Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Malaysian Police Arrest Gang of Bitcoin Mining Equipment Pencuri


· 28 Februari 2018 · 8:00 pagi <! – Petikan

Polis di Malaysia telah menangkap 9 individu yang terlibat dalam kecurian mesin perlombongan Bitcoin, berjumlah lebih daripada $ 250,000 USD. Mereka yang terlibat dalam dunia cryptocurrency semakin menjadi sasaran penjenayah. Kasus jenayah biasa adalah orang yang membeli atau menjual mata wang maya yang dirompak daripada wang tunai yang mereka bawa. Sekarang kelihatan bahawa peralatan perlombongan Bitcoin tidak lagi selamat. Polis di Malaysia hanya mempunyai

Akhir Petikan ->

Polis di Malaysia telah menangkap 9 individu yang terlibat dalam kecurian mesin perlombongan Bitcoin, yang berjumlah lebih dari $ 250,000 USD.


terlibat dalam dunia cryptocurrency semakin menjadi sasaran penjenayah . Kasus jenayah biasa adalah orang yang membeli atau menjual mata wang maya yang dirompak daripada wang tunai yang mereka bawa. Sekarang kelihatan bahawa peralatan perlombongan Bitcoin tidak lagi selamat. Polis di Malaysia baru saja menangkap 9 orang yang terlibat dalam peralatan mencuri [194590027] yang dianjurkan

 Malaysia

A Lot of Machines Dicuri

Polis Malaysia mengatakan bahawa mereka menerima 5 laporan berasingan peralatan perlombongan Bitcoin yang dicuri baru-baru ini. Kecurian berlaku dari 17 Januari hingga 16 Februari di Serdang.

Skala pencurian sangat menarik. Sejumlah 153 mesin perlombongan dan unit bekalan kuasa (PSU) dicuri, yang bernilai lebih daripada 1 juta RM ($ 250,000 USD).

Polis mengambil kecurian peralatan komputer dengan serius. Ketua Polis Daerah Serdang, Penolong Pesuruhjaya Megat Mohamad Aminuddin Megat Alias ​​berkata:

Pasukan petugas polis kemudiannya ditubuhkan untuk menangani kecurian yang diketuai oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah daerah berikutan laporan.

Polis berjaya menangkap penjenayah apabila mereka cuba menjual peralatan yang dicuri di Facebook dan laman web. Secara keseluruhannya, polis berjaya memulihkan 57 buah peralatan komputer, yang mana 28 adalah PSU. Peralatan yang didapatkan bernilai sekurang-kurangnya 500,000 RM ($ 125,000 USD).

Penjenayah Terbunuh

Polis menangkap 9 suspek selepas melakukan 6 serbuan serentak di seluruh Selangor, Lembah Klang dan Kuching, Sarawak. Suspek semua lelaki dan berusia 20-an dan 40-an.

 Mesin perlombongan Bitcoin

Peralatan perlombongan Bitcoin yang pulih.

Polis masih memburu satu lagi suspek, yang nampaknya merupakan salah satu ahli utama kumpulan itu. Mereka kini mempunyai beberapa petunjuk, termasuk cap jari yang diambil dari adegan jenayah.

Bagi peralatan perlombongan Bitcoin yang masih hilang, Alias ​​berkata:

Kami menggesa mereka yang membeli peralatan sedemikian dalam talian untuk berhubung dengan polis kerana siasatan sedang dijalankan.

Secara keseluruhan, ia membayar untuk berhati-hati, sama ada anda sedang menambang untuk cryptocurrency atau ingin membeli atau menjualnya secara peribadi. Penjenayah semakin berani dalam mencari wang tunai di atas kegilaan crypto, seperti cuba merompak sebuah pertukaran di Kanada atau memeras "nasib" dalam cryptocurrency dari seorang peniaga di UK selepas menyerang beliau rumah dan memegang isterinya dan bayi.

Apa langkah berjaga-jaga yang anda ambil untuk melindungi diri anda? Sekiranya anda menggunakan cryptocurrency, adakah anda menyimpan mesin anda dengan selamat? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah.


Imej-imej ihsan Yahoo! Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments