestasi yang menakjubkan, menyaksikan peningkatan hampir 35%.

Litecoin Mengatasi Shiba Inu Dalam Cap Pasaran

Pada penghujung Oktober, Litecoin ialah kripto ke-20 terbesar mengikut had pasaran, tetapi kekuatan syiling bulan ini berbanding kripto yang lain menjadikannya kripto ke-15 terbesar beberapa hari lalu.

Perhimpunan terbaharu secara semula jadi telah meningkatkan lagi kedudukan LTC pada kripto teratas mengikut senarai modal pasaran, menjadikannya dari tempat ke-15 hingga ke-13. Jadual di bawah menunjukkan kedudukan syiling di kalangan pasaran yang lebih luas sekarang.

Litecoin Vs Shiba Inu

Looks like LTC has a market cap of $5.5 billion at the moment | Source: CoinMarketCap

Sebelum ini, Shiba Inu telah berada di kedudukan ke-13 dalam senarai, tetapi kini memecoin telah turun ke tangga ke-14 berikutan lonjakan Litecoin.

Featured image from Kanchanara on Unsplash.com, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments